Glassmakeri och uggleburkar

Här har det varit produktivt senaste nittio minuterna.
 
Strax efter åtta ställde jag mig och gjorde delicatoglass efter recept av denna tjej. Har ännu inte hunnit prova, men det kan väl inte bli så himla fel? Tänkte bjuda Karlstadskollegorna på lite gott på fredag.
 
Efter det satte jag mig och tillverkade egna uggleburkar. Jag hade hittat ursöta sådana på IKEA, och de hade varit sååå perfekta till min samling på jobbet som naturburkar, men de är fullständigt slut i hela Sverige. Lite bitter bestämde jag mig för att göra egna.
 
Här har ni originalet från IKEA (bild från ikea.se):
 
 
Jag inhandlade träburkar från Panduro samt en massa färg. Dessutom hittade jag inslagspapper på IKEA, med samma mönster som på uggleburkarna, så jag började med att slå in den första burken i det:
 
 
 
 
 
Därefter rollade jag locket med en fin mossgrön färg från Panduro. Rollern i miniformat är ur ett penselset från Panduro (alla penslar/svampar är ur samma set, utom en pensel vilken kom tillsammans med ett set småburkar med färg).
 
 
Och såhär blev den stora burken:
 
 

Den lilla burken målade jag helt och hållet. Jag började med att svampdutta på en antikvit färg på själva burken:
 
 
Och sedan samma mörkgröna som på andra burken, på locket:
 
 
 
Jag avslutade med att stämpla en uggla på locket. Stämpeln är från Panduro, liksom småburkarna med färg, vilka ingick i ett set med småburkar som hette "Nordic Cowboy".
 
 
 

Härligt produktivt, om jag får säga det själv =)

Kommentarer

Tyck och tänk här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback