Mysig kväll

Telepati.

Det har varit dagens ledord.

"Ska vi äta ute ikväll?" "Jo, jag tänkte på det jag med."

"Ska vi ha efterrätt sen?" "Jo, jag tänkte på det jag med."

Sagt och gjort. Vi gick till ett fullsatt Fontana di Trevi men fick bord nästan direkt. Finaste åt nån kyckling och jag beställde pasta med Karl-Johansvamp och nåt mer. Fick först in en pasta med både bacon och kyckling, men det löste de inom fem minuter. Hann inte äta nåt av det. Sen åt Finaste glass med hjortronssås och jag tog en chokladsufflé. Mycket gott. När vi ätit klart kände vi att det var läge att fylla på vin- och ölförrådet, så vi gick till Leprechaun och tog lite cider och öl. Två dito senare gick vi vidare till Café Artist där ytterligare en cider, ett glas vin, två öl, ett glas vatten samt en skål chilinötter intogs. Finate åt inga nötter, jag vill ju inte ha ihjäl honom.

Vi har pratat mycket ikväll. Om hur en eventuell framtid tillsammans kan se ut. Om vad vi känner. Om hur det började och när. Om Valborg, då allt föll på plats. Kan inte nog tala om för honom att jag tycker om honom. Att jag hoppas av hela mitt hjärta att det alltid ska vara vi. Vill våga tro.

Jag skulle vilja våga tro
Den tanken
Den ger mig ingen ro

Det är fortfarande ett stort "om". För vi kan inte veta. Det kan vi aldrig. Men vi kan inte fortsätta utan tillförsikt och hopp. Vi vet vad vi känner nu. Vi måste våga tro och hoppas att det kommer bli så.

Först så går det framåt, en, två, tre, fyr...

...sen så går det bakåt, fem, sex, sju, ått.

Japp. Så känns det nu. Har skrivit en sida på examensarbetet än så länge. Starkt jobbat, bara 30 kvar. Måste skriva en hel del nu, så jag har nåt att visa upp för min handledare. Ska åtminstone bli klar med bakgrunden senast imorgon, så jag kan skicka det till honom och kolla så jag är kvar på banan i alla fall.

Annars väntar jag mest på Finaste just nu. Han lyckas smyga iväg så tyst på morgnarna så jag vaknar liksom aldrig. Idag hörde jag hur han öppnade dörren och gick, så jag missade honom precis. Men han blir borta minst en timme till, så det är väl bara att fortsätta skriva.

Som om jag hade lust...

 

Examensarbetet...

...går lika långsamt som förut. MåstemåsteMÅSTE få tummen ur röven och bara göra det. Hur svårt kan det vara? Hur många tusentals studenter har inte klarat det här innan mig?

Men jag har skrivit några rader, det tänker jag inte sticka under stol med.

Kom på julkonsert!

Det här är vad jag ska ägna min tjugotreårsdag åt. Kommer bli vackraste julkonserten i Karlstads historia!
Det går sakta...

Har öppnat ett Word-dokument och skrivit två rubriker. Det är vad jag gjort på mitt examensarbete hittills idag. Men det kommer nog.

Just nu väntar jag på ett telefonsamtal från min pappa. Han ska mellanlanda här idag. Jobbar av nån anledning i stan idag, och ikväll startar Doccen på Färjestad. Så det här blir en utmärkt plats att vänta på.

Katarina åker också hit och kör lopp ikväll. Med Spirit. Som jag känt sen han var föl. Han tyckte om mig när han var föl. Kom galopperandes och gnäggade när jag ropade. Nu tycker han inte om nån. Har vuxit upp till gapig och vidrig tvåårshings. Men han är så söt ändå. De kommer tydligen hela familyn. Så jag ska krama på Saga och busa med vovvarna. Får passa på att kela med pälsdjur när man kan ;)

Om ni undrar vem som verkligen är er hjälte...


Trivs...

Finaste sköter disken.

Lasagnen står i ugnen.

En flaska Strongbow bredvid mig.

Japp.

Jag njuter.

Årets design...

Snyggt?


Dream spell

Bad dreams, bad dreams,
Go away
Good dreams, good dreams,
Here to stay

Bad dreams, bad dreams,
Go away
Good dreams, good dreams,
Here to stay

Bad dreams, bad dreams,
Go away
Good dreams, good dreams,
Here to stay

Mysigt

Idag väcktes jag på det mest underbara sätt man kan tänka sig.

Det tog en stund innan det smög sig in i drömmen. Men efter någon minut blev jag långsamt medveten om att Finaste satt på sängkanten och smekte min rygg. Varmt och skönt. Mjukt och mysigt.

Var tvungen att gå upp. Vi skulle tvätta. Nu har vi en kasse kvar med smutstvätt. Har bokat en extra tid så vi Säkert får allting torrt. Finastes pikétröjor har en förmåga att aldrig riktigt torka. Så nu ska de få hänga i torkrummet länge.

Dags att gå ner igen...

Varit på Folkuniversitetet...

...och träffat en människa jag inte tål för att få veta vad jag borde ha gjort.


Men nu löser det sig nog.

Just nu är jag...

...fet
...finnig
...ett mensmonster
...beroende av choklad
...helt oproportionerlig
...äcklig
...grinig


Vilken oändlig tur att Finaste finns!


Från Snorvipas Saga

Allvarsamma Nordanvinden
Beska höstens tunga tid
Frostbränd myr för kölden ägslas
Silverfrost i Vipas hår

Kälad, isad
Tina tårna
Isulv värmer fruset barn
Yttre kyla
Inre värme
Isulv tröstar ensamt barn

Ingenstans och överallt
Isulv vandrar över tovor
Frostig fjäril, genomskinlig
Isblommor på kärrets gölar

Kälad, isad
Tina tårna
Isulv värmer fruset barn
Yttre kyla
Inre värme
Isulv tröstar ensamt barn

Vilken natt!

Så dåligt har jag inte sovit på länge.

Låg och vred mig fram och tillbaka i över en timme. Sen gick jag upp och satte mig vid datorn en stund. Så Finaste skulle få sova ifred. Stackaren. Det blev inte precis bättre sen. När jag väl kommit tillbaka och lagt mig så höll jag på i över en timme till. Ena stunden låg jag med armarna runt Finaste. Två minuter senare låg jag och stirrade in i väggen för att ytterligare två minuter senare ha lagt armen om Finaste igen. Varje gång jag lagt mig bekvämt blev det obekvämt efter högst tre minuter. Och så höll det på. Till sist slumrade jag till, men låg hela natten och vaknade och vred mig.

Efter att stackars Finaste kommit iväg låg jag en halvtimme och försökte somna, och till sist gick det. Sov i entimmespass fram till halv elva. Skönt. Känner mig någotsånär utvilad, men vid halv åtta när Finaste gick upp så var jag helt slut.

Ska försöka mysa till det lite här idag. För Finastes skull. Exakt vad det blir vet jag inte, men han förtjänar nåt.

Nu ska jag göra ett ärligt försök att plugga lite.

Pluggviljan samlar sig...

...eller inte.

Men nu har jag fullt av böcker här som bara väntar på att bli igenomkollade och möjligen abrupt tillbakaskickade till biblioteket. Ska ändå dit imorgon och hämta en reserverad bok som (förhoppningsvis) kommit in då. Då kan jag lika gärna kolla igenom alla böcker nu och rata dem jag inte kommer behöva.

Finns ett par engelska böcker jag vill ha tag i med. En som verkade rikta in sig direkt på mitt område. Men de fanns inte på biblioteket.

Som förresten drev mig halvt till vansinne idag.

VARFÖR har man samma kategori av böcker, med samma bokstavskombination, på två olika ställen? uEab finns på två olika hyllor, och det tog mig en halvtimme att hitta den av dem där mina böcker stod. Gah! Hittar aldrig det jag behöver på bibliotek.

Paniken inför den här uppsatsen börjar redan komma. Vill inte! Ångest som samlat sig i tre år.

Och av den anledningen så tar jag helt logiskt och gör något helt annat.

Grattis Malin!

Lilla Julia tittade ut igår klockan 16.37.

Grattis, Malin och Sebastian!


Lilla Liv
Nu är du här
Känner inte världen
"Gud som haver barnen kär"
Blir din hjälp på färden
Gud har kallat dig vid namn
Ger dig trygghet i sin famn
Så att du kan växa
Rik av livets läxa

Lilla Liv
Nu är du här
Himlen allt förklarar
Alla barn hör hemma där
I det ljus som varar
Jorden är din boning nu
Hör ditt namn, det är ju du!
Lilla Liv unika,
Vad du gör oss rika!

Snö!

Frusna lingon
Frusen rävskit
Fruset regn
Som blir till snö


Hur vackert Kerstin Högstrand än diktar, så kan jag inte tycka om det. Inte ens då vi låtsades leka i snön på Snorvipas Saga. Nej. Jag tycker inte om snön. Det är vått och kallt och otäckt.

Hur som helst, igår snöade det på riktigt. När jag gick från Folkuniversitetet till Systemet så virvlade ungefär tre snöflingor omkring i luften. Tio minuter senare, när jag gick ut från senast nämnda plats, hade det börjat snöa på riktigt. Blä. Och jag skulle cykla i snö och motvind uppför alla backar.

Jaja, det la sig på gräset och slabbade resten av dan, men nu på morgonen har det smält bort och ersatts med regn. Jag har inget emot regn. Jag har inget emot någon nederbörd, utöver snön.

Ja.

Det ska snöa när vi har julkonsert. Det ska snöa på julafton. Det ska snöa på nyårsafton. Det kan få ligga kvar mellan jul och nyår. Men jag blir inte ledsen om julafton är den första riktig snödagen, och jag blir absolut inte ledsen om det töar första januari.

Nu ska jag packa lite. Så fort Finaste kommer hem så sticker vi till Axvall.

Ännu en anledning till att jag inte vill ha snö. Det blir dumt på vägarna.

Och det kan vara isfläckar, även i november, på torra vägar och med åtta plusgrader.

Tro mig.

Ett halvår

Idag har vi varit tillsammans i ett halvår. Blev väl inget speciellt firande. Åt ute igår, men det är väl det närmsta ett firande vi kommit.

Lugn helg i Malung. Bilen har fått nya däck och vi har inte gjort mycket alls. Har åkt runt lite och sett oss omkring. Malung var vackert klätt i förvinterskrud. Kallt visserligen, men vackert.

Har beställt den där fina klänningen från Haléns. Är nöjd, och nu har jag nåt till jul och nyår.

Annars inget nytt. Imorgon påbörjar jag mina sista tio veckor på lärarprogrammet.