Det där hade jag aldrig gjort förut...

A från Holland är här. Skönt med sällskap nu när Finaste inte är hemma. Idag blev det ner på stan en kort vända. A skulle ha te och ett födelsedagskort, och jag skulle ha present till mamma som fyller år på onsdag.

Jag fick köpt en ganska fantasilös present. Och om någon av delarna inte funkar så tar jag den gladeligen. A hittade varken rätt te eller något roligt kort, så vi åkte vidare ut till Bergvik. Där fanns både te och kort, och just som A satte sig ner för att skriva något kul hände det, som förgyllde min dag.

En svensexakille kommer fram och erbjuder oss att vaxa hans ben, med en remsa, för fem kronor. Var på benet man ville.

Jag är livsfarlig att sätta på såna grejer. För jag bangar aldrig. A hade fem kronor och jag hade snabba fingrar. På med den rosa, stinkande remsan en bit upp på låret (han ska vara glad att jag tog utsidan, på insidan kunde det ha gjort hur ont som helst). Gnugga på så den fäster rejält. Kompisarna fick räkna ner och jag drog.

Haha.

Fult som fan blev det, med en kal fläck mitt på låret. Kompisarna skrek av skratt och stackaren såg lidande ut. Men ber man mig, så gör man. Och snacka om att det var värt fem kronor!

Det där, konstaterade jag, hade jag aldrig gjort förut...

Lägenheten, sedd i en rejäl hög med bilder

Idag har jag röjt lite här hemma. Det som återstår nu är att diska och dammsuga lite. Har passat på att ta lite kort på hur vi bor. Ni får ursäkta den stora högen med disk...

Ni får också ursäkta att det är tomt på väggarna. Vi har inte riktigt fått tag i snygga tavlor än.
Vyn när man kommer innanför ytterdörren.Hallen sett från vardagsrumsdörren (den som går ut i hallen).Från samma ställe, fast mer åt vänster. Längst till vänster skymtar badrummet och i mitten är dörren till gästrummet/mitt kontor.Badrummet rakt framifrån. Notera min stora skatt, tvättmaskinen. Även om det är grått ute idag, så är det inte himlen ni ser utanför fönstret, utan min gardin. Den är väldigt tunn, och släpper in ljus, men hindrar insyn. Notera också den asfula fjärilsdekoren i fönstret. Lögn i f-n att få bort.Badrummet, in till vänster.Badrummet, in till höger.Gästrum/mitt kontor, in till vänster. Gardin finns ingen än, det ska jag sy en snart. TV:n är inte inkopplad än, om någon undrade.Gästrum/mitt kontor in till höger. Ni ser mitt keyboard till vänster. Sängen är den som jag och Finaste sov i innan vi fick dubbelsängen. Trångt, men mysigt. Mjukdjuren på sängen är två av mina barndomsfavoriter; Bertha (det bestämde jag inte själv, det stod på en fastsydd lapp) och Nalle Puh.Köket, sett från dörren som går ut i hallen. Stort och bra. Till höger ser ni dörren mot vardagsrummet.Köket sett från andra dörren. Ursäkta diskhögen. Rätt ut till vänster ser ni hallen.Vardagsrummet, sett från dörren ut mot hallen. På soffryggen sitter min barndomsälskling Pingvina, bredvid henne sitter Anki, från Anki och Pytte. Present från J, någon gång... Mitt älskade piano ser ni också till vänster.Vardagsrummet från sovrumsdörren. Till vänster ser ni TV och dörren till köket. OBS! Det är INTE mina foppatofflor som står vid balkongdörren. Det är Finastes föräldrar som släpat hit.Vardagsrummet från köksdörren. Längst till höger, nere i hörnet, ser ni vår härliga LP-spelare.Vardagsrummet från balkongdörren. Sovrumsdörren rakt fram, dörren till hallen längst bort till höger.Balkongen. Det brukar vara fler och finare blommor, men Finaste har med dem till Malung.Vyn från balkongen. Borta vid träden längst bort ligger Karlstads största kyrkogård, där bland andra M:s farfar ligger. Mellan den och bortersta garagelängan ligger vägen och även busshållplatsen. Perfekt läge. Innergården är avspärrad för bilar så det är helt lugnt att släppa ut barn här.Vårt sovrum, från sovrumsdörren. Alldeles nytillkommet är sängborden med lampor och dukar.Från min huvudända. Till vänster är vårt stooora fönster och rakt fram Finastes skrivbord och dator.Från samma ställe, men mer åt höger. Hyllan längst till höger finns det en till av, som inte kom med på bild. Den står mer till höger och är bra mycket mer välfylld.Vår säng, från Finastes skrivbord sett.Jahapp, det blev en lååång rundvandring i stillbilder, det. Hoppas ni gillade vad ni såg =)

Den blir aldrig för gammal...


Can't fight the feeling

Oavsett vad ni tycker om Celine Dion...

Detta är en bra låt!Defeated at last...

Fyra år

Oändligt många turer

En och samma cykel

Alla dessa uppförsbackar

Idag hände det. Den grymmaste backen, som jag aldrig klarat på silverpilen, oavsett fysisk form eller benstyrka. Idag hade jag Finastes cykel. Med växlar.

Det finns tre elaka backar sista biten mot Kronoparken. Den första. Monstret. Som alltid slutar med att jag får gå. Från mitten, om jag är som piggast. Den andra. Likadan som första. Fast hälften så lång. Går bra med lite energi och fart. Den tredje och sista ska man klara. Inte brant. Men lång.

Idag kom jag uppför mostret. Med Finastes cykel. Efter halva backen insåg jag vad jag höll på att klara. Mitt mål, under fyra år. Uppnått. Backen är besegrad. Inte nog med det. Jag tog de andra två med. De kändes visserligen som små kullar om man jämförde. Men ändå. Inte en enda avstigning på hela vägen. Alla gånger jag har cyklat denna tur. Och alltid fått kliva av för monsterbacken.

Hejja mig!

Det blev ju alldeles förträffligt det här...

Blev uppringd idag från Arvika. De kunde inte erbjuda mig någon tjänst i sin bemanningscentral.

MEN...

...V som ringde hade en tjänst på en förskola. Eller ett vikariat, snarare. Långtids. Från sjuttonde augusti. Till trettionde december!

Fattar ni!?

Under hela hösten kommer jag att håva in runt tiotusen i månaden. Jag kommer vakna på morgonen och veta vad som ska göras. Jag kommer sätta mig på en buss eller ett tåg. Jag kommer veta när jag ska kliva på. Jag kommer veta var jag ska kliva av. Jag kommer veta exakt när jag kommer innanför dörren vilka barn jag har då. Var jag ska hänga min jacka. Vad vi ska göra idag.

Och.

Jag är ledig när jag kommer hem.Grattis till mig!

Taubespelen 2010

Helgen har spenderats utanför Orust/i Orusts kommun. Älskade onkel dirigenten hade, precis som förra året, ordnat med biljetter. Vilket visade sig bli inte helt okomplicerat, dock.

Han hade inte fått biljetterna i tid, vilket ledde till att han inte hann skicka dem. Och på lördagen skulle han inte vara på plats. Men det skulle gå bra, sa han, om vi bara sa till i entrén. Det gjorde vi. Tjejen, som väl var ett par år yngre än jag, såg tveksam ut till en början. Jag sa bara som det var, och att vi kunde ringa J om det skulle vara problem. Det verkade ta skruv, hon bara viftade in oss.

Väl inne på spelen träffade vi P, och vi hyrde stolar och satt bra bredvid skojiga stockholmare. Jag var tacksam för att jag inte behövt betala. Hade jag själv lagt nästan femhundra på en biljett, så hade jag varit besviken. Alla artister, utom Sven-Bertil och en ung tjej, körde nästan lika mycket eget, som Taube. Och enligt mig så ska Taubespelen vara just Taube. Sina egna låtar kan de köra någon annanstans. Tycker jag. Menmen. Peter Carlsson och Böå Grodorna var hysteriskt roliga, även om de ynka fyra Taubelåtar de spelade under sin dryga timme, gott kunde ökats på med ett par till.

Precis som förra året blev det camping. Först tillbaka till fastlandet med cyklarna (vi lämnade bilen på fastlandet och cyklade till ön; med bil från spelen till den lilla linfärjan som bara tar drygt tjugo bilar, gör bilkön och väntan på färjan att den knappa kilometern tar en timme, med cykel tar det på sin höjd fem minuter). Bort till bilen och hämta all campingstuff. Massa saker var det. Sen släpade vi med oss alla saker till vårt lilla smultronställe precis vid vattnet, där vi satte upp tältet och tände engångsgrillen. Gott grillat blev det med andra ord, innan vi hivade in alla väskor i tältet, bredde ut täcken och la oss på luftmadrassen som alldeles lagom fyllde upp tältgolvet. Vi sov väl hyfsat bra. Så bra man nu kan sova i tält om man inte råkar vara en festivalmänniska.

I morse kom vi upp vid nio. Spelen skulle inte börja förrän efter två, så vi hade gott om tid att äta, packa, bada (bara jag, inte Finaste) och ta oss tillbaka till bilen för viss omorganisation och parkeringsbetalning (trots vår snälla lapp om att vi kunde tänka oss att betala för natten sa ingen något om det). På färjan igen, samma procedur med entrén och sen hitta de platser J lyckats ordna. Rad elva. Mitt för scenen. Perfekt. Jag hann köpa en keps som skydd för solen och sen drog det igång. J var naturligtvis fantastisk som dirigent.

Övriga artister var helt suveräna idag. Lill-Babs var enormt inspirerande och jag satt med ett glädjerus i kroppen när hon lämnat scenen. Östen med Resten var otroligt roliga och visade prov på fantastisk musikalitet. Och drev mig till tårar med Kärleken och Vinden. Så fint. Och vad vackert Jens sjunger! Four Hands spelade gitarr som gudar. Sven-Bertil var... Sven-Bertil. Hanna var duktig. Lill Lindfors gjorde som vanligt sin härliga version av Balladen om Briggen Blur Bird av Hull. Vinden som alltid lyckas blåsa och frammana den där rysningen...

Det har varit fantastiskt, för att sammanfatta. Helgen, spelen, kvällarna. Finaste.

Så här sitter jag nu. Alldeles trött och lycklig, med en hinna av havsvatten på kroppen. Efter årets första och kanske enda havsbad. Håret känns fett och lite strävt, men jag vet att det bara är saltvatten. Och trivs. Nu ska jag sova. Gott, hårt, och länge.


Årets...
Sven-Bertil - Taube
Jerker - "Le-och-spela-med-leendet" till sinfoniettan när ÖmR missade ett halvt intro och började sjunga ändå.
Lill - Balladen om Briggen Blue Bird av Hull
Lill-Babs - "...och då sa han att "Tja... jag täljer bara bort det som int' är häst.". Gör det ni med. Tälj bort det av livet, som inte är liv, och se vilket jävla liv det blir!
Bitch - Parkeringshäxan
Fulaste - Finastes bränna
Keps - Min asfula blå Taubesällskapetkeps som jag blev tvungen att köpaLyssna, hänförs, njut

skriver med små bokstäver...

...för kanske blir det tystare? finaste ligger och sover efter sitt sista morgonpass. jag skulle gärna ligga där bredvid honom, men eftersom jag inte verkar kunna somna om så är det bäst att jag går därifrån. annars väcker jag honom bara hela tiden.

funderar på att fortsätta måla. det är inte så väsnigt.

just det, det har jag ju inte skrivit något om... vi har ju letat sängbord länge nu. det har varit tätt mellan besöken på diverse andrahandsaffärer här i stan, plus ikea då (även om vi vet att på ikea kommer vi inte ha råd med något på ett tag). dock har det varit lögn i f-n att hitta två likadana sängbord. fram till igår. då bara stod de där. för sjuttiofem kronor styck, fint skick och de kommer inte alls se tokiga ut bredvid sängen. nu är det ju dock så att vi har målat sängen vit, och eftersom dessa var träfärgade så måste de också målas om. men det gör jag gladeligen. färg har vi, och jag målar hellre än att lägga ut dyra pengar.

nu ska jag smyga ut i köket, hämta nästa burk med färg och måla vidare.

tyst, tyst...

Det är ju trots allt onsdag

Finaste står i köket och lagar korv stroganoff till oss båda. Både veggis och vanlig. Anledningen till att han står där helt utan assistans av mig är enkel. Jag kan inte laga korv stroganoff. Annars brukar vi hjälpas åt, men idag skar jag bara min korv och startade riskokningen. Middag/kvällsmat idag blir något så onyttigt men ändå så mumsigt som våfflor. Det är ju trots allt onsdag.

Ska väl ner till gymet sen. Blir inget hårt pass. Jag har helt enkelt ingen lust med att bli helt utpumpad. Får räcka med ett styrkepass, helt enkelt.

Det är ju trots allt onsdag.

Ansiktslyftning

Som ni ser har bloggen ändrats en del. Kanske inte jättefint och fantasifullt, men något behövde göras. Kommer säkert ändra mer framöver, så det blir lite roligare. Kanske.

Kom nyss en sjujäkla åskskur. Det blinkade och dundrade och vräkte ner regn. Jag och Finaste kröp ihop i soffan med tända ljus. Mysigt. Det har gett sig nu, och tillochmed jag som inte gillar åska alls är rätt glad att den kom. Det behövde ladda ur lite.

Intervjun igår gick väl okej. Vet dock inte om jag vill ha jobbet. Det är en vikariepool, och det är lite väl långt till Arvika kommun för att det ska kännas helt bra att åka till ett akutinsatt jobb klockan sju på morgonen. Jaja, vi får väl se. Efter intervjun gick vi runt lite i Arvika. Tog en fika, som för Finastes del bestod i en stor skål med vaniljvisp och en liten hallonpaj. Sen strosade vi i bokaffärer, och jag hittade en jättesöt butik med massor av pedagogiska grejer i. Åh, vad jag vill ha pengar... Inne på Bokia hittade jag dock en ekologisk skrivbok, gjord av återvunnet papper och bananfibrer. Den tyckte jag var lite kul, så den köpte jag.

Annars bjöd väl dagen igår inte på mycket mer än veckohandling. Så nu har vi köpt allt vi ska äta för veckan, med undantag för helgen. Vi ska ju till Taubespelen då, så vi handlar nog mer när det närmar sig. Ser dock ut som om engångsgrillen får följa med.

Och dagen idag... Tja, inget har väl hänt. Fick snabb service från vårdcentralen i morse. Gick upp strax före nio och fyllde i ett formulär där jag ansökte om ett förnyat recept på P-piller. En timme senare ringde en kvinna och vips var receptet förnyat.

Jag måste sluta skriva så mycket onödigt här...

Ett minne för livet

Här

Dagen idag

Var hemma hos N igår och åt sushi. Vi hade en riktigt japansk kväll med sushi, sake och "japanska chips", vilket visade sig vara Pringles rischips. Det var tydligen japanskt det. Jaja, gott var det.
Vi stöp i säng när vi kom hem vid midnatt, och jag somnade direkt efter att vi sent omsider sagt godnatt. Finns mycket att prata om när man inte setts på en vecka. Sov helt utan störningsmoment till 11. Nyligen, alltså. Skönt.
Idag blir det bad med N. Antingen Vänern eller Kroppkärrssjön. Har inte bestämt oss än. Men bad ska det bli. Bör bli ganska snart, eftersom vi ska på konsert ikväll. Ska bli oerhört kul, har sett fram emot det länge nu.
Men först "frukost".

Hemfärd

Har längtat hem i en vecka nu. Även om det på många sätt varit en bra vecka i Axvall. Jobbade lördag och söndag, samt natten mellan måndag och tisdag och natten till idag. I lördags träffade jag lite folk jag inte sett på länge. Trevligt värre. Tyvärr fick jag bryta upp ganska tidigt, annars vet jag en som inte hade kommit upp i tid till jobbet...

Direkt efter ett nattjobb med alldeles för dåligt med sömn, cyklade jag upp till stallet i tisdags. Fick köra lite häst och greja med lite praktiskt. På kvällen var jag helt slut, efter bara 2 timmars sömn sammanlagt och dessutom cykling på sammanlagt över två och en halv mil. Varav nio kilometer uppför. Såg matchen hos mormor, och sen stensomnade jag redan vid halv elva.

Onsdag och torsdag blev det stalljobb. J telefonterrades hela dagen och K jobbade med annat, så jag fick greja själv i stallet. Det har jag inget emot, jag tycker det är mysigt att gå där och harva. Trav i Åmål på kvällen, vilket visserligen var trevligt på sitt sätt, men inte bjöd något hejdundrande resultat direkt.

Sov uppe i Ljungstorp sen, eftersom vi kom hem sent. J skulle iväg och K jobbade igen, så jag traskade omkring ensam igen. Fick en hel del gjort faktiskt. Plus lite mys med vovvarna såklart.

Natten till idag har det varit lugnt på jobbet. Var det i och för sig i tisdags också, men inatt kunde jag slappna av och fick sova hyfsat bra. Skönt det. Då blir jag mer social ikväll hemma hos N. Vi ska lära honom äta sushi.

Nu ska jag återgå till att vara uttråkad här. Sitter på bussen och är evinnerligt tacksam att det går att koppla upp sig. Vi är inte i Gullspång än, men vi har kommit en bra bit. Snart hemma, hemma jaja. Och hemma är alltid bra.

Hos Finaste.På g!

Oj, vad längesen det var sen sist. Och oj, vad stolt jag är.

Jag som knappt orkat en kilometer i taget det senaste, utan att klappa ihop, tog mig idag runt hela tvåkilometaren, plus de sista två hundra meterna på hemvägen. Ska bli spännande att se om formen klarar Karlstadspåret också...

Nattjobb idag. Börjar om en och en halv timme. Blir cykel in, som det ser ut nu.

Det är varmt

Jag har inget emot värme. Men igår sökte tillochmed jag mig till skuggan. 33 grader var det högsta jag avläste, men det var mot en solvägg, så det räknas väl inte. Det värsta var väl att det inte spelade någon roll om man var ute eller inne, annars bruker ju det ena vara att föredra.

Hursomhelst, gårdagens värme ledde i alla fall till ett dopp i sjön, mycket välkommet! Det fick bort det klibb jag känt hela dagen. Skönt i alla fall att det verkar bli mer normalsommar ute, annars får jag bosätta mig i en fläkt ett par dagar.


På resande fot

Det var längesen jag åkte med Swebus nu. Inte sen jag åkte till Finaste över nyår, tror jag. Över ett halvår, alltså. Jag som nästan bodde på de här bussarna ett tag.

Ska ner och jobba lite. Jobbar lördag och söndag, samt natten må-ti och natten to-fre. Sen blir det en vecka i Karlstad innan det är dags för Taubespelen och sen StoChampionatsveckan. Ser fram emot =)

Jag tror att jag ät uttråkad redan... och vi är inte i Kristinehamn än. Hur ska detta gå...?

Glömde ju förut =)

Grattis, lilla E, på ettårsdagen!


Upp med tummarna, och LE!

Det vände rätt fort igår. Jag hade somnat förbannad och jag vaknad förbannad och först efter någon timme fick Finaste ur mig vad det var. Då hade jag inte sagt ett ljud på över 10 timmar (inklusive sömn då, såklart). Finaste är underbar, han vet att man inte kan tvinga ur mig något, utan han låter mig tjura klart och lyssnar när jag skärpt mig igen.

Hursomhelst.

Det hela grundade sig i att något jag sett fram emot, men som ännu inte var helt bestämt, inte verkade bli av, av rent logistiska skäl. Det skulle bli för mycket bilresande, helt enkelt.

Då kom räddningen.

Finaste fick kontakt med Student Consulting tidigat i våras. De kunde inte ge honom jobb rakt av då, men nu ringde de (igår) och frågade om han kunde tänka sig att jobba några nätter framöver. Med start omgående. Nätterna till tisdag, onsdag, torsdag och fredag ska han jobba på DHL:s lastkaj här i stan och bära lådor. Sammanlagt tio nätter. Han har alltså redan jobbat en natt (eller vad man ska kalla det... han jobbar 3-7 på morgonen) och ska jobba imorgon igen (eller inatt, hur ni nu vill ha det).

Detta leder till att Finaste inte kan åka till Malung i helgen och stanna där de två veckor som var tänkt. Och då, mina vänner, blir det inte alls lika långt till Östra Ämtervik. Annars skulle turerna bli många och dyra. Jag, som åker till Axvall imorgon för en veckas jobb, skulle åkt till Karlstad på fredagen, Sunne på lördagen, möta Finaste där (som då fått åka 12 mil enkel väg), vidare till Östra Ämtervik, och sen till Malung. Ni ser. Det går inte.

Men nu blir ju Finaste tvungen att stanna här i stan. Så det blir bara 5,5 mil, och det står han ut med. Wiiiie! Lite trist att det inte blir Malung, men det får vi ordna senare.

Det kommer mera!

Fick ett samtal nu på förmiddagen. Jag är kallad till anställningsintervju den 12 juli, i Arvika (av alla ställen). Exakt vad jobbet kommer gå ut på, vet jag inte, för jag har svarat på två annonser av dem, en för fritids och en för förskola. Det är en typ av vikariepool, men de verkade ha tjänster direkt. Vore väl finemang, om jag finge en förskollärartjänst eller så, för hela terminen =)

Sammanfattningsvis: Jag är på bra humör igen, Finaste arbetar och vi ska på konsert.

Tjoflöjt!