Türkiye - bildbomb 1

Måndag 2 juli
 
Tåget var framme i Stockholm vid nio. Den flygbuss vi planerade att ta gick vid fyra. Sju timmar att döda. Vi tog promenader, gick runt i butiker, besökte gamla stan och tog fler promenader innan vi slutligen satte oss på flygbussen. Där stensomnade jag vilket var skönt, med tanke på hur mycket restid som återstod. Vi slog ihjäl mer tid på Tax Freen och åt lite mat. Väl på planet fick vi vänta, vänta och vänta. En och en halv timme för sent lyfte vi, av olika orsaker. Resan sen gick fint och vi landade i Antalya strax före ett på natten. Busstransfern till Alanya tog två timmar men jag minns bara en halvtimme eftersom jag åter lyckades somna. Vi var inne på hotellet vid fyra och somnade direkt.
 
 
Tisdag 3 juli
 
Vi inledde Turkietvistelsen med ett turkiskt bad. Heeeelt underbart! Man fick börja med några minuter i en bastu, sen gick man in i ett helt kakelbeklätt rum, med en stor kvadratisk upphöjning i mitten. Där låg man sen, en på var sida av kvadraten, och blev först skrubbad från topp till tå med vatten och en skrubbhandske av en ur personalen. Sen fick man duscha vilket var lite småäckligt då man var täckt av hudskrap som mest liknade suddgummibôs. Efter duschen var det dags för skumbad. Man la sig åter på upphöjningen och den anställde doppade något som mest kan liknas vid ett långt örngott i vatten och tvål. Sen viftade hen till med tygstycket så det fylldes med luft och drog sedan denna luftkudde fram och tillbaka över ens kropp. Den var fjäderlätt och man kände knappt att den var där, utan rätt vad det var så var man bara jättelöddrig. Dusch igen, sen en kort relax innan men fick en oljemassage. Käre väääärld vad ren och go man kände sig efteråt.
Vi var försiktiga i solen resten av dagen och gick mest runt bland småbutikerna (som alla sålde samma saker) och det blev bara ett kort dopp i havet (såååå skönt).
Vi hittade redan på tisdagen vår absoluta favoritrestaurang, Larzonz. De serverade allt möjligt, pizza, pasta, casseroles mm. Flera vegetariska rätter dessutom. De hade ingen vidrig inkastare heller, vilket nog var skäl nummer ett till att vi gick dit.
 
 
 
Översättningen till engelska var kanske inte den skarpaste...
 
Onsdag 4 juli
 
Onsdagen tillbringades på en stor båt. Vi seglade runt längs Alanyas kust och stannade till för bad här och där. Vi hade beställt All Inclusive så det var bara att gå och hämta dryck och ett par timmar in på dagen serverades lunch. Vi fick se världens sjukaste trio killar som fulade till sig med "dans" till My heart will go on och ledmotivet ur Pirates. En skön dag, helt enkelt men massor av sol och bad.
 
 
 
 
 
(Ja, han klättrade hela vägen upp till mastens topp via den här tampen)
 
 
Tordag 5 juli
 
Torsdagen ägnades åt en egen liten utflykt till borgen i Alanya. Jättehäftigt verkligen. Världens  utsikt hade man från toppen av berget där det låg. Även resan uppför berget med en av lokalbussarna var en upplevelse, ska tilläggas. Vi promenerade ungefär halvvägs ner sen, och hoppade på bussen när den kom.
 
 
 
 
 
 
Fortsätter en annan gång, kanske senare idag. Nu har ni åtminstone fått se litegrann =)

Kommentarer

Tyck och tänk här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback