En god gärning

Gårdagens goda gärning började med att jag nästan trampade på ett körkort.

Inte mitt körkort, alltså.

Jag skulle kliva på bussen efter jobbet och där, precis vid fötterna på mig, låg ett litet rosa plastkort. Jag plockade upp det, för jag utgick ifrån att ägaren, om inte än, så åtminstone ganska snart skulle sakna det. På bussen smsade jag ett par 118-nummer, utan resultat. Så när jag kom hem så satte jag mig vid datron och kollade upp efternamnet plus Karlstad på hitta.se. Ingen träff. Tog bort Karlstad (som tur var, var det ett mycket ovanligt efternamn, och fick upp två personer, en på tjugotvå år och en på femtioett år, bosatta på Lidingö. Tjugotvå år stämde med körkortet. Vad som inte stämde var numret till nämnda tjugotvååring.

Ringde därför upp femtioettåringen och frågade om denne möjligen hade en avkomma bosatt i Karlstad? Kanske inte i just de ordalagen, men jag fick ett nytt nummer till sonen, vars namn faktiskt stämde med körkortsnamnet.

Efter några om och men fick jag tag i honom, och vi kunde bestämma träff utanför universitetet idag. Så. Den jättelånge ynglingen fick tillbaka sitt körkort.

Och just det.

Jag fick en flaska vin ;)

Kommentarer

Tyck och tänk här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback