Seg i kolan, men glad ändå

Hade insjungning till sen kväll igår. Blev således en ganska sen morgon idag. Dagen har varit fylld av fläng. Den började med en ordentlig komplettering av examensarbetet. Åkte sen ner till min lägenhet och hälsade på L och hämtade min post, som bland annat innehöll ett bevis på att jag aldrig gjort något brottsligt mot något barn. Sen skulle vi åka till universitetet. Trodde vi. Istället fick vi först göra dagens goda gärning och således komma ett steg närmare Himmelriket. Precis när vi satt oss i bilen knackade en äldre man på rutan och frågade om han och hans fru kunde få åka med oss ner till stan. De hade missat bussen och hade bråttom ner till banken. Så det blev en liten extrasväng, och våra passagerare var trevliga och pratsamma. Ner till stan med dem, sen upp till Kronoparken och lämna en bok till H. Sen vart det ett jäkla fläng bland dumma skrivare på universitetet innan min kompletterade uppsats äntligen kom ut och lämnades in till rätt person.

Hem och äta lunch, en enkel variant med pasta och vegetariska bitar. Finaste åkte tillbaka till universitetet för kopiering och övning. Själv har jag varit ner på stan och hämtat ett paket med LP-skivor (nu har vi alla ABBA-skivor i LP, yeeey), sen hem och skriva verksamhetsberättelse. Det är väl det jag har gjort de senaste tre timmarna. Nu tror jag dock att jag har fått till den, så nu är det bara lite bilder som saknas.

Nu ska jag hälla upp ett glas vin till mig, och så en whiskey till Finaste så den är klar när han kommer hem.

Bara för att jag vill.


Huvudvärk!

Var på informationsträff för Vikariepoolen. Lyckades naturligtvis hamna bredvid en kvinna som hällt på sig parfym. Det har resulterat i en sjuk huvudvärk i pannloben. För att avhjälpa det tänkte jag äta lite snart, och kanske krypa ner i ett varmt bad senare...?

Goda nyheter är dock att jag har börjat säga upp en massa avtal och flytta min adress. Inom den närmaste framtiden avser jag få min post hem till Finaste. Blir så mycket lättare så, och bara möblerna är ute och väggarna ommålade så kan vem som helst få min lilla etta.

Nu ska jag se så mina vårrullar och mitt ris inte bränns vid i köket.

Jomenvisst vettu...

...han påstår att han inte sover...


Sång till Maria som tagit Lärarexamen

Och det hände vid den tiden, att han David storebrorsa ble’

Bengt, som nog fick hoppa över travet, assistera’ Mias födelse

Och vi tror i alla fall, att du slapp att födas i ett stall?!


Även du blev tidigt fast i hästar, Axevalla blev ditt andra hem

Ponnytravet blev ett kall i livet, satt i sulkyn, styrde häst med töm

All din fritid for du dit, måste vara kul att mocka skit?!

 

Rymden fylls av änglaröster, det är Mia som är igång

Körerna har varit många, alltid har du älskat sång.

Julen körig, hann knappt hem. Sova fick du göra sen!

 

Alt, det är en trevlig stämma. Entonig? Nä, inte då!

Kôrkekör’n i Ving var platsen där du stöttade oss två

Anita kämpa’ på med oss trots att mesta tiden nog gick åt till fniss och skratt

 

Mänskor, fattiga och frusna, går till stadens Julavaruhus

Där Maria jobbade så flitigt, då, helst plötsligt, skimrade ett ljus

Uppenbarelse fick se; Persbrandt med en alcomätare!

 

Travkillar var alltid runt Maria, oroliga var vi som du vet

Men i kören CMB i Karlstad dök tenoren upp som hade DET

En stor glädje bådar oss, och Tobias är hans namn förstås!

 

Rymden fylls av sorl från gratulanter, hyllad blir du på din stora dag

Läraryrkets dröm är nu till ända. Du har gjort det, du har blivit klar!

Även vi från Skärv nu vill säga Grattis Mia! Lycka till!

Framförd av G, V och C på min examensfest, 100123


Vändpunkt?

Eller fortsättning på redan vald stig?

Jag vet inte. Men tankarna snurrar. Jag är färdig. Fast jag aldrig blir det. Utvecklingen stannar inte. Aldrig. Jag har bara fullbordat, tagit färdigt, det första steget. Satte ner foten, hindrade det som annars är ett fall. Varje steg vi tar är ett avbrutet fall framåt. Och jag satte ner min fot och avbröt fallet just i tid.

För att fortsätta gå.

Det gör vi allihop. Åt varsitt håll. Väl medvetna om att vi kanske aldrig ses igen. Vissa vet jag att jag kommer träffa. Måste träffa. Andra tror jag inte jag kommer träffa, och vissa av dem kommer jag sakna mycket. Andra lite mindre. Några inte alls.

Vi fortsätter. Vi går. Avbryter varje fall genom att sätta ner foten. Om och om igen.

Tvätt igen

Lika bra att få tvättat när det finns tider. Är visserligen mest underkläder, men mina älskade mjukisbyxor ligger i korgen och dem vill jag misann kunna krypa ner i snart.

Idag händer det grejer, minsann. Jag kliver in i Aula Magna som bara jag och kliver ut som lärare. Sjut. Helt jäkla befängt, faktiskt. Men så är det.

Nej, nu ropar tvättstugan, dags att lägga i första omgången!

Glada nyheter!

Fick ett roligt mail idag. Där stod det att jag är en av dem som är välkommen på informationsträff för Vikariepoolen. Det betyder jobb nu i vår, med chans till långtidsvikariat sen om man har tur.

Wiiiie!

Fyra månader sen sist...

...men idag bar det iväg till gymet igen. Sänkte alla vikter litegrann, men körde ändå ett fullt pass med crosstrainer och allt. Nu är det bara att komma igång på riktigt igen, nu när första steget väl är taget.


Många känslor...

Det här har varit en dag full av känslor. Många och blandade.

Ett vackert mail som drev mig till tårar, men som ändå gav mig en inre frid.

Mina tankar är hos S och E, vars pappa hastigt avled i helgen.

Lyckliga tankar till J och K, som kammade hem två segrar av två möjliga på Färjestadtravet idag. Luxor tog sin första seger och var stjärna!

Seg efter helgen

Helgen innebar mycket trevligt. A var här igår och åt lite. Vi lagade en jättegod gryta och sen åt vi fruktsallad och godis och såg Purpurfärgen. Dagen idag började med mys med F, F och C. Som vanligt blev det många hysteriska skratt. Fattar inte att det kan vara så avspänt fast vi bara ser varandra en gång om året numera, typ. Men det är väl kanske sånt som gör att man vägrar släppa taget om folk, det faktum att man vet att man faktiskt tycker om dem.

Sen vart det styrelsemöte. Mitt näst sista som ordförande. Gick bra, och vi fick mycket beslutat.

Nu har jag och Finaste myst med pizza och film. Ringaren I Notre Dame, blev det ikväll. Har bara sett den en gång, på svenska, på bio, innan. Ikväll blev det såklart på engelska, och jag fastnade för en sång (som Finaste visade sig ha noter på, yeeey). Håll tillgodo, det blir en liten godnattvisa, mixat med kvällsbön, för dem som ägnar sig åt sånt.


Tvättar

Sent ur sängen idag, ner till tvättstugan för att se om det fanns tid. Hela tvättstugan var ledig. Perfekt. Har nu satt igång fyra tvättmaskiner och ska ner snart för att köra igång två till. Vi var i stort behov av tvätt. Både Finaste och jag fick en del tvättat hos våra respektive föräldrar, men sen dess har vi inte tvättat alls. Det innebär över två veckor sedan senaste tvätten, för min del. Men nu så. Nu kommer vi lukta gott.

Eller.

Vi kommer inte lukta mycket alls. Är helt insnöad på parfymfritt nu, så det blir parfymfritt tvättmedel för hela slanten. Inget sköljmedel. Så livsnödvändigt är det inte. Dessutom luktar sköljmedel en massa, och de parfymfria luktar asäckligt. Alltså bara parfymfritt tvättmedel här. Det kommer och går med lätt allergi mot olika parfymer för min del. Skarpa lukter går inte och jag får springa igenom blom- och ljusavdelningen på IKEA. Lite jobbigt, men jag överlever.

Häpp, nästa vända!

Firar lite...

Jag är klar med arbetet
Jag har världens finaste pojkvän
Jag är frisk
Finaste är frisk
Jag har underbara vänner
Jag har en frisk och fin familj som månar om mig och som väntar mig om en och en halv vecka med ett kalas som mamma håller i alla trådar inför
Jag har ytterligare två människor, som är så nära svärföräldrar man kan komma, som månar om mig och är fina
Jag kan tycka om, och älska, och bli omtyckt och älskad tillbaka


Det firas ikväll med ett glas rosévin, en skål popcorn och ett rykande färskt avsnitt av Big Bang Theory. Dels för att jag känner för det, men också för att det var en order från en av mina största förebilder:

"Men gör det ni också.

Fira.

Poff.

Så fort kan det gå.

Så är allt allt över."


Gaaaah!

Efter fjärde korrekturläsningen och revideringen skulle jag skriva ut endast de reviderade sidorna. Men ville Finastes skrivare? Icke. Bara en massa krångel. Så iväg till universitetet, dit skulle vi ju sen i alla fall, för att skriva ut. Skulle kopiera de rätta sidorna till mig själv. Då är det såklart papper som fastnar i skrivaren, så att antalet papper som måste skrivas ut i nytt exemplar ökar stadigt. Datorn upptagen. Sätter Finaste på vakt för att själv ragga upp en annan dator och skriva ut därifrån. Äntligen!

Fick till sist ordning på alla papper. Nu har både examinator och jag en rättvis kopia av min ÄNTLIGEN färdiga uppsats. En och en halv vecka kvar till min examen...

Har skickat uppsatsen till min seminariegrupp nu också. Nu finns med andra ord ingen återvändo. Dags att korrekturläsa en fem-sex gånger till, sen ska de andras uppsatser läsas och opponeras på.

Tjoflöjt!

Det är konstigt egentligen

Man tycker man skriver så bra. Korrekt och allt.

Sen ska man korrekturläsa, dagen innan, för att vara riktigt säker.

Och då hittar man det. Alla konstiga syftningsfel, nåt litet ord som måste bytas ut, Något som vore hemskt intressant att koppla till slutdiskussionen. Det kommer bli minst en halv sida till, om jag kan väva in allt jag hittat. Väntar fortfarande på eventuellt mail från H. Under tiden ska jag skriva min hemtenta, så L kan få den ikväll.

Effektiv dag

Sov lääänge idag. Hade en mysig helkväll igår med Kerstin, Norén, Finaste, Alma, Fredrik och Oskar. Oskar är bara två och ett halvt, knappt, och jättemysig. Vi drack, vi åt gott och vi pratade. Mest kör, såklart. När Oskar nästan somnat tog Alma och Fredik med sig honom och åkte hem. Vi nadra stannade ett par timmar till, men sen blev det dags även för oss att dra oss hemåt.

När jag väl kom ur sängen så satte jag igång direkt. Dagen har i första hand gått ut på att korrläsa J:s 90 sidor uppsats. Fast mycket av det är ju såklart formalia, som innehåll och litteratur och så. Intressant och enkelt, även om det handlade om juridik, vilket jag inte fattar nåt av.

Min egen uppsats är sågott som klar. KLAR! Tror det knappt själv, men efter H:s underbara mail har det gått fort med det sista. La till ett stycke och reviderade sånt som jag vetat med mig att det behövdes. Imorgon kommer jag vänta på ett nytt mail från H, med mer ingående korrekturläsning. Kommer det inte, så är det bara att skriva ut och skicka på tisdag. Ska få lite hjälp av underbara M också. Men sen är det klart, helt utan återvändo ska det skickas till övriga i gruppen. Det trodde nog inte Finastes mamma, när jag satt vid lunchen och sa att jag veeet att det kommer bli klart, jag ska bara få tummen ur och börja. Jag trodde väl inte på mig själv heller, i och för sig. För en vecka sedan var jag överyygad om att jag aldrig skulle hinna, och att jag bara skulle få flumma mig fram eftersom det inte fanns något mer vettigt att skriva. Ack så fel jag hade. Nu känns det inte som lika mycket hyckleri att ha skickat ut mina inbjudningar till examenskalaset.

Nu ska jag vila lite. Imorgon blir det eventuell redigering av uppsatsen, samt skrivande av hemtenta i Körledning.


En såndär lista ingen orkar läsa men som alla kopierar

Namn: Maria Persson

Kallas för: Mia, Maria P, Persson

Stjärntecken: Skytt

Höger- eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: En i vardera örat

Tatueringar: Nope. Ingen direkt längtan heller.

Längd: 1.68

Skostorlek: 39

Hårfärg: Mörkblond

Fräknar: Inga

Motto: Allting kan göras bättre!

Kär? Förälskad

Önskar du att du bodde någon annanstans? Just nu i en större lägenhet. Om några år i mitt drömhus...

Tycker du att du är attraktiv? Ingenstans

Dricker du? Jajjemen. Torr, inte för söt cider, vitt vin, rosévin och olika likörer

Röker du? Har hänt...

Vilket schampo använder du? Just nu apotekets oparfymerade

Vilken parfym använder du? Ingen, kör så oparfymerat som möjligt

Vad är du rädd för? Att mina nära och kära ska skadas

Gillar du att tvätta? Nja...

Gillar du berg- och dalbanor?  Jaaaa!

Senaste…

Filmen du hyrde?  Guuud, det minns jag inte. Var ju massor av år sen.

Filmen du köpte? Senaste Harry Potter, bortsett från någon Glen Killing med Aftonbladet

Låten du hörde: Vet inte titeln, men nåt Finaste spelade på LP:n

Låten du laddade ner? Det är ju olagligt!

Personen du ringde? Norén

Personen som ringde dig? Mamma

TV-program du såg? Animal Cops Phoenix

Person du tänkte på? Kerstin

Favorit…

Låt: Hmm... Finns ju massor... Men Under Samma Himmel med Åsa Jinder går alltid hem

Sak att göra: Se på TV med huvudet i Finastes knä, en skål popcorn framför mig och en flaska Trocadero

Sport: Trav

Dryck: Mjölk

Kläder: Jeans och min svarta trekvartärm

Film: Så Som I Himmelen

Bil: Finastes Volvo och pappas Saab. Röda Faran går hem, när den väl startar

Serie: Hell's Kitchen

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja

Gråtit över en flicka? Ja

Ljugit för någon? Ja

Varit i slagsmål? Nej, om man inte räknar lekar med diverse hundar

Blivit arresterad? Nejnej!

Träffat någon från internet IRL? Nej

Antal…

Gånger du varit kär? Är inne på min andra riktiga förälskelse =)

Gånger ditt hjärta brustit? En som jag vet

Hjärtan brustet på grund av dig? Ett kanske?

Tjejer du kysst? Vet inte, men nån handfull

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Nåt tiotal, men bara nån handfull regelbundet

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Vet inte, men några gånger har jag varit med

Senaste…

Boken du läste? Läste ut? Det var längesen. Annars har jag gluttat i en massa böcker om matematiksvårigheter och dyslexi det senaste

Personen du fick e-mail av? En köpare från Tradera

Personen du fick brev av? En leverans av köpt Tradera-pryl

Personen du fick sms av? Kerstin

Gången hela din familj åt middag tillsammans? I julas, nån gång

Saken du köpte? Mat och en tidning

Vad har du gjort idag? Inte mycket... Varit på stan med Finaste och spelat en massa Nintendospel på datorn

Brukar du svära mycket? Som en borstbindare

När stiger du upp på morgonen? Olika, det är oregelbundet att vara student

Vad har du på dig? Strumpor, trosor, BH, jeans och tröja

Vad ska du göra ikväll? Umgås med mina underbara vänner och Finaste såklart

Vad är du allergisk mot? Quorn

Var har du ont? Ingenstans, just nu

Använder du hårspray? Oparfymerat

Kan du stå på händer? Nej

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark

Salt eller socker? Salt

Gillar du ketchup? Ja, men det beror på till vad. Inte bara som det är. Gläää!

Är du glad nu? Tillfreds, är väl ett sannare ord

Vad dansar du till? Fioler, dragspel och andra folkinstrument

Stockholm är… ? En huvudstad

Göteborg är… ? En stad med ett par släktingar och en stad jag nästan hittar i

Kan du sjunga? Folk påstår det

Spaghetti eller makaroner? Spaghetti

Land du vill besöka? Många... Men varmt ska det vara. Just nu vill jag se Nya Zeeland, men det lär få vänta


Fortfarande ganska tillfreds...

Mycket trevlig kväll igår. Norén kom hit och vi såg film, åt mat och drack lite gott. Vid åtta i morse smög han ut från sitt alldeles egna övernattningsrum (=köket) medan jag lugnt sov vidare. Finaste hade väl hört honom i och för sig.

Lever fortfarande på mailet från H. Ett par utdrag:
"Du är på god väg att skriva en utmärkt uppsats/.../"
"Alltså: en mycket intressant och angelägen uppsats på gång!"

Hoppas att min examinator och H tycker samma om saker och ting, men hos H har jag då inte haft några problem. Kommer allt sakna honom lite när det här är klart.

Om två veckor har jag haft min examenshögtid. Om bara två veckor håller jag på och tackar de sista gästerna på den lilla fest vi ska ha. Sen ska jag och Finaste ha en lugn helg och kväll, innan nästa termin börjar. Genusvetenskap, ska bli sjukt interssant!

Inre frid...

Sen, god lunch
Mysig eftermatenvila
Upplyftande mail från H

Välkommen, helg!


Nostalgi!

I Stockholm hittade vi en massa trevliga LP-skivor på Myrorna. Och Finastes pappa hade en hel hög som han ändå aldrig lyssnade på. Samt en LP-spelare.

Ni anar? Visserligen inhandlade vi en ny spelare idag, fick inget vettigt ljud ur den andra, det sprakade mest. Men här spelas nu LP för fullt, mycket trevligt.Spelaren går varm... Just nu är det Afzelius album "Don Quijote" som strömmar ur högtalarna.92 skivor och singlar har vi, än så länge.

Så var det över för den här gången

Livet i kappsäck alltså.

I över två veckor har kläder, böcker, dator och tidningar åkt i och ur olika väskor med en enorm fart. Hos mina föräldrar bemödade jag mig faktiskt med att packa upp och lägga i garderoben. För att det blev lättare så. Hos Finastes föräldrar låg allt halvvägs nere i väskorna och herrn i huset med dåligt hjärta förbjöds strängeligen att gå in i rummet. Ingen av föräldrarna verkade ha någon större lust i och för sig. De anade väl hur det skulle se ut. Klokt folk. Vi blev klara med B:s pussel på tisdagkvällen. Lätt var det inte och alla bitar gled omkring och såg likadana ut, men det var bannemig det finaste pussel jag sett. Kanterna alltså.
Nu ska det göras ett ryck med uppsatsen. Tretton sidor kvar, om jag får som jag vill. Måste skriva ut och lägga det på lådan på tisdag. Så nu.

Björn Ranelid

Visst.

Han är lite rälig att lyssna på. Ganska långrandig och kan verka vara lite av en besserwisser. Men jag känner honom inte, så egentligen kan jag inte veta.

Hursomhelst så satt jag och Finaste med SVT Play framför oss igår och såg reprisen av Stjärnorna på slottet. Inget program jag ofta ser, men tittade för att Finaste gjorde det. Och blev väldigt berörd.

Av människors förmåga att kränka och såra varandra. Mobba, för en överläpp som inte växte som den skulle. Utan abnormt mycket. Överläppen blev ett trauma som var nära att kosta Ranelid livet. Så illa kränktes han. Kränks han. Fortfarande, fastän läppen är opererad och hur fin som helst. Det syns inte alls. Hans son ville byta efternamn, när skitungar i hans klass hängde upp bilder på Björn i klassrummet och hyllade Linda Skugges påhopp på denne helt oskyldige man.

Det är så jävla fegt. Att ge sig på en människa som inte kan rå för det, och som inte ens gjort något fel. Överhuvudtaget.

Jag har aldrig läst någon av Björn Ranelids böcker. Knappt lyssnat på honom, bara sett honom i På spåret, i stort sett. Men senaste avsnittet av Stjärnorna på slottet gjorde mig fruktansvärt berörd. Illa berörd. Människors ord kan såra. Även om de bara ska håna och vara ett skämt, om än ett elakt sådant. Bara för att man är berömd och hyllad och rolig, tror man sig ha rätt att leka med folks känslor. Ingen tar det på allvar. Tror man. Och om någon tar det på allvar gör man nya påhopp. Och nya. Och kränker.

Den som är helt utan skuld, varsågod att kasta den första stenen.

Insnöad

Nejdå, inte så farligt som det låter. Är inte mer snö här än hos mamma och pappa. Men kallare är det. Har haft några dagar semester och jag har total ångest över det fortfarande bara halvfärdiga examensarbetet. Idag. Idag ska jag. Lovar. Eller imorgon. Blir arg på mig själv för att jag är så dålig på att få det gjort. Mindre än två veckor innan examinator och opponent ska ha arbetet. Men onsdag eller torsdag tänkte jag skicka det i en så nära färdig form som möjligt till H. Så hinner jag ändra om nåt är totalfel.

Senare idag blir det julklappsutdelning med småbarnen här uppe. Träffade dem igår, och både S och E mjuknade efter en stunds blyghet/rädsla.

Snart: Grönland (fundera på den, ni) och plugg.