Bildbomb 3

Lite allmänna bilder från Ljungstorp i helgen. Först världens vackraste Monty. På första bilden är han lite uppe i varv, vilket sen visar sig i skönsången han utbrister i på nästa bild ;) Elvis skymtar på nån bild också. Sist underbare Jan Palema, precis innan vår lilla tur.








Bildbomb 2

Utlovade bilder på bebisen och Luxor. Han ska heta Bill-Inge. Har jag bestämt.












Bildbomb 1

I detta bildinlägg får ni följa mig på min jätteförtidiga äggajakt i vår lägenhet. När Finaste (i onsdags) sa "Sök och finn" så fattade jag först nada. Han fick i princip peka på vad jag skulle leta efter. Men så¨här gick det sen...











Tadaaaa! Världens finaste påskägg från Indiska FULLT med M&M och min personliga favorit Geisha! Det blev en lång och onyttig onsdagskväll, kan jag lova ;)

Axvallsbesök

Direkt efter att jag slutat jobba (en hel halvtimme tidigare fick jag och M gå, tack, underbara J och L) gasade jag och Finaste mot Axvall. Väl framme startades grillen upp och dagen avslutades med en god grillmiddag.

Gårdagen påbörjades i Ljungstorp där jag fick se Luxors underbare lille prins. Han var pytteliten och jättegullig. Jag kommer flitigt med namnförslag som Bill-Inge och Sala-Mi, men det väcker ännu inget gehör. Bilder på underverket och rapport om hur namnfighten fortskrider utlovas.

Utöver att titta på bebis och gosa med hundarna och underbare Jan Palema, hann jag med att släppa ut hästar, skotta bajs, leta kattungar, se Melvin hitta ett rådjursben (det fick K ta hand om), hämta pellets och motionera Jan. Hade inte kört häst på jättelänge, och att då få sätta sig upp bakom världens finaste Janne och dessutom göra det till åsynen och doften av så mycket vitsippor att man knappt såg det gröna under... det innebar lycka utöver det vanliga.

När jag kom hem gav jag och Finaste oss ut på en joggingtur. Vi hann fem kilometer, ungefär. Jobbigt som satan var det, men det gick. Idag blir det en tvåkilometare i spåret, men imorgon blir det en skön vilodag med lite utflykter och besök på olika ställen.

Ska väl strax ge oss iväg till Skövde. Inte för att jag vet vad vi ska göra där, men nåt kan vi väl alltid hitta på.


Herrejävlar!

Kom nyss in efter en joggingtur med Finaste. Vi inledde med vår runda på 3,7 kilometer. När vi närmade oss hemmet kände vi båda en löjlig extraenergi, och bestämde oss för att ta en "liten extratur". När även den närmade sig sitt slut så gjorde vi slag i saken och förlängde den ytterligare; en hel kilometer extra blev det! 4,7 kilometer, så långt tror jag knappt jag har joggat... alls. Faktiskt.

Men det känns helbra =)

Buffépanik

Hatarhatarhatar bufféer! Så mycket av allt så även det godaste ser vidrigt ut. Den samlade lukten av all mat ger mig bara en aning av vad Anna Skippers offer får känna när de står med sin ögonbindel och väntar på att stå face to face med det de ätit en hel vecka.

Ja.

Det var påsklunch på jobbet idag. Och det är min matmånad. Usch, säger jag bara. Det var sjuka mängder korv, köttbullar, fisk av alla slag, ägg, kex, ost, vindruvor, potatis och fan vet allt som skulle fördelas i tre lika stora portioner. Jag har inget emot grejerna var för sig, men när det blir ett sånt överflöd av allt så går min puls upp i hundraåttio.

Disken tog förstås en evighet att ta hand om, men när det väl var gjort så fylldes jag av ett lugn. Så paniken har lagt sig.

Nu ska jag smälta de falaflar jag fick ner, sen blir det en runda med shopping (har hittat lite vardagsfint som jag tänkte ha på E:s student) och sen en joggingtur. Och sen; en hemmakväll!

Efterlängtade veckor

Går nu in i två kortveckor. Halleleluja! Idag har jag jobbat vad jag kallar en lagomdag; 7.30-15.30. Imorgon jobbar jag ju (som alla tisdagar) till 18, men jag börjar först klockan 8, och dessutom har vi halv planeringsdag, vilket innebär att hela barngruppen får gå till en annan avdelning vid 15. Onsdag öppnar jag, och slutar sedan 13 eller 13.30, beroende på vad som behövs.

Torsdag jobbar jag till 17, men sen blir det raka vägen till Axvall för påskfirande.

Just det. Det har jag ju inte berättat.

Min älskade lilla Luxor har blivit mamma! Natten till tisdag ploppade en liten kille ut. Ska bli fantastiskt kul att få se honom i helgen.

En dag i välgörenhetens tecken

Idag låg vi och drog oss länge. Var väl inte uppe ordentligt förrän klockan var över nio, tror jag. Efter lite allmänt slöande tog vi oss iväg på en liten runda. Vi besökte Rusta och Jysk, innan vi begav oss ut till Bergvik. Där blev det bara en kort runda, men jag hann göra dagens första goda gärning och köpte mig lite Majblommor.

Dagens andra goda gärning innebar att jag blev dyngsvettig på kuppen. Det var välgörenhetsdag på KAUIF där jag tränar; en massa pass hela dagen, bara att dyka upp. Jag skulle gått på ett på morgonen hade jag tänkt, men sängen var för skön. Istället blev det ett boxpass klockan fem. Vi var tre personer plus instruktören, vilket föranledde att jag fick boxas med dito. Inga problem, men vem fasen trodde att en (cirka) fyrtiofemåring kunde vara så in i norden stark? Ansträngde mig dock ordentligt och skänkte sextio kronor till välgörnade ändamål.

Och nu dags för dagens sista välgärning. Den tillägnas min kropp, och kallas lång, varm dusch.

Over and out!

En gång student, alltid student...

Jag kommer nog aldrig kunna lägga ner plugget helt ;)

Fick precis ett brev om att Genusvetenskapen jag läste förra våren har fått en fortsättningskurs. Den kommer gå på halvfart i ett år, från och med nästa termin. Bara kvällar, så det kommer gå fint att kombinera med ett jobb.

Finemang!

Gätting räddy

Joggade ju nästan två och en halv kilometer i lördags. Idag hade vi bestämt oss för att ta oss ut i spåret här hemma. Det fick bli vad det blev, och det blev nästan tre och en halv kilometer.

Till saken hör att jag, tillsammans med några kollegor, har gett mig på att springa Vårruset. Det är på fem kilometer. Och jag är fast i övertygelsen att orkar jag tre och en halv kilometer idag, med bara Finaste som sällskap, då fixar jag Vårruset tillsammans med hundratals andra. Men framförallt med jobblaget. Vi är sju stycken Pigga Pumor (det var L som kom på namnet) som ska orka runt. Hejja hejja.

Det är idag fyra veckor kvar. Dags att komma i form, alltså...

Bokat och klart!

Den fjärde till sjätte juli ska jag rida islandshäst!

Det finns ett jättebra och varmt rekommenderat ställe strax utanför Malung. Så första veckan i juli, som (som det ser ut nu) kommer tillbringas helt i Malung, kommer jag tillbringa på hästryggen och se de delar av Malungs skogar som jag och Finaste ännu inte vandrat i. Strax över fyratusen kostar kalaset, men då har jag även bokat in en heldagstur första dagen. Än så länge, fick jag veta när jag bokade, är vi tre som ska vara med.

Ja. Jag bokade ensam. Finaste kan ju knappast följa med, och jag känner ingen i Malung som skulle vilja det. Så jag siktar på att knyta lite nya kontakter och, framförallt, få två och en halv härliga dagar på en pigg liten häst.

Godnatt.

Årets första joggingtur

Mm...

Så tragiskt är det. Har verkligen inte varit motiverad att ge mig ut på några gator. Och hur skulle jag ha blivit det? För bara ett par veckor sen var det ju blankis på alla gator.

Idag var jag och Finaste dock ute i sol och blåst på Malungs gator. Två och en halv kilometer avverkade vi. Jag var inte jättetrött efteråt (att innebandy, förskolejobb och boxing kan ge sån kondis), och allt kändes bra.

Efter frukost sen, blev det flyttkånkande av kartonger. Finastes föräldrar är på G att sälja huset, och då de ska hyra Finastes bors lägenhet i andra hand, så vart det dit som lådorna skulle. Jag bar visserligen inte ihjäl mig. Jag hjälpte till att lasta trailern, sen när allt skulle bäras uppför alla trappor så stod jag släpvakt.

Dagens enda aber har varit en lätt nackspärr, som överföll mig mitt emellan uppstigning och joggingtur. Rundan gick ju, som jag skrev ovan, bra ändå, och nu har jag fått lite liniment på, så imorgon hoppas jag vara av med den.

Imorgon blir det innebandy igen, tjoflöjt!

Tystnaden



Tystnaden släcker alla ljus
Lägger oss ned
Andas stilla
Tystnaden finna i detta hus
Låter oss vila ut en stund

Vi tar oss in i dimman där du får vara
Du kan klara
Ingenting förklara
Vakna sedan sakta
Andas jordens kalla luft
Vi tar oss in i dimman där du får vara
Underbara
Ingenting förklara
Vakna sedan sakta
Andas jordens kalla luft

Dagen har sagt sitt sista ord
Kom, följ med mig
Vi kan finna
Dagen skall läggas ned i jord
Vi tar oss bort från allt det här

Vi tar oss in i dimman där du får vara
Du kan klara
Ingenting förklara
Vakna sedan sakta
Andas jordens kalla luft
Vi tar oss in i dimman där du får vara
Underbara
Ingenting förklara
Vakna sedan sakta
Andas jordens kalla luft


Semester beviljad!

Har precis beviljats tre dagars semester i juni; 8-10, närmare bestämt. Då tar systeryster studenten och jag tänkte åka ner redan två dagar innan, för att hinna umgås lite. Dessutom drar Ransätersstämman igång på riktigt den 10 juni även den, så det blir till att fira av E, sen uppåt igen för att våldgästa K:s underbara stuga.

Nu vankas det mat hos svärisarna.

Tisdag 110405

Sitter här nyboxad och oduschad och har precis slängt i min rester från lördagkvällens linsgryta med ris. Nu är magen mätt och jag luktar blä.

Ute har det regnat till och från hela dagen, men det betyder ju att snön regnar bort. Sen när det väl är gjort, så får det dock gärna sluta regna, för då vill jag ha sol och vår och varmt. Blev inte så mycket utomhus idag på eftermiddagen med barnen, men det gjorde inte så mycket.

Nu ska jag skriva in en låt i mitt underbara notprogram, sen ska jag ta en lång dusch innan det görs tidig kväll här.

Live long and prosper.

Sjukt effektiv

Bloggar lite i språnget...

Idag jobbade jag 7-13.30. Cykel till och från, lagom träning för en latmask som jag ;) Efter jobbet tog vi nästan omgående (14.30 var vi väl ute) tag i att byta däck på bilen. Det var klart mindre än fyrtio minuter senare, så då åkte vi och pumpade däcken, tvättade vår saltstänkta bil och sen blev det en extremt kort vända på IKEA. Jag har länge trånat efter en hylla till balkongen, så det blev det, samt några krukor.

Efter det korta besöket blev det snabbt hem för att dumpa vinterdäck och hylla, sen till Blomsterlandet för att köpa lite blommor till balkonglådan, och till hyllan. Det blev två violer, en kruka med små påskliljor och så en liten kruka med basilika. På min underbara hylla ska jag ha dels påskliljorna, men även några olika örter, som bara är att plocka av när vi lagar mat. Violerna ska få bo i balkonglådan med mina smultron, om de nu har överlevt vintern, vilket jag inte är helt övertygad om.

Nu ska jag svepa i mig min mellanmålssmoothie (oj vad dubbelbokstäver det blev i den tordet), sen iväg på möte, innan jag och Finaste får ta oss lite middag och sen göra kväll här.

Over and out.

Helg!

Arbetsveckan har gått fort, trots långa dagar och sena kvällar med körövning och föreläsning och träning och gud vet allt. Även om tiden har rusat så har jag längtat efter helgen. Läs: längtat efter att den ska ta slut. Ni vet, ibland längtar man inte efter ett speciellt tillfälle, utan efter att det ska vara över, eftersom känslan efteråt kommer vara så otroligt behaglig.

Ska bli kul med konsert ikväll och imorgon, men min kropp längtar efter ett "efter-konsert-lugn". Och det lugnet kommer inte förrän sista konserten är avverkad.

Nästa vecka har jag två tidiga dagar, en hyggligt tidig, en halvsen och en sen. Måndag och fredag slutar jag halv två (halleluja), onsdag halv fyra, torsdag fyra och tisdag (som alla andra tisdagar) klockan sex.

Fredag blir det Malung. Mycket efterlängtat!

Live long and prosper.