Panik!

Jag har ju inte köpt någon julkalender!!!!

Hur ska det gå?

Var ute igår. Min lilla vän från huvudstaden var ju här och vi träffades lite. Men innan hon kom, var jag först alldeles ensam. Sen kom en Gustav som jag inte kände, och började prata. Sen kom två Patrik. Trevliga var de. Vi pratade hela kvällen. Onykter vart jag, men det gör inget.

Spring aldrig full till busshållplatsen i stövlar, särskilt inte om det sen visar sig att du får vänta en kvart!

Idag...

...känns det något bättre än igår. Jag fick ett samtal igår kväll när jag kommit hem. Det räddade på ett sätt kvällen. Sov dock kasst, somnade vid ett och vaknade, helt utan anledning, klockan fem. Kunde inte för allt i världen somna om, förrän kvart i sju. Klockan rinde sju. Var måttligt nöjd, men att gå upp var jag så illa tvungen till.

Dagen har flutit på. Vi har övat en massa och fått ordning på det mesta. En kompis från Stockholm är här, dock inte hemma hos mig just precis nu. Vi ska ses på Bunkern sen, och inatt ska hon sova här, om allt blir som planerat. Imorgon blir det övning igen, fast bara halva dagen. Behöver inte vara på Universitetet förrän vid ett-tiden. Skönt det.

Ska ta hand om mig själv lite nu, tror jag.

Helvete!!!

Idag fick jag reda på något som jag absolut inte ville veta. Hade jag anat något? Kanske. Men det blev ändå som ett slag i magen. Om det blir så, får framtiden utvisa.

Nu ska jag sova.

Feeling hot, hot, hot...

Nog för att jag vet att jag är jävligt snygg, men SÅ hot är jag inte, så att brandlarmet måste dra igång.

Pfft...

Brandlarmet startade i badhuset idag. Som tur är så hade jag tränat klar och stod vi mitt skåp igen, så jag bara tog överdragskläderna över armen, packade ner det som skulle vara i kassen och promenerade ut. Jag var jättetacksam att jag hunnit träna klart, hade inte stått ut om det hade varit mitt i träningspasset. Det fanns ju heller ingen som hade nån koll på att jag var där, så jag åkte hem direkt.
Och antingen var jag alldeles utmattad efter träningen, eller så är jag fruktansvärt svårstressad... För inte ens min puls gick upp när det där jävla larmet började ringa. Skötte mig exemplariskt, om jag får säga det själv. Alldeles lugn och sansad, ökade knappt på steget när jag gick ut heller. Jag såg ju ingen eld, och det luktade inte rök eller så någonstans.

Jaja, hursomhelst, nu är jag hemma. Och luktar svett. Mmm....

402,2

Jag är så sjukt stolt! Trampade bort 402,2 kcal på Crosstrainern idag. När jag hade 6 minuter och 37 sekunder kvar, hade jag bränt 300 kcal, vilket är ganska mycket för min del, brukar ligga på 280-290 då. Insåg att om jag jobbar på ordentligt nu, så kan jag komma upp i nästan 390 kcal, vilket jag bara gjort en gång. Runt 383 är vanligast. Så jag trampade. Och trampade. I slutet bara skakade jag, men när jag hade stått där i mina 30 minuter, så hade jag slagit mitt tidigare rekord med hästlängder! Yessss! Så kan jag omöjligen hålla på i fortsättningen, men att få bevisat för mig själv att det faktiskt går är stort.

Har inte mycket att förtälja just nu, förutom att jag fryser häcken av mig. Både ute och inne. Usch, vill ha sommar igen. Får tänka som så, att  varje dag som går, är en dag närmare sommaren.

Ska kila på toa nu...

Jubel!

Igår var det killarnas jubelkonsert. Varje år har de en konsert med hemliga gäster. I år var det trion Varité Velociped (http://www.youtube.com/watch?v=5Dli1W4mXaA) som underhöll. Beatboxarn var från Mariestad, han var helt otrolig. De andra två var inte dåliga de heller. Flöjtisten i mössan har världens största hår, det tror man inte innan han tar av sig mössan... De var med på sittningen sen och var helt otroligt trevliga.

Sittningen var underbar. Jag skrattade hela kvällen/natten. Drack gjorde jag också. Men jag han börja nyktra till på hemvägen, tack vare att Susanne och Ellinor prposade på att vi skulle gå tills efter de värsta nerförbackarna var över. Bakis är jag icke desto mindre.

Ska nog gå in i duschen, Karin kan ringa närsomhelst.

Snö

Klockan var nästan tolv innan jag kom ut i spåret idag. Hade lovat mig själv en sovmorgon, och jag vaknade inte förrän vid nio. Skönt! När jag nästan var framme vid spåret, kom några små flingor ner från himlen. Ju längre jag kom blev de fler. Och större. Nu ligger ett tunt lager snö på marken. Fryser bara jag tittar ut.

Det värsta är att snart måste jag gå ut. Ska slänga allt pappersskräp samt handla inför A2:s fonduekväll. Hoppas jag får i mig nåt bara. Har haft en dålig matperiod, men det har känts lite bättre det sista. Tänkte köpa frukt och doppa, och klarar jag inte chokladen, får jag bara äta frukten som den är. Frukt går alltid ner. Måste få igång både hjärna och mage nu. Imorgon är det sittning och jag vill inte behöva sitta och bara peta i maten. Men det ska nog gå bra, brukar gå bättre bland folk.

Ska snart kila ut med skräpet, samt handla blockchoklad och lite frukt. Marshmallows är väl gott i chokladfondue!?


Rebecka Törnqvist

Gick halvspontant på en konsert ikväll. Hade sett affischer på stan om att Rebecka Törnqvist skulle spela på Koriander. Henne har jag lyssnat på sen jag var elva, samtidigt som alla andra lyssnade på Spice Girls och/eller Back Street Boys. Hittade ingen att gå med, men det brydde jag mig inte det mista om.
Så klockan kvart i nio infann jag mig på Koriander och köpte mig en cider. Strax efter nio började konserten (och jag började på cider nummer två) och det blev en intim och jättemysig spelning. Det var bara Rebecka, gitarristen och ett fyrtiotal personer i publiken, som befann sig i lokalen. Enda minuset var att man inte kunde komma åt någon skivförsäljning/signering. Men det var en timme som var väl värd pengarna! Jag är så glad att jag inte stannade hemma bara för att jag inte hade någon att gå med!
Tack, mig själv!

Lite tjurig...

Kommer direkt från gymet. Kände mig i rätt fin form, även om vissa maskiner tog en del på krafterna.
Efter styrkan tänkte jag köra crosstrainern som vanligt. Den var upptagen, men hon som stod där kom samtidigt som jag, så jag tänkte att hon är väl snart klar.
Ha! Inte då. Fastän jag till och med stod ut med att vänta en stund så blev hon inte färdig. Till sist tröttnade jag och åkte hem istället. På ett sätt kanske det var lika bra, har varit lite småseg det senaste, men nu kändes det verkligen att jag skulle ha orkat.
Skit också!

Ska i alla fall gå och höra Rebecka Törnqvist ikväll. Får nog bli ensam, men det gör inget. Har lyssnat på henne sen i femman typ, och nu får jag äntligen höra henne live.


Tänk på ett pålägg... vilket som helst

Det är den reklamen som rullar just nu.
Svårt att sova igen. Är lite uppe i varv tror jag. Dagen har varit bra annars. Gick upp tidigt och cyklade i regn och blåst till gymet. Folk tittar lite konstigt på en när man kommer i 3/4-byxor och tunn polotröja. Men de kan få titta.

Efter gymet satt jag och min kära producent och tittade igenom hur långt vi kommit med vår konsert. Det börjar se ljust ut. Satt där i flera timmar och vi fick ordning på det mesta.

Senare på kvällen hade vi sjungning. Efter några om och men fick vi en uppsjungningslokal och fem minuter innan vi skulle börja kom Leif. Det visste vi dock, så vi var så förberedda så. Jag hann knappt presentera kören förrän jag fick veta att inte alla pratade svenska! Så det blev till att presentera låtar på engelska istället, men jag och Leffe delade på det, så jag slapp säga allt i alla fall. Leif var jättenöjd efteråt och sa att det var bland det bästa vi gjort. Skoj!

Åkte med honom till Universitetet sen eftersom jag glömde mitt block där igår (klantarsel). Upptäckte sen att jag skulle få vänta 55 minuter på bussen, så jag gick hem istället. Skönt med en promenad, men kallt... och mörkt...

Jaja, ska försöka sova nu.

Vackert väder

Det är en jättefin morgon! Solen skymtar fram och det ser ut att kunna bli en fin dag. Men kall... Ska ut och jogga snart tänkte jag, men jag lär väl frysa häcken av mig innan jag är framme vid spåret.

Var på museum igår. Handlade om förintelsen, och mycket om hur Sverige tog ställning via olika skrivelser. Alla som är så jävla stolta över Sverige och dess oberoende kan gå och dränka sig eller nåt. Vi, liksom alla andra, rasindelade folk och ansågs av vissa som ett föregångsland. Det är ju så man skäms nästan...

Efter museibesöket igår började det regna och även några små snöflingor vågade sig fram. Detta gjorde att jag fick skjuta på min joggingtur, men så fort det gett sig, gav jag mig ut. Kändes inte alls så jobbigt som jag trott det skulle göra faktiskt.

På kvällen skulle vi sjunga för allianspartierna här i Karlstad. Sjungningen gick fint och vi hade väldigt roligt. Men sista låten fick vi avbryta, för det var en gubbe i lokalen som svimmade. Som tur är så gick det bra, men ambulans tillkallades för säkerhets skull.

Nä, toabesök och sen joggingrunda, vad sägs om det?

Natt

Jag kan inte sova. Och jag har absolut ingen aning om varför. Känner mig dumt pigg. Men internet har kommit i alla fall. Wohoo!

Urrgh....

Regnet det bara öser ner, och jag blir våt om både skor och strumpor...

Jag är i alla fall våt om högersockan. Fast inte alls som i onsdags, mycket tack vare att jag efter en hel del funderande beslöt att ta bussen istället för cykeln idag. Och jag har till och med kommit ihåg att ta med ett par extra sockor, man lär så länge man lever... Ska på styrelsemöte nu är det tänkt. Vilket innebär att jag måste gå ut igen.

Brr!

Våt om fötterna

Just precis när jag skulle åka till universitetet i förmiddags började det regna. Tyvärr hade jag lite bråttom och kunde inte vänta med att åka. Så halva vägen vräkte regnet ner vilket resulterade i att hela jag var våt när jag kom fram. Tack och lov, så håller min kappa vätan borta någorlunda, så överkroppen samt byxfickorna var torra.

Under dan har jag hunnit med ett lunchmöte med Leif, skickat samt tagit emot ungefär en miljard mail, och dessutom bokat om styrelsemötet ikväll. Är alldeles trött i huvudet och det känns som om jag glömt något trots allt jag gjort. Ska skriva ner sen exakt vilka mail som är skickade, så kanske jag får en överblick...

Trots att mötet är ombokat så kommer jag inte härifrån på ett par timmar. Ska träffa kassören och ha ett litet kort möte. Idag sov jag till halv elva, men jag känner mig alldeles slut, så jag fattar inte hur jag ska orka med återstoden av dagen. Får väl bita ihop helt enkelt, fick i alla fall med mig mina små mellanmål, så jag behöver inte vara rädd att gå hungrig åtminstone.

Usch, det är alldeles grått ute. Och inte verker det vilja torka upp på marken heller. Blä, gillar inte såna här dagar. Jag vill ha sol, varmt, härligt!

Uttråkad...

Glömt att klicka i

Förbaskade skit!
Ringde till ComHem idag och frågade var mitt bredband var. Fick god hjälp och till sist förklaringen att jag hade glömt att klicka i en liten ruta som bekräftade att jag skulle ha ett modem. Hade det inte varit för detta hade jag haft internet nu! Nu får jag det allra tidigast på fredag (om jag har tur), och det värsta är att jag inte ens har någon att skylla på. Bajs.

Börjar bli sjuk. Eller ja, jag är sjuk. Igår efter joggingturen mådde jag bra, hade ingen hög puls när jag kom in. Däremot började jag frysa ordentligt när jag var i skolan. Tänkte inte så mycket på det, det är alltid kallt i musiksalen. Men efter ett par timmar blev jag alldeles varm och dåsig istället, och det hettade i hela ansiktet. Tyckte synd om mig själv och gick när det var en timme kvar. Väl hemma tog jag Ibumetin och det gjorde mig alldeles hög så istället för att sova, kopierade och sorterade jag noter halva natten. Nu har jag alla körnoter i alfabetisk ordning, och inga buntar med flera noter utan var not för sig. Skönt.
Kände mig lite ämlig i morse när jag vaknade, men det har avhjälpts av lite smärtstillande samt en Zyx halstablett. Ska i alla fall ta det lite lugnt nu, och träna först på torsdag om kroppen tillåter.

Igår var jag modig. Sjöng solo inför min grupp på musiken. Eller ja, det gjorde vi allihop, och vi är bara fem stycken i vår grupp. Men jag gjorde det ändå, trots att jag avskyddde tanken redan från början. Skakade i hela kroppn, men det gick faktiskt bra. Vi har bara en sånglektion kvar innan jul, men förhoppningsvis får jag lite självförtroende nu så jag inte svimmar på julafton när det är dags på riktigt.

Ska åka hem nu innan det blir för mörkt, glömde cykellysena hemma.

Helgen

Blev en del i helgen, trots att jag trodde att jag skulle sitta hemma i min tragiska ensamhet.
På fredagkvällen fick jag sms av en gammal körkompis om att hon skulle ha lite drop-in-födelsedags-fika hemma hos sig under helgen. Så efter gymet cyklade resp gick jag uppför backen hem till henne och belv minsann bjuden på både pasta och fika. Fick dessutom gosa med hennes underbara fyramånadersdotter en bra stund. Världens gladaste unge!
På kvällen var jag grym uttråkad och drog i en massa trådar tills jag slutligen fick tag på en holländska i kören. Så runt halv tio-tiotiden var jag hemma hos henne och vi pratade och drack rosévin hela kvällen. Efteråt var jag skönt dragen och kunde somna fort och lätt.
Igår hade jag sovmorgon och sen gav jag mig ut på en joggingtur. Efteråt kände jag mig uttråkad igen men fick tag på ytterligare en kompis och vi trotsade regnet och gav oss ut på en promenix. Efter att ha blivit bjuden på potatisbullar stack jag hem och glodde på TV resten av kvällen.

Nu har jag faktiskt lyckats ta kontakt med alla jag behövde ta kontakt med. Känns helt okej. Nu ska jag planera lite inför min lektion ikväll, vi ska leda en röstlek. Kursen känns just nu rätt meningslös, men det är bara att bita ihop och göra't liksom!

Snart helg då

Mitt internet har fortfarande inte kommit! Gaaah! Bara för att man blir garanterad att få det inom en vecka, så behöver det väl inte ta en vecka bara för det! Jaja, ska i alla fall åka ner på stan och inhandla en skrivare, en datamus samt nya hörlurar till min MP3. De jag har nu kan jag inte ha i örornen när jag springer, bara tappar dem. Men först ska jag hem en sväng.
Efter stan ska jag börja min helg. På vilket sätt vet jag inte dock. Har inga som helst planer i helgen så antagligen blir det väl inget mer aktivt än ett par träningsrundor, om ingen helt oanat kommer och aktiverar mig.

Vill ha internet hemma nu!

Grått...

Allt är bara grått, grått, grått ute idag. Såg solen påväg till gymet, annars har det varit ett ogenomträngligt lager av grått där uppe.
Apropå gymet. Har ingen ork i benen just nu. För tre veckor sedan hade jag blivit förbannad en dag som idag. Den enda konditionsmaskinen jag trivs med var upptagen, men istället för att bli tjurig blev jag faktiskt lite lättad. Mina ben orkar inte och det var skönt att få en anledning att gå hem direkt efter styrketräningen. Igår när jag joggade kom jag knappt runt spåret. Har mindre muskler i benen än kycklinglåren i frysdisken. Men styrka tränade jag åtminstone, så lite har jag gjort.
Annars sitter jag mest hemma i min lägenhet och väntar på mitt bredband. Borde komma snart! Är så trött på att behöva cykla 3,5km bara för att kolla mailen.

Hem igen, kanske posten har kommit med en avi om att jag har ett paket från ComHem att hämta?

Den är hääär!

Jag har fått hem min dator. Igår strax före fem vick jag en sms-avi om att paketet låg och väntade på mig i spelbutiken, femtio meter bort. Så på med jacka och skor och ner för att hämta det. jag var som ett barn på julafton när jag öppnade kartongen. Så fin så fin. Det enda som saknas nu är internet, det bör komma inom några få dagar. Satt istället och lade över bilder och musik till datorn från min externa hårddisk sat kollade in de spel som finns på datorn. Ett är aslöjligt, men lite roligt.

Hem...

Tränat igen

Var på gymet idag för första gången på en vecka. Ökade intensiteten lite, nu körde jag 15 repetitioner per maskin istället för 12. Däremot fick jag minska vikten på en maskin. Den är min mardröm. I början är den lätt, men efter 7-8 repetitioner så vill kroppen bara inte mer. Men jag ska testa nu att köra fler repetitioner på lägre vikt så kanske jag kan lura kroppen lite. Om jag sen höjer den vikten igen och återgår till 12 repetitioner så... ja ni fattar.

Annars har inte mycket hänt. Var på Bergvik Köpcenter och handlade lite. Ska snart hem och kolla in USA-valet. Ska försöka valvaka inatt, men vi får se hur det går.

Nej, nu är jag hungrig, dags att ragga upp en buss och ta sig hem.

Ruggigt

Brr, det är kallt ute. Var ute och joggade i förmiddags och innan jag hade kommit igång så frös jag så jag hoppade. Men så fort jag börjat jogga och kommit en liten bit så var jag varm och go.

Jag har precis gjort av med en massa pengar. Jag har beställt dator. Och virusskydd. Och Microsoft-paket. Och försäkring. Dessutom har jag gjort ett besök hos ComHem och beställt bredband.

Nu blir inget sig likt längre. Men det ska bli skönt att ha en dator hemma. I julklapp ska jag önska mig mobilt bredband (om det inte ingrår, men det är jag tveksam till) så att jag kan släpa med mig datorn överallt. Och det ska bli så himla skönt att inte behöva vara beroende av mamma och pappas dator för att kunna använda Finale Notepad (ett kanonprogram som jag skriver in låtar i, så jag kan repa stämmor vid datorn). Dessutom ska min kompis få ge mig en fullversion av det så att jag får fler skojjiga versioner.

Tror inte jag börjar förrän 16.15. Klockan är nu 13.05.

Vad ska jag hitta på?

Jag hatar pojkband

Hörde nyss ett pojkband på radion.
Jag förnekar inte att vissa låtar har ett fint budskap, att texten och melodin tilltalar mig ibland.
Men kan inte någon med faktisk talang få sjunga?
Pojkband är fyra till fem sporadiskt upplockade småkillar som precis slutat gå i blöjor. De är magra och långa, och det får inte vara bara blonda, bara brunhåriga eller så. Nej, en blond, två svarthåriga och två brunhåriga, eventuellt är en av de två senare kategorierna snaggad. Gud bevare om någon pojkbandsmedlem skulle vara svart. Det går inte.
Minst en ska vara jättesnygg, ingen får ha finnar. En måste ha intensiva ögon som kan titta in i kameran med jämna mellanrum under musikvideon. En sk vara mycket muskulös och ha tvättbräda att visa upp. När de står på scen har en linne, en linne och lös cardigan och resten har t-shirt eller långärmat.
Så kommer vi till sången. Verserna är oftast uppdelade så att alla får varsin versrad att sjunga, eventuellt delas de upp på de olika verserna. Under refrängen tar de den minst talanglösa och ger honom en liten överstämma. Oftast sjunger de en cover, för pojkbanden är så jävla många, de har invaderat vår jord, så det finns inga låtar kvar att skriva till dem. Så då tar deras manager och väljer ut en sedan tidigare berömd och oftast ganska bra låt, och låter den bli förstörd av meningslöst och falskt weilande.

Usch!