Vidrigt

Nivet den där lilla kåpan som sitter längst ner på röret till handfatet, för att dölja det fula hålet som röret går ner i?
 
Vår sån inne i badrummet har varit sprucken och trasig och ful länge och i helgen köpte vi en ny. Jag gav mig till att byta den och tänkte samtidigt, då de ändå behövde skruvas isär för att jag alls skulle komma åt, rengöra rören och framförallt vattenlåset.
 
Fyförfaan vad jävla vidrigt! Jag brukar inte vara äckelmagad men det här tog verkligen priset. Bara... gråsvart gôr som satt i alla rör. Inte konstigt att vi tyckt att det luktat skit ur handfatet periodvis (ja, vi rengör vattenlåset någotsånär regelbundet). Nu tog jag alltså isär ALLT och dessutom tog jag en gammal tandborste och gjorde rent underifrån, det man ser (om man tittar) uppifrån, ner i handfatet. Och ja, nu efter min bärsärkagång så kan man faktiskt se rören, där i hålet.
 
Själva vattenlåset rengjordes med klorin så nu vore det väl själva fan om det börjar stinka igen. Det långa röret fick sig en omgång likvärdig en tarmsköljning med hjälp av duschslangen som fick leta sig hela vägen igenom.
 
Jahapp, sen var det ju bara tillbaka med alla packningar och rör och testa. Glädjen i att se att det höll tätt vad obeskrivlig. Avslutade det hela med att strö i bikarbonat och citronsyra i handfatet, skvätta på lite ättikssprit och sen krydda häxblandningen med kokande vatten. Det blev rätt rent, faktiskt.
 
Och ja, kåpan blev bytt.

Kommentarer

Tyck och tänk här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback