Spirit Of The Sea

I took a walk along the shore
To clear my mind about the day
I saw a man I'd seen before
As I approached, he slipped away

I knew his face from years ago
His smile stays with me ever more
His eyes, they guide me through the haze
And bring me shelter from the storm

As I walk I can feel him,
Always watching over me
His voice surrounds me
My Spirit of the Sea

He went away so long ago
On a maiden voyage far away
A young man then I did not know
His life was taken that same day

And it was almost like he knew
He wouldn't see me anymore
He looked so deeply in my eyes, and said
"Wait for me along the shore..."

As I walk I can feel him,
Always watching over me
His voice surrounds me
My Spirit of the Sea

And so I come most every day
To watch the waves rise and fall
And as I sit here on the sand
This ocean makes me feel so small

But I feel my lover by my side
And he makes me follow my own heart
We'll be together some sweet day
When that day comes we'll never part

When that day comes we'll never part

Wait for me along the shore


Mycket att göra...

...så då gör jag ingenting.

Borde plugga. Men det gör jag inte.
Borde städa. Men det gör jag inte.

Borde göra en massa saker, men jag hittar alltid andra, viktigare saker att göra istället. Otroligt vad kul det kan vara att diska...

Mamma kommer om några timmar, därför bör städningen priorieras. Samtidigt som jag har en massa plugg att göra. Men det kommer. Mest skönlitterärt att läsa, och det är oftast inte lika tråkigt som det andra :P

Häpp, ner i tvättstugan gen!

Nyjoggad

Sitter här lite svettig och äcklig. Ska strax in i duschen.

Sen blir det upp till Universitetet, ner på stan för en fika med Anna (inget sött, får bli en smörgås, det är ju fastan nu) och sist men inte minst ikväll blir det bio med Frida. Fick ju en massa (eller ja,fem) biobiljetter som gage för solosången i julas, och det är dags att börja använda dem.

Nej, duscha var det!

One down, two to go...

Har klarat av mitt första årsmöte som ordförande för Söt Likör. Bortsett från att en sprängande huvudvärk smög sig på framåt niosnåret, gick allt bra. Tack och lov fanns Anna i närheten hela tiden, så jag kunde fråga henne om det var något. Fick en del tack sen efteråt, och kommentarer om ett bra möte. Skönt att höra, särskilt när man suttit i sammanlagt fyra timmar och hållit i möte.

I övrigt drev Leif mig till tårar. Han sa en massa fina saker om mig när det kom till att välja en vice ordförande. Började prata om att jag annars gör för mycket, och inte håller i ett år till. Vilket är helt sant, men jobbigt att höra från någon annan, även om det är fina ord. Som tur var så blev det läge att släppa diskussionen medlemmarna emellan, så jag kunde ursäkta mig med ett toalettbesök.

Ska snart sova, tidig morgon imorgon.

*Gäspar*

Men jag kom upp tjugo över sex i alla fall!


Nu har jag ätit gröt och ägg, och ska snart rosta mig ett par smörgåsar. Äter jag ordentligt nu så hinner jag inte bli hungrig innan joggingturen. Och då slipper kinkiga Maria äta för tätt inpå den och få håll och allt.


Gröt med honung är gott!

Om fem timmar...

...ska jag gå upp.

Hur fan ska det gå till?

Jag vill sova, jättegärna. Men jag kan inte. Kanske är lite uppe i varv, jag vet inte. Idag har jag i alla fall både joggat och sedan gått hem från Universitetet. Det är skönt. Ingen kurs ikväll, så det blev kör istället. Alla nya var där, skoj!

Imorgon ska jag gå till skolan i träningskläder. Ska jogga en sväng på Kronoparken direkt efter lektionen. Sedan blir det dusch i en loge innan jag får rusa på möte. Skulle egentligen behöva gå till gymet imorgon, men det får bli om jag hinner (känner jag Leif rätt så kan det där mötet ta en stund). Skulle jag hinna så får det bli ett kort styrkepass bara, konditionsträning tar jag ju redan på förmiddagen, så nån crosstrainer blir det banne mig inte, för då dör jag :P

Nä... nu måste jag nog försöka sova. Varje sekund läggs till en annan, blir en minut. Minuter som läggs till varandra blir timmar. och i värsta fall blir det ingen sömn alls, och då blir det en slitsam dag med omotiverad träning och ett vääääldigt långt möte imorgon.

Kramigt

Sittning igår. A2:s gyckel gick helt okej, men vi vann såklart inte. Återtog den fula trofén gjorde andratenorerna, tätt följda av förstabasarna och på tredjeplats kom koalitionen förstatenor/andrabas. Martin var utklädd till undertecknad, med rosa klänning (vilket jag inte har ägt sedan jag växte ur min prinsessklänning för tolv år sedan), golvmopp till hår (tack för den) samt min sjal, vilken en andrabas snällt kom fram och frågade om de fick låna. Blev lite misstänksam, men vad gör man inte för att hjälpa några söta pojkar? Kvällens look-a-like var dock Nils, som var otäckt lik Leif. Han hade tillochmed färgat håret på sidorna, mustachen och skägget lite grått. Fick ett kort som man nästan skulle kunna tro är taget på Madame Tusseau.

Jaja, alla damstämmor kom alltså på delad fjärdeplats, vilket manar till kvinnorevansch nästa år!

Sittningen var jätteskoj annars. Dansade en massa folkdans och vals och kramades med folk.

Hann inte träna igår, men det behövde jag inte skämmas för överhuvudtaget. Eftermiddagen började med att jag cyklade till Anja på Orrholmen i snömodd och skit. När det sedan var dags att ta sig till sittningen, tog A2 närmsta vägen: över isen. Cykeln skulle såklart med, och det var djuuupa drivor att släpa den igenom. Under sittningen var det folkdans, vilket tröttade ut oss allihop, men kul var det! När vi sen skulle lämna festlokalen, skulle cykeln såklart med igen. Då hade det snöat hela natten (vid det här laget var klockan två) och ett decimetertjockt moddlager låg över Karlstad. Bara att gå var jobbigt, och att släpa en cykel var rena maratonloppet.
Sen skulle jag ju hem också...
Samma visa igen, men när jag sent omsder kommit igenom stan och fram till Sundstatjärnet, kunde jag börja cykla, för där var det plogat, minsann. Sen kunde jag cykla så gott som hela vägen hem, men på Rud var cykelvägarna inte plogade, så det fick bli vägen. Men hur många bilar är ute och åker vid fyra på morgonen?

Klockan var över fem innan jag till sist somnade, och sen vaknade jag vid tjugo över elva. Sedan dess har jag ätit godis, slappat, sovit och pluggat(!). Ska snart plugga klart allt till på tisdag, så tar jag mig an torsdagen imorgon.


Jag har till min stora skräck och irritation upptäckt vad som antagligen är ett hål i en tand. Den gör ont ibland när jag biter ihop, och när jag använder en liten fickspegel så kan jag se en liten svart prick. Och jag har verkligen inte råd att springa till en tandläkare nu! FAN! Har aldrig haft några hål innan, och nu är verkligen inte tid att få det. Hatar världen ibland, grr...

Jaja, dags att leta upp en kanadensisk tidning, och sen skriva lite. Ska försöka lyssna på ett intressant radioprogram också. Synd bara att BBC verkar ha nyhetstorka...

Orkar inte...

Hr verkligen försökt plugga idag. Lite i alla fall. Men det har inte gått. Två gånger har jag i stort sett somnat med näsan i boken. Jag har sovit oerhört mycket under dagen, för att vara jag. TRE(!) powernaps. Jag som i stort sett aldrig powernappar annars. Jag börjar väl inte bli sjuk?

Testade en ny grej på gymet idag. Sänkte de flesta vikterna, och körde 3x12 repetitioner på varje maskin. Eller ja, nästan alla. Några är krävande som de är, så de tog jag lite färre repetitioner på. Ingen crosstrainer, men 2x50 hopprepshopp orkade jag innan jag cyklade hem i snömodden.

Annars har jag varit rätt ineffektiv idag. Har tvättat, i övrigt har jag suttit och känt mig trött.

Men nu blir det stämrep med A2!

Le, var trevlig och spela lite dum...

Idag avslutade jag äntligen skrivandet på Verksamhetsberättelsen. Efter lite joxande lämnade jag in den på tryckeriet på Universitetet. Där muttrades det lite förts, men jag fick veta att "Jodå, den kommer vara klar på onsdag. Antagligen tidigare. Jag skriver 24/2 här, för säkerhets skull".

För en timme sen ringde de och berättade att det var klart. Så det gick fort. Man får det mesta, bara man ler och är trevlig och inte argumenterar i onödan.


Fick psykbryt på en kvinna på kursen idag. När jag kom till skolan så satte jag mig utanför klassrumet hos en tjej som  jag inte så ofta pratar med. Sen kom då denna kvinna. Och börjar gnälla, så in i norden! Om att kursen är dålig, om att hon ska klaga för att vi bara har två halvdagar i veckan på Universitetet och hon har minsann åtta mil dit! Det borde inte vara en Campus-kurs, utan en distanskurs, så det så! Problemet är bara att hon den andra tjejen aldrig säger flasklock och jag höll överhuvudtaget inte med. Så oss var det lönlöst att gnälla hos, för vi brydde oss inte.
Inne i klassrummet gick hon igång igen. På den stackars läraren, naturligtvis. Som om hon kan göra något åt att lärarutbildningen inte får några pengar så att de kan ha fler lärarledda timmar. Jag var så uppe i varv över denna människa att jag höll på att få ett utbrott. Om hon nu har så jäkla långt, så läs en distanskurs då, för Guds skull. Låt oss andra som faktiskt trivs/verkar trivas få ha vår utbildning, istället för att klaga på sånt som inte går att göra något åt!

Lektionen var bra annars. Det handlade om intonation, och det var en liten ögonöppnare. Ska se till att plugga ordentligt på det här, både vad gäller grammatik och uttal, för kursen är rolig och jag lär mig verkligen massor.

Jaja, snart kommer ensemblen och övar lite här. Ska plocka iordning lite...


Påväg mot nya rekord

Ganska nyligen hemkommen från gymet och vad man med ett enda ord skulle kunna kalla för ett idiotpass.

Började som vanligt med styrketräning. Kände mig lite seg, men det var nog mest för att det var längesen sist. Ställde mig därefter på crosstrainern och körde stenhårt från början till slut. Efter trettio minuter hade jag trampat bort 412 kalorier (enligt maskinen i alla fall, fast jag vet inte hur mycket man kan lita på den...)! Skakade i benen och hjärtat slog skitfort, men jag var jättestolt! Nytt rekord (som jag antagligen inte slår på flera månader)!
Efter stretchingen hade jag återfått styrkan i benen och körde ett litet hopprepspass på 5x50 hopp. Sen fick jag lov att stretcha låren igen, men det var det värt. Det var lägesen ett gympass kändes så bra, givande... och uttröttande. Men på ett bra sätt.

Nu ska jag ner på stan och bränna pengar på jeans. Det är en order från min far, som, efter att ha sett ett par av mina jeans gav mig femhundra kronor och sa:
-Nu köper du jeans, inget annat.
Okej då, om jag MÅSTE shoppa så...

Höres!

Tongivande solist

Är sjukt stolt över mig själv idag!

Vi hade en liten brödsjungning på ett café idag. Vi var bara sju personer, jag var ensam A2:a. Vi sjöng ett urval av vår standardrepertoar, bland annat "Java Jive" och "Gubben Noach". Båda innehåller A2-solon. Och jag vågade! Tyckte nästan det var kul, fast nervös var jag. Men nu är det gjort och det gick bra. Kan ju ha hjälpt att publiken var ganska liten. För att inte säga minimal. Sex personer, det vill säga färre än körsångarna. Jag fick ge ton också, medan Anna dirigerade och pratade mellan låtarna.

Ledig imorgon, fast det är väl pluggande som gäller. Ska se på TV en stund nu, kanske surfa runt lite på YouTube. Sen sussa sött.

Som Trädens Blad


Alla tankar skapar minnen utav dig
Längtan präglar varje stund
När kommer du till mig?
Bröstet värker, allting brister inom mig
Kom min kära, gör mig hel
Allt söndras utan dig


Själens djupa, mörka stråk
Lättar inte, blir till gråt
Hjärtats djupa andetag
Dör som trädens blad


All min styrka, all min stolthet tagit slut
Räknar var sekund
Tills dessa blivit till minut
Och bevarar tid och längtan i min själ
Där den saknad som du skapat
Ekar alltför väl


Själens djupa, mörka stråk
Lättar inte, blir till gråt
Hjärtats djupa andetag
Dör som trädens blad


Snart, min älskade, ska denna mörka höst
Varda, och när du är här
Är livet livets tröst

Ljublet stiger i mitt inre då du ler
Gör mig rik, ty inget äger jag
Som du ej ger
Gör mig rik, ty inget äger jag
Som du ej ger


När man letar efter något...

...hittar man alltid något annat.

Min kära syster ska skriva CV, och jag kom på att jag ju "har ett papper i källarn" på hur man gör. Så ner i källaren. Det kunde inte varit mer spännande om det så hade varit kartonger med ett femhundraårigt innehåll. Vilken nostalgitripp! Jag och Emma sa åtskilliga "Awww" när vi hittade gamla skolarbeten och foton. Pappret grävde jag fram det med efter någon kvart, tillsammans med fotoalbumet från Skara-Luciatiden, noter, ett bananfodral samt en "Feskarhatt". Blir utmärkt till på tisdag (du anar inte, Frida, men det är jag som ska ha den, så du kan vara lugn). just det, hittade en röd bok med nio år gamla dikter i. Då var jag... tretton år. På det fjortonde. Vilken romantiker man var... Jag borde börja tillverka klippböcker.

Jobbade igår, var riktigt roligt. Det är rätt sjukt hur mycket man minns, fastän det var flera månader sedan sist. Idag har jag suttit i möte med hästägartanterna. Riktigt givande, även om man ibland får bita ihop för att inte komma med en elak kommentar.

Blev klar med min sömnadsprojek förut. Och jag tror banne mig att jag skippar rockringen, den får en helt okej form ändå, om inte bättre. Dessutom blir hela kånkarånget lättare att frakta.

Trevlig kväll igår också. Nästan hela i alla fall. Blev lite trist stämning mot slutet, men det blir nog bra. Fick gosa med en trevlig engelsman med, eller åtminstone stå och bli omhållen en stund ;)

Plugga? Eller är det överskattat?

Sömmerska

Mwehehe... Jag ska sy grönsak.

Annars är det jobbigt just nu. Är sur, outsövd och grinig och dessutom har jag ont i halsen. Så jag får inte träna. Därav sömnlösheten, skulle jag tro. Har liksom ingenstans att göra av med all negativ energi, och då sover jag inte heller. Tack och lov att jag har min studiegrupp! De är bäst, och jag har så obeskrivligt kul med dem (vänta till tisdag ni bara)!

Nej, om man skulle diska, göra sig klar och sen dra ner till stan.

Åhå... en talgoxe! *Vinkar*

Som sagt, stan var det...


*Morr...*

Blir så förbannad ibland. Ett mail, är det för mycket begärt?

Tydligen, när det är karlar man har att göra med...

*Ännu ett avsnitt av Star Trek Voyager, med mord i sinnet...*

Däst...

Mer än tolv timmar och ett gymbesök efter att jag senast stoppade i mig fast föda, känns magen fortfarande alldeles uppsvullen.

Men jag hade en supertrevlig kväll, tack allihop!


Ännu mer vinter

Skrev en ambitiös lista igår kväll. Såhär såg den ut:

Fredag 6/2
- Engelska: One Language, Different Cultures, kap 1+3.
                      Nyckelord, 3st/kap, 5 rader om varje
                      Artikel från UK, sammanfattning
- Engelska: One Language, Different Cultures, kap 4, förbered redovisning
                      Nyckelord
                      Artikel från AU
- Engelska: Radioprogram
                      JVL
- Musik: Börja förbereda musik-/rytminstund + gitarr
- Söt Likörs Verksamhetsberättelse
- Stan: Mys biljetter
             Swebus
             Frida, handla på Bergvik
- Jogga.

TREVLIG KVÄLL MED GÄNGET!!!

Numera ser listan ut såhär, dock:

Fredag 6/2
- Engelska: One Language, Different Cultures, kap 1+3.
                      Nyckelord, 3st/kap, 5 rader om varje
                      Artikel från UK, sammanfattning
- Engelska: One Language, Different Cultures, kap 4, förbered redovisning
                      Nyckelord
                      Artikel från AU
- Engelska: Radioprogram
                      JVL
- Musik: Börja förbereda musik-/rytminstund + gitarr
- Söt Likörs Verksamhetsberättelse
- Stan: Mys biljetter
             Swebus
             Frida, handla på Bergvik
- Jogga.

TREVLIG KVÄLL MED GÄNGET!!!

Och varför??? Jo, för att det bara vräker ner snö här, så jogga är uteslutet! Jag hatar snö, det har förstört min dag! Inte bara joggingturen, blir helt sur bara jag tittar ut.

Jaja, får väl ta mig an de andra sakern på listan. Ska börja prioritera det... Snart...


Vinter igen

Drog inte upp rullgardinen förrän det var försent. Ingen bra buss och ingen tid att gå. Och det var snö! Fan! Halkade fram på cykeln och fick luta mig åt sidan eftersom jag har min överfulla och svintunga ryggsäck i cykelkorgen på pakethållaren (tack, Anna, för 2007 års bästa födelsedagspresent!).

Engelskalektion i morse. Gillar läraren mer och mer, och studiegruppen har jag jätteskoj med. Och det sista hjulet som saknades för att göra kärran komplett, har äntligen rullat in på sin plats och sitter nu stadigt på plats och håller vagnen rullande framåt och i god balans. Åtminstone en person fattar vad jag menar.

Gårdagkvällen kantades av lite revisorspanik, men min älskade, älskade kassör har löst den grejen. Tänk om hon inte funnits, vad hade jag då gjort?

Nej, nu tänker jag se ett avsnitt till av Voyager och sen borde jag sova. Imorgon ska jag jogga, plugga, fixa och sen träffa det gamla goda estetgänget. Varför har jag en känsla av att det kommer bli en sen kväll med många hysteriska skrattanfall?


Paaah...

Skulle ut och jogga som en liten paus i pluggandet. Gick som vanligt kilometern upp till spåret. Kom inte längre än två meter in på detsamma, dock. Det var blankis. Vände och tog Rudrundan istället, en total på ungefär 2,5km. Jag kände mig helt okej i kroppen så när jag kom tillbaka till huset så tog jag en vända i trapporna så lång jag orkade. Upp till våning fyra av åtta, totalt 64 trappsteg i joggingtempo. Mina lår hatar mig...

Jag ska börja sjunga ensemble! Wiiie!

Så var hon påväg...

Min privata holländska har bott hos mig nu i tre nätter. I morse ringde hennes klocka vid halv sju. Jag vände på mig och hoppades att det skulle vara inbilning. Men det var det såklart inte. Det var dags för henne att kliva upp, packa iordning för att klockan åtta bli hämtad av en taxi. Just nu väntar hon på att flyget från Karlstad till Stockholm ska lyfta. Sen åker hon därifrån till Eindhoven. Kommer sakna henne och våra Star Trek-/godiskvällar något enormt! De fem månader hon varit här har bara försvunnit. Både jag och A2 har förlorat en stark stöttepelare.

Suck. Vad sorgligt allt blev. Men så är det. Hon försvinner ju inte från jordens yta i alla fall, även om det är lååångt till Holland. Fast jag ska dit i sommar, i slutet av juni.

Vi sjöng för nyanställda på Universitetet igår. Bland dem fanns Stefan Holm. Han såg uttråkad ut. Det gjorde de flesta, förutom ett par tanter som såg lyckliga ut. Som tur var, SOM TUR VAR så drog Leif inga ordvitsar därinne. Däremot utanför innan, men han knep igen vid rätt tidpunkt i alla fall.
-Nu får vi lägga ribban högt, Stefan Holm sitter i publiken.
-Ska vi gå in och riva av några låtar.
-Nej, den låten hoppar vi över.
-Blev en riktig flopp det här...

Ja ni ser... Han är sån, käre Leif.

Ner i tvättstugan igen, sen tillbaka till engelskaböckerna...