Om drygt två veckor...

...ska vi se denne man live.

Och se gärna detta klipp. Och tänk efter.Det är alltid alldeles för längesen sist jag sa det...


ValetFröna växer sakta under ytan. Dom trivs där det är fuktigt, mörkt och kallt
Först när bladen börjar synas kan man se att det är ogräs överallt
Men om man tittar bort, inget hör, inget ser hur vet man då?
För hör man inget, finns väl ingenting. Och det man inte ser finns säkert inte till

I mars har du fortfarande tid. Du kan ta det innan knopparna slår ut
Men om du låter det stå kvar, tills sommar'n är förbi
så har det växt dej över huvudet till slut

Och idag tar rasisterna en. Men imorgon så tar dom kanske två
Frankrike tog dom med storm
Vem vet när det är dej dom ger sej på?

Vakna upp! Fatta mod! Börja se dej omkring!
Bli inte en av dom som bara står där se'n
och säjer att, jag visste ingenting

Varje dag föds nya hot mot våra liv. Varje morgon står missilerna klara
I det mörker som vi blundar där rustar dom för krig
Hur kan vi slåss ifall vi inte inser faran?

Och idag har du arbete och lön. Men imorgon så kanske du får gå
Miljonerna som svälter i världen utanför
Står bara litt längre ner i samma hål

Vakna upp! Fatta mod! Börja se dej omkring!
Bli inte en av dom som bara står där se'n
och säjer att, jag visste ingenting

Dom flesta går med strömmen om det går. Ja, dom flesta vill ju helst ha lugn och ro
Men om fascismen kommer smygande tillbaks
Så är det du och jag som måste stå emot.

Ja, ogräset växer och frodas. Så slipa och vässa din kniv
Om du låter det spridas med vinden över världen
Får du plikta för din tvekan med ditt liv

Vakna upp! Börja se dej omkring! Fatta mod!
Så du kan säg' till dina ungar när dom frågar dej
att du var en av dom som stod emot


Gulligt 2

Såhär fint hade Finaste gjort på mitt nattduksbord när jag kom hem inatt. Min älskade älskling!
Chip the Zebra (Me to You-kollektionen)


Namnamnamnam


Två Sabo-berlocker. Ett hjärta och en skytt.

Gulligt 1

Kolla vad som fanns inne på damtoan på puben vi var på igår. Jag hade inte mens, men jag var TVUNGEN att ha en förpackning!Och ja, det är tre tamponger nerstoppade i en plastpåse. Fin gest =)


Lyckat

Var såpass bra att jag utan större problem kunde jobba i torsdags. Hade en skön dag med harmoniska barn. Direkt när jag och "mina" barn gick in på vår avdelning satte jag igång dem med sykort. Ni vet; en bild med hål runt i vilka barnen ska sy med lite garn, så att alla kanter blir ifyllda. Sen ska det målas. Alla hakade på, tillochmed den mest otålige. Inte ens när ett annat barn ledsnade och istället började leka, slutade han, utan han satt kvar en bra stund till. De satt så länge att jag inte hade någon ordentlig samling med dem, utan vi tog bara frukten sen när alla var klara.

Gårdagen var oförskämt lugn. Totalt inte mer än nio barn, på hela dagen! På fyra personal. Jag förstod egentligen inte varför jag skulle vara där så tidigt, men dagen var rätt mysig så det gjorde inget. Fick jobba med A-L på slutet också. Hon är bara där eftermiddagar så det kan vara svårt att få tid ihop, men när jag stänger, som igår, så får vi ett par timmar för oss själva. Henne gillar jag, kort sagt. Vi jobbar bra ihop och har samma grundsyn på saker och ting. Tyvärr slutar hon snart...

Direkt in till Arvika efter jobbet. Här skulle After Workas. Åt billigt och drack gott och skrattade hela kvällen. Jag och de två andra nyutexade stannade längst och bowlade tillochmed det sista, innan Finaste plockade upp oss. Finaste, Finaste han åkte en timme enkel väg bara för att hämta mig. Ååååh vad jag älskar honom!

Idag ska jag erhålla mitt glasäpple. Samtidigt som ovan två nämnda personer. Sen ska vi skryta om hur duktiga vi är, på jobbet på måndag.

Så nu inväntar jag bara mor och far. De borde lyfta från Axvall snart...

Inget bättre alls

Läpparna känns som om de är täckta av en torr, äcklig hinna. Näsan rinner än. Alla lymfkörtlar känns gigantiska. Som de flesta andra så får jag lock för öronen när jag blir förkyld, så det känns som att vandra runt i en bubbla av plexiglas, som dämpar allt alla säger.

Och jag har dessutom smittat Finaste.

Men det blir till att dra sig till jobbet imorgon. Jag öppnar så det finns ingen där som kan ta emot ett sjuksamtal.

Hoppas jag är friskare till på fredag. Då är det after work med ett härligt gäng från jobbet. Jag ska festa natten lång och bli upplockad av Finaste. Sent.

Häpp, måste kila. Finaste ska köpa hem sushi åt oss. Mums. Kanske att wasabin blåser rent i näsan på mig.

Reklam

Om en månad, ungefär, är det dags för årets Musikaliska Möte med Söt Likör. Vi har själva valt musiken och arrat. Jag har bland annat bidragit med ett arr!

Kom och hör!


Sjuk

Men vafan...

Det här hade jag ju inte tid med.

Näsan rinner, huvudet bultar. Halsen svider omisskännligt.


Bara att proppa sig full med nässpray, bunkra upp med papper och försöka sova en stund till.

Japp.

Hjälp...

Såhär började det en gång för snart 80 år sedan. Se hur det gick då.

Sverige var mer av ett föregångsland än vad många vill tro. Ska vi bli det igen? Ska även min generation behöva skämmas?

Enda skillnaden är att det är en annan religion det handlar om. Och möjligen att de inte ska utrotas.

Bara bort.


Skämmes, tamejfaaan!

För kärleken


Kanske?

Har hittat en perfekt tjänst på arbetsförmedlingens hemsida. Så nu slits jag mellan att söka och att bli kvar här på mitt nuvarande vik terminen ut. Troligtvis söker jag. Jag är ju trots allt skyldig att prioritera fasta tjänster framför vikariat.

Just det.

Fast tjänst.

Heltid.

Om jag kunde få en fast tjänst, så skulle jag kunna börja planera mitt liv. Mer långsiktigt.


Men vi får se.

Har ju trots allt inte sökt än.

Tar tag i det

kan man säga.

Jag har de senaste tio åren haft extremt svårt för att sjunga solo. Jag gör det. Ibland. Inte ofta. Men ibland. Och jag vantrivs ofta. Eller.

Inte vantrivs.

Men jag vill att det ska bli klart så jag får gå undan och samla mig från den press jag börjar känna flera timmar innan.

Oftast känns det så. Sen blandas det vid tillfällen med stolthet, om det handlar om bröllop till exempel. Ibland är det självvalt, och då kan jag se fram emot det, även om jag blir nervös.


Nu går jag kurs i det och förklarade för hela gruppen att jag var gråtfärdig av nervositet redan innan jag rest mig från stolen. De är fem stycken. Men det spelar ingen roll. Nervös är jag ändå.

Det kändes bra, dock. Fick mycket beröm för min textning och jag var nöjd med insatsen.

Så nu tar jag tag i problemet och gör det till ett icke existerande problem.

Och tack, Å, för "Kärlekens värld"!

Nyfrissad

Varit hos min frisör S och förnyat mig lite. Men inte så mycket, i ärlighetens namn. Det slitna åkte av och luggen formades till.

Det har varit en skönt ledig dag. Sov jättelänge och sen gav vi oss av till ett kort pass på gymet. Dessutom har nytt bollträningskort inköpts och så lite fix och trix inför kommande helg. Lite kvar att förbereda, men annars är jag nöjd. Mer än så kan jag i nuläget inte avslöja ;)

Ikväll blir det solosångskurs. Och så skulle vi haft lite mys ikväll, men det blir inte mycket av det, eftersom Finaste ska börja jobba klockan 1, fick han veta. Han hinner inte hem tills jag åker, så jag får inte se honom förrän efter åtta imorgon kväll.

Och nej. Det är inte bara barn som förstår överraskningen i Kinder Surprise!

Trött i skallen

Uppe sen fem. Bil till jobbet, som alltid de tidiga dagarna. Allt har gått bra och jag hann tillochmed vara med och fira rektorn för universitetet, efter arbetet. 60 år, högaktningsvärd ålder. Högaktningsvärd kvinna. Som inte är någon bra talare, men mycket trevlig och kompetent i övrigt.

Nog om det.

Jag och S har arrat lite. Plus att fina hon har plockat ut och printat ner melodin till ytterligare en låt. Nu kanske jag kommer någonvart, med andra ord.

Men nu ska jag sova...

Shoppat

Vet inte om jag hade råd. Men det är nu inhandlat en blus/tunika, nya leggings, kofta samt ögonskugga. Plus en avläsare till SD-microkort och fryspåsar.

Annars idag har jag träffat A en stund. Vi gick igenom sånt som ska göras inför halvårsmötet med kören. Sen började vi arra lite inför körens konsert i oktober. Fairytale stod på schemat idag och vi kom en bit.

Dags att göra sig klar för innebandy!

11 september

Tänd ett ljus idag.
Det tänker i alla fall jag göra.
Chile 1973
Twin Towers 2001
Nathalie 2003
Sabina 2003
Anna Lindh 2003

En kväll som innehöll al(l)t

Har haft en trevlig kväll ihop med A1 och A2. Tre nya tjejer och en hel hoper med oss gamla rävar blev det. Vet inte vad de nya fick för intryck, men kul hade vi!
Nu.
Sängen.

Det var allt ett råddande det här...

Slutade en och en halv timme tidigare än jag trott idag, vilket ledde till två och en halv timmes tidigare hemkomst. Välkommet. Fick skjuts av Finaste till universitetet där jag skulle ha kurs. Trodde jag. Allt bara krånglar med den kursen just nu, och det blev inget ikväll, alltså. Var ju i och för sig en timme sen, men jag hade ju faktiskt trott att jag inte skulle kunna komma alls. Menmen, ingen lärare på plats, bara att ringa och fjäska för Finaste och bli upplockad igen.

Har varit en trött dag. Kom knappt ur sängen i morse. Brukar kliva upp vid fem och greja lite, sen krypa ner igen. Hos Finaste. Idag när jag gjorde det så puffade jag på honom, gav honom en liten puss och frågade vackert om han kunde skjutsa mig ner till tåget. Det kunde han. Såklart. Min fina, fina, Finaste. Ställer alltid upp. Kunde alltså slumra i nästan fyrtiofem minuter till, men trots det så sov jag som en stock på tåget och vaknade bara när det ropades ut vilken station vi var påväg att stanna vid. Tur det, förresten. Annars hade jag kunnat vakna i Oslo, vilket inte hade varit riktigt bra.
Trots tröttheten har det varit en bra dag på jobbet. Barnen var glada och lika goa som vanligt.
Nu ska jag laga lite mat. Min älskling bakar bröd. För min skull.
Han är alldeles för snäll, den pojken... <3

Allt har en första gång...

Gjorde en massa saker för första gången i mitt liv, nu i helgen.

-Jag gick på auktion (som potentiell köpare, inte som hjälpropare eller åskådare)
-Jag bjöd på en auktion
-Jag köpte en luta
-Jag köpte en luta på auktion
-Jag höll i en luta
-Jag cyklade genom Malung
-Jag cyklade genom Malung med en luta på ryggen
-Jag hanterade en båtmotor
-Jag besökte ett gammalt kvarnstensbrottNu efter helgen har inte speciellt mycket hänt. Jag har jobbat såklart, och övat kör. Igår körde innebandyn igång igen och det var ett välbehövligt träninspass jag genomförde. Just nu sitter jag och försöker komma någonvart med mitt arrande. Ser inte alltför lovande ut, måste jag säga.

Hjälp!

Waow, kolla häääär!

Är i Malung hos svärisarna. Jag och svärmor har tillbringat förmiddagen på en lösöresauktion efter en man som gick bort för ett tag sen. På visningen kunde man se allt från vevmanglar, moppar och båtar till frimärkessamlingar, tyger och en liten modellbil.

Men det var inte det som fångade mitt intresse...

Uppepå pianot låg en luta! Blev störtförälskad direkt, men tog inget beslut. Såg massa andra saker, men inget som kändes alls lika lockande.

Auktionen kom igång och folket med den. De första grejerna gick för skit och ingenting. Allt var i otroligt fint skick och det märktes att karln hade varit noga med sina saker. Sakerna gick för allt från tjugofem till tvåhundrafemtio kronor.

Då kom den...

En halvtimme in i auktionen togs lutan fram. Budgivningen började på hundra kronor. Någon viftade med handen och sa "ja". Jag trodde det knappt själv, men det visade sig vara jag som hade viftat. Fler bjöd. Sen vart vi två. Det översteg femhundra, vilket var vad jag hade i plånboken, och jag svor till men tog ett snabbt beslut. Svärmor lånade villigt ut några kronor och jag fortsatte. En stund senare stod jag lyckligt med en luta i handen och sjuhundrafemtiokronor mindre.

Det enda jag vet om lutan är att den är tillverkad någon gång mellan 1908 och 1960. Antagligen rätt sent, eftersom den är i ett otroligt fint skick. Jag har inte en susning om hur den ska stämmas, om det är som med en gitarr eller helt annorlunda.

Jag äger en luta!Någon som kan mer om lutor än jag, eller känner någon som känner någon som kan något, får gärna höra av sig.


Är den inte fiiiiin?!

Att gå emot gängse genuskontrakt

Om ni bara anade hur enkelt det är. Och inte alls något som känns konstigt. Den som är bäst på att göra en grej i det här hushållet, gör densamma. Helt enkelt.

Så.

Finaste bakar.

Jag skarvar sladdar, hamrar i sladdhållare i listen och kopplar in TV-apparater.

Helt enkelt.