Snäll?

Jag har många gånger fått höra att jag är snäll. Som om det är något jag bara är född med.

Snällhet, som den allmänt betraktas, är dock något vi uppfostras i. Något vi kan välja. Välja bort.

Jag säger inte att jag berättar sanningen här. Det skulle aldrig falla mig in. Jag säger min uppfattning och den är bara min.

Precis som datorn. Den är min. När jag upptäckte att den var borta så besatt jag ingen som helst snällhet. Jag var mordisk. Jag hade kunnat slå. Hårt. Det tillhör inte det vi i västvärlden normalt betraktar som snällt.

Det gör inte stöld heller. Det är dock en annan historia.

Jag är godtrogen. Naiv. Inte snäll. Som jag ser på snällhet, är det ett samlingsnamn för en rad olika egenskaper vilka är svåra att besitta allihop, på en och samma gång. Jag har då aldrig lyckats.

Jag ser mig inte som snäll när jag skänker pengar till välgörenhet. Inte ens godhjärtad. Jag gör det för mitt eget mentala välbefinnandes skull. Egoism faller inte under kategorin snällhet, även om den utmynnar i en välmenande handling.

Är snällhet likställt med välmening?

Jag är som Alfons.
Inte alls snäll.
Inte snällare än andra, i alla fall.
Vill bara inte slåss.

Fast det vill jag ibland.

Nej.

Jag är inte snäll.

Jag gör bara, då och då, saker som faller under en viss kategori. Saker som allt som oftast gör mig själv gladare än någon annan.

Och det är bara egoistiskt.

Jävla svin!

Nåt jävla as har stulit min dator. Den är MIN! Förbannade jävla pack!

Jag är så fruktansvärt arg, ledsen och besviken. Här sitter jag ensam i en liten lägenhet i Stockholm och bara behöver någon att ventilera med. Någon som låter mig vara ledsen och arg. Som låter mig skrika och gapa.

Istället lägger jag mig i fosterställning på golvet och gråter utan att våga banka händer och fötter i parketten. Utan att våga vråla rakt ut.

Såhär förnedrad har jag aldrig känt mig.

Ni tog det som är mitt.

Vilka ni än är; Nu hatar jag er.

Svårt att hitta orden

Jag hittar inte orden som bäst uttrycker det jag känner just nu.
 
Så det blir bara den här.
 
 

Vila i frid

Finaste Tamlin
 
Vila i frid, älskade vän
 
(Bildkälla)
 
1999-05-10 - 2012-10-27
Tretton år, fem månader och sjutton dagar
 
Tänder ett ljus
Fäller tårar
 
 
Blunda och önska att tiden stod still
Önska det jag önskar
Men inte det jag vill
Hålla din hand
Som sakta rinner bort
Som havets sand
Så vackert men kort
 
Vänder mig om och långt borta jag ser
Ögonen som skrattar
Ögonen som ler
Glittra i vik
Men vattenspegeln vet
Att mina tårar
Är en hemlighet
 
Vandra vidare, min vän
Jag vet vi ses igen
Vi sakta ror mot varsin strand och båten driver in
Dansa vidare min vän
Jag vet vi ses igen
Men aldrig mer jag håller din hand
Som vore jag din

Det vore ju dumt

Har relativt nyligen kommit in efter en liten joggingtur. Sex kilometer blev det idag, vilka avslutades med trapporna upp till Observatorielunden. Mot slutet började snön falla. Jag hatarhatarHATAR snö och att springa i det är rent ut sagt överjävligt. Fy fan!

Annars har jag varit på onödigt bra humör idag. Lyckades få en redan sur busschaufför ännu surare med ett glatt (och bevisligen irriterande) "Gomorron!" när jag klev på innerstadsbussen. Nästa busschaufför tog lite lättare på det, men så är också chaufförerna på bussarna ut till ytterområdena något trevligare.

Jag har hittat en ny favorit på Espresso House. Jag har börjat kliva av bussen vid Centralen och köper då kaffe vilket jag tar med mig på promenad sista biten, och jag har fastnat för Mocca Latte med laktosfri mjölk, utan grädde. Grädden blir den på tok för mäktig av, men hur det kommer sig att jag tar just laktosfritt vet jag faktiskt inte. Det bara slank ur mig och jag råkade upptäcka att det var fantastiskt gott. Säkert ingen skillnad mot om det är vanlig mjölk i, men nu vågar jag ju knappast chansa,

Det vore ju dumt, liksom.

Mer än ord

 
 Älskling
Jag kan inte säga
Hur mycket jag saknar dig ibland
Det krävs mer än ord för det
Mycket mer än ord
För det
 

Allt och inget

Det fortsätter flyta på här i huvudstaden. Idag kom chefen till förskolan här. Jag har inte träffat varken henne eller hennes särbo sen innan jag åkte hit förra veckan, så det var jättekul att se dem! Och så vovvarna såklart =) Chefens underbara boxer och lilla grisbostonfralla.
 
Igår var jag matansvarig. Det vll säga, jag stoppade in gratänger i ugnen och fixade lite pannkakor åt mig och ett barn som också äter vegetariskt. Och. Jag. Hittade. En. Kockjacka.
 
Jag kunde inte motstå. Jag menar, Gordon har en sån. Min stora idol Gordon. Jag är lite kär i honom.
 
Pass opp, Ramsay!
 
Igår var jag bjuden på middag till en av kollegorna här. Så vi tre som för tillfället jobbar ihop; jag, E och A, satt en bra stund och åt vitlöksbröd, supergod lasagne, sallad, parmesan (massor av parmesan), bladspenat och till det en klick turkisk yoghurt. Jag hade köpt med mig lite choklad till A och den smakade vi såklart på. Jag var grymt mätt när jag åkte hem i sena kvällen, men det var det lätt värt!
 
Nu har jag varit och gymmat. Ett grymt bra pass blev det, och jag blev bjuden på det! Jag klev in och sa, precis som sist jag var där, att jag har kort i Karlstad och att jag ville gästträna. Femtio kronor ska det kosta, så jag la fram pengar, men receptionisten tyckte att jag kunde få det gratis idag. Tack och bock!
 
Efteråt var jag inne i min nya favoritaffär. Ett Coop här nere på Odenplan. Deras ekologiska sortiment och Raw Foods är helt grymt! Jag har blivit lite kär i alla grejer och går och klämmer på burkar och förpackningar. Idag blev det dock bara en raw food bar, mycket god. Den avnjöts som middag tillsammans med lite turkisk yoghurt, färsk ananas, vindruvor och banan.
 
+
= gryyym middag!
 
Höres!
 

Vilse i pannkakan

Så himla typiskt mig.
 
Jag snörde på mig löpskorna och skulle ut på en kort runda. Bara springa av mig lite. Ett par kilometer. Ner till Centralen och vända, typ.
 
Ner till Centralen kom jag. Uppför Kungsgatan och in på Hötorget. Där fick jag en idé och bestämde mig för att svänga av när jag sprungit ett kvarter på en gata jag kände igen.
 
Rätt vad det var befann jag mig på Stureplan. Sen på Eriksbergsplatsen. Östermalmstorg. Och så vidare.
 
Jag har ett hyggligt lokalsinne och har bra koll på väderstrecken så nervös blev jag aldrig. Men när jag kutat runt i en timme så började jag faktiskt bli lite trött.
 
Till sst bestämde jag mig för att bara springa söderut. Och VIPS kom jag ner till vattnet och sen (hurihelvetehamnadejagHÄR?!) när jag tittade åt höger så såg jag Sergels Torg femhundra meter bort. Jag sprang således ditåt och sen hittade jag utan minsta problem.
 
Men hur skadad är jag, liksom? Trots att jag just avverkat över en mil och bara vill hem, framförallt för att få gå på toa, så börjar jag tänka att "här hittar jag ju, jag kanske skulle ta en avstickare bara ett kvarter uppåt bara för att förlänga sträckan lite". Jag fick verkligen stålsätta mig för att enbart fokusera på att ta mig tillbaka till lägenheten.
 
Men som sagt. En dryg mil blev det idag. Antagligen runt tolv kilometer, jag höll trots allt på i runt en och en halv timme, med bara några stopp vid övergångsställen och för att försöka orientera mig.
 
Jag är nöjd.

Cityfierad

Det går fort, ska jag be att få tala om.
 
I onsdags när jag skulle på en T-banevagn, tog jag gott om tid på mig, läste skyltar för att komma till rätt T-bana och buss. Jag var helt fascinerad av allt spring (herreguuuuddegårjuvarannanminutvarförspringerfolkför?).
 
Idag, måndag. Fjärde dagen i SL:s system. Och jag är redan påverkad av storstadsspringet. FlyttapåerflyttapåerFLYTTAPÅERFÖRIHELVETE! vill jag skrika när jag ränner fram i alla bussbyten.
 
Käre värld.

Estocolmo

Tillbaka i hôvvestan. Jag har haft en suverän helg med köråtersamling, många minnen, trevligt folk, för mycket kaffe, alldeles för mycket mat och (hur mycket vi än sjöng) för lite sång.
 
Lite väl mycket alkohol kan det också ha blivit.
 
Möjligen.

Kaffe!

Sitter här med världens största kopp kaffe.
 
Okej, kanske inte riktigt (på jobbet har vi koppar stora som mindre kannor), men mycket kaffe är det. Har precis varit och gymmat och stannade till vid Hemköp på hemvägen. Ja, jag hade glömt kaffet igår. Snyltade på J nu i morse men nu så! Nu har jag eget. Mycket.
 
På tal om gymet. Alltså. Finns det stora (eller kanske snarare; överhuvudtaget normalbyggda) människor i den här stan? Eller är de utrotade? Gömmer de sig? Jag var nere på gymet här vid Odenplan i runt en timme och utöver en gravid kvinna var jag lätt tjockast på hela gymet. Och jag som tydligen gått ner i vikt?! Alla andra som jag såg, vägde säkert max noll kilo.
 
Herregud.
 
Tockis?!?!?!

Stockholm från löparskorna

Har passat på att ta en löprunda. Sprang (ja, sprang) lite drygt tre kilometer och avslutade uppför trapporna till Observatorielunden. Mycket skönt pass.

Hursomhelst så hittar jag nu till Odenplan från lägenheten, samt till närmsta Hemköp.

Sådetså.

Äntligen!

Jag är framme!
 
Mitt under tågresan ringde hefen och frågade om jag hade möjlighet att jobba litegrann i Gustavsberg redan idag. Hade hursomhelst tänkt ta mig ut och hälsa på en vända, så jag blev altså kvar en stund längre än väntat. Lämnade således bara väskorna på Centralen och tog mig ut till förskolan.
 
Halv fyra kom jag på en buss därifrån, och den tog nästan en timme på sig! Sen snurrade jag runt vid Slussen en vända, innan jag kom på rätt buss till Centralen igen, hämta ut väskorna, möta J, på nästa buss för att sen slutligen landa i lägenheten.
 
Så här är jag nu. Framme. Nu ska jag hitta ut igen och ta en joggingtur.

Godmorgon!

Tåget har mer eller mindre nyligen lämnat Karlstad. Jag har Vänern precis utanför fönstret. En stund till, åtminstone.

Nu behöver jag bara kaffe.

Det blir nog bra, det här.

Hujjujjujj

Nu har jag något skit i kroppen. Det kan inte vara något annat.
 
Så bra som löpträningen kändes idag har den aldrig gjort. Det gick undan, och jag höll mig hela tiden i den främre tredjedelen av gruppen, av knappt tjugo stycken.
 
Som sagt, något skit har jag nog i kroppen, träningen brukar kännas bra då, precis innan det bryter ut.
 
Nu ska jag få risotto av Finaste, sen kanske det är dags att börja packa.Om tolv timmar bär det av...
 
Presentationsfoto som jag skickade till förskolan i Stockholm. Hoppas de slipper bli besvikna...

Separationsångest

Imorgon åker jag mot huvudstaden. Har haft kramkalas med kollegor och barn idag. Jag har allt en del separationsångest, även om det inte handlar om mer än två och en halv vecka. Det kommer gå fort, försöker jag intala mig.

Annars sitter jag precis just i detta nu och inväntar veckans löppass. Har precis avslutat ett styrkepass på gymet, så det blir dubbelt idag.

Tjingeling!

Lördagen i punkter

 • Upp halv sex
 • Två timmar i bil (med kaffekopp)
 • Lasta av hästar
 • Sela
 • Sela
 • Sela
 • Duscha häst
 • Sela
 • Stolthet
 • Duscha häst
 • Kaffe
 • Potatis
 • Kaffe
 • Lasta hästar
 • Hiva hö
 • Rensa golvbrunn
 • Byta vatten
 • Leta nyckel
 • Mat
 • Kaffe
 • Dusch
 • Två timmar i bil (med kaffekopp)
Sammanfattningsvis en dag med hästar, en nykvalad Sly, mycket vatten (dock ej på insidan av kroppen), nariga händer och alldeles för mycket kaffe.
 
Helt okej, alltså.

Det närmar sig...

Om bara en vecka sitter jag i Stockholm. Packningslistan i huvudet blir allt längre. Chefen har dock lovat att ta med sig mina ytterkläder upp i en väska när hon åker dit en vända på tisdag. Tack och lov, säger jag bara. De kommer kräva en väska bara de.

Men alltså fyförfasiken vad kallt det ska vara! Idag på förmiddagen gick jag runt med dubbla termobyxor. Vad ger ni mig för den?

Hur ska jag överleva vintern?

Mockasiner

Alltså. Hur underbara är de inte? Bara att titta på? Jag älskar att se barnens mockasiner i alla dess kulörer och utföranden. De ser så grymt sköna ut, man slipper halka på golvet samtidigt som man slipper gå med ett par tofflor som bara trillar av och har sig.
 
Jag gjorde slag i saken.
 
Jag köpte ett par egna:
 
 
 
 
 
Japp. De är prick så sköna som de ser ut att vara. De är inköpta på moccis.co.uk och just dessa heter "Love for an owl". Jag gillar verkligen ugglor så det passade perfekt. Men frakt och allt från utlandet så landar de på strax under 400kr, men det är det värt.

Vargrnas Vår

 
 
När du står utan stöd
I en stad som är död
Och inte ens vet hur du mår
När det finns framgång
Men inte nån kärlek att få

När du inte får frid
Fast du borde ha tid
Att vila och vårda ett sår
Är det Gud som är fjär
Och du som är där
För att lära dej gå

När en ulv börjar yla
I bitande kyla
Och vänder dej ryggen och går
Sen ropen på hjälp
Tystats ned till en plågsam nivå

Och när barnet som lämnas
I sticket vill hämnas
Både på vargar och får
Då är det för sent
Att säja "gement"
Och för tidigt att stå

På egna ben, på egna ben
Vinden sliter och slår
Och man måste va stark där man står
På egna ben, på egna ben
Vad du än går för
Blir vänskapen svår för
Nu är det vargarnas vår

Du håller dej undan
Uppe på tundran
Där stormen är piskande svår
Sen du sett alla skymtar
Av mening bli krympande små

På håll hörs en hund
Och du vilar en stund
Drevet har tappat ditt spår
Här har du din bädd nu
För sent att bli rädd nu
En gång måste man stå

På egna ben, på egna ben
Vinden sliter och slår
Och du fick dina slag men du står
På egna ben, på egna ben
Vad du än står för
Blir vänskapen svår för
Nu är det vargarnas vår

På egna ben, på egna ben
Du får ta vad du får
Och du måste bli stark där du står
På egna ben, på egna ben
Vad du än står för
Blir vänskapen svår för
Nu är det vargarnas vår

Söndag

Helgen börjar lida mot sitt slut. Den har varit bra hittills.

I fredags var vi ute med jobbet. Vi skulle avtackat M som just slutat hos oss, men hon lyckades tyvärr bli sjuk. Vi var dock ett gäng tappra själar som träffades ändå och vi (eller åtminstone jag) hade superkul! Lagom med förfest, lagom med mat, lagom med dryck. Kanonbra, helt enkelt.

Igår var jag lätt bakis men det ordnade upp sig framåt dagen. Vi tog oss ut och åt på Restaurang Slussen innan jag gav mig ut på lite aggressiv shopping. Det blev en BH, ett par stövlar, ett par skor samt två toppar.

När vi väl kom hem la jag mig och skulle läsa lite. Det övergick snart i en power nap... på två timmar. För att vakna till liv gav jag mig ut på en joggingtur och efter den efterföljande duschen, vid åtta på kvällen, var jag faktiskt nästan människa igen.

Söndagen har hittills inte bjudit på alltför många utmaningar. Jag har varit nere på gymet en sväng, men det är väl mer eller mindre allt. Får se om vi tar oss ut på några fler äventyr eller om slappandet får ta över här.

Morrn!

Jahapp, här sitter jag. Ska strax åka till jobbet. Hade tänkt ge mig ut på en morgonjogg, men det blev inget med det.

Så kan det gå.

Sprungit

Jag har sprungit! Ja, jävlarimej vad det gick.

Jag satte ett högt tempo från början och även om jag kanske sackade lite ibland, så fortsatte jag med en genomsnittsfart som var betydligt högre än vad jag är van vid. Ett varv i spåret blev det, det känns sjukt bra.

Annars är det en mindre bra dag. En kollega som jag hela tiden tyckt enormt bra om, har gjort sista dagen hos oss idag och det var ett tungt farväl. Har varit lite nere över det här i ett par veckor nu, och idag blev det jobbigt på riktigt. Kommer sakna henne något enormt.

Fast jag har ju A. Min älskade A. Känslosvallet idag fick mig att helt öppet, rakt och ärligt tala om för A att jag trivs ännu bättre sedan hon började jobba hos oss och att jag känner mig trygg och privilegierad att få ha henne som kollega. Jag tror vi behövde den, båda två.

Nu blir det pannkakor för att lindra sorgerna lite. Sen tidig sänggång.

G'natt!

Nämen där äääär han ju!

Min kollega V fick för knappt tre veckor sen en liten bebis. Idag var hon för första gången efter förlossningen på besök på jobbet och hade såklart lillen med sig.

Jag satt och njöt med honom i famnen halva rasten, innan E stal honom från mig. Så underbart liten och söt.

Jag slutar aldrig fascineras. På pappas sida har jag många kusiner och flera av dem har barn. Vi är en släkt där alla tar hand om alla och råkar en famn vara ledig när bebis behöver vila så sätts bebis ner där. Trots alla *räkna* tio(?) kusinbarn slutar jag aldrig förundras över hur allt det där lilla kan fungera. Hur... är det möjligt?