Sömn med trygghet som grund

Jösses... Klockan är snart halv fyra, och jag är ännu inte i säng.
 
Jag har haft en fin fredag; jag har varit på toppenhumör och fått så fina stunder med kiddosarna.
 
Jag fick se en unge växa flera meter; från att visa totalångest inför ett besök av en häst, till att faktiskt vilja åka ett varv i rockarden bakom hästen ifråga (i mitt knä, visserligen, men ändå...). Jag sa till barnet att Du vet väl, hur bra jag är på att läsa sagor? Du vet hur många gånger jag har gjort det? Det här är jag ännu bättre på, det här har jag gjort ännu fler gånger. Och när hen sen fick hålla i änden på tömmarna, sa hen att Nu, Maria, är jag modig. Och jag kunde bara hålla med. Samma barn satt senare i min famn under vilostunden. När det sen blev dags för mig att ta rast sa jag lite skämtsamt: Nu behöver jag dricka kaffe. För en Maria utan kaffe är inget att ha, vet du. De stora, mörkblå ögonen tittade djupt in i mina och sa ett enkelt Jooo. Senare under dagen, samma barn... Jag vet inte vari det grundade sig, men jag sa hursomhelst något om att jag är lat (det är jag), varpå kiddot svarade Du är inte lat. Du är Maria. Jag tittade tillbaka och sa, från djupet av mitt inre Tack.
 
Dagen fortsatte i samma sköna stil, med stoooor tillsammansteckning på golvet och bus med barnen. Massa sittaiknätmys. Bra fredag, helt enkelt.
 
Kvällen har varit bra, den med. Massa prat, om dåtid, nutid och framtid. En varm, trygg famn att krypa upp i; varma händer som värmde mina kalla armar. Vetskapen om evigheten i det vi har. Tryggheten i det vi kallar vi. Tryggheten i att inget drar isär oss. Inget kommer emellan, jag bara vet det.
 
Men nu är klockan mycket. Jag ska orka dansa imorgon. Sen blir det besök hos bebishen. Hen döps om två veckor, och Finaste och jag ska sjunga. Finaste har blivit tillfrågad om rollen som gudfar. Han skulle bli den bästa.
 
Jag ska sova nu. Med tryggheten, den trygghet som dagen och kvällen erbjudit, som grund.
 
Sömn med trygghet som grund. Den bästa sömnen.

Kommentarer

Tyck och tänk här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback