Rör vid mig nu...Rör vid mig nu
Fyll mitt liv ända till brädden
Jag, som var ett barn då
Söker min sång

Vem tog min sorg?
Vem berövade mig gåvan?
Den gav mig min styrka
Jag var ett barn

Kärlekens tid
Har bevarat min längtan
Jag som var ett barn då
Söker min sång

Rör vid min nu
Fyll mitt liv ända till brädden
Du gav mig min hunger
Jag är ett barn

Intervju nummer två

Så var andra intervjun för det här jobbat klar. Om jag hade en "det-här-är-jag-inte-alls-van-vid-och-det-här-låter-ju-intressant"-känsla i tisdags, så har jag nu en känsla av att "Här-vill-jag-jobba!". Fina, ljusa lokaler och en trevlig stämning. Så snälla, be för mig, håll tummar och tår, hoppas och önska så kanske jag kan få det här jobbet. Jag vill verkligen!

Och underbara, finaste Finaste har fått jobb! Eller ja, en provanställning. På Tieto. Sex månader som sedan kan övergå i fast jobb.

*Håller i trä* Det går bra nu *Håller i trä*


Och annars har jag ju gjort sista dagen på jobbet nu. Lite sorgligt. Men så är det. Fick många kramar av barnen, och en mamma kramade om mig och tackade för att jag tagit hand om hennes barn. Gjorde en storstilad avslutning genom att springa, upprepade gånger, genom vattenspridaren vi ställt ut till barnen. De hade badkläder eller underkläder. Jag hade... kläder. Tog dock av tofflor och strumpor. Jag var jätteblöt, men eftersom det är sjuhundra grader varmt ute så torkade jag på en halvtimme, och barnen tyckte det var roligt. Så något uppnådde jag.

Grejat litegrann

Har, i korta pass och med långa pauser, på grund av ryggontet, röjt lite här hemma nu på eftermiddagen och kvällen. Svärisarna kommer ner hit i slutet på nästa vecka, så det vore skönt om det var åtminstone nästan rent i lägenheten. Har även börjat packa inför nästa veckas ridresa. Känns så kul att det äntligen är dags. Nu hoppas vi bara att all världens meterologer har jättefel och att det blir tjugofem grader varmt och solsken i Malung under riddagarna. Håll tummarna, will ya?

Annars händer inte mycket. Laddar för sista dagen på jobbet imorgon. Har redan fått lite kramar (och en smällkyss på kinden) och det lär bli många fler imorgon.

Tjingeling

Aaaahahaaaaajeeee!

Har fått nån muskelknut strax ovanför höger skulderblad. Och jäklar, vad ont det gör. Det började i söndags. Måndag och tisdag har jag gått och kompenserat upp med en spänd axel, men kroppen har protesterat mot det så nu gär axelmuskeln avslappnad, med den följden att jag inte kan lyfta/göra någonting.

Dumma värk!

Halvvägs

Så har jag varit på veckans första intervju. Stället verkade okej. Var ju inte jätteförberedd eftersom det blev lite småkort varsel, men det skulle vara ett helt nytt sätt att jobba, och det är ju alltid lite småkul.

Fem minuter efter att jag hade gått ut genom dörren så ringde de. De som intervjuade mig hade tyckt det verkade jätteintressant, så jag ska få träffa den ansvarige på den förskolan där tjänsten kommer vara, på torsdag kväll. Så jag är liksom lite halvvägs. Hoppas jag gör gott intryck där med. Det är ju en fast tjänst =)

Sen ska jag ju på intervju på fredag med. Sen får vi väl se vad som känns bäst.

I övrigt har jag nu bara två dagar kvar på vikariatet. Känns lite vemodigt, men det är ju som det är. Kommer sakna barn och kollegor, men jag visste ju från början att det bara handlade om ett halvår.

Och bara för att intervjun kändes så bra idag, så köpte jag en randig topp på Åhléns ;)

Miss you

This is a Miss You song
I'll never play it directly to you
Cause then you'll be
Here along with me

This is a Miss You song
Only to be heard by you alone
To let you know
I want you here along with me

This is a Miss You song
Only to be heard when you are gone
Cause noone else can make distance feel this long
To me

This is a Miss You song
Only to be heard by you alone
Cause noone else can make distance feel this long
To me


Jamenvisst, jag fick ju till det

Sov hysteriskt dåligt inatt. Vissa kanske tycker att fem timmar räcker, men jag vill få sova mina sju timmar, absolut minst sex timmar. Annars fungerar inte jag. Så det har jag inte gjort idag, alltså.

Var ju i Malung över midsommar. Har umgåtts med Finaste och svärisarna, drukit och ätit gott, fiskat i Holselssjön (okej, jag satt med i båten) samt gått i min favoritaffär där; Brändans Gallerier. Massa antikviteter för en spottstyver, och vissa grejer är helt nya. Är sjukt sugen på en uppsättning glas där, men vi får se.

Igår var det dock dags för mig att ensam åka hemåt. Det blev buss och tåg och allt gick fint.
Har under den senaste veckan stressat upp mig lite inför denna vecka. Det är meningen att det ska vara massor med barn och få vuxna. Många barn går dock hem klockan tolv. Jag har planen klar; efter frukost går alla ut och tar emot de barn som kommer klockan nio, sen är vi ute till halv tolv, in och äter och sen skickar vi hem en hög. Testade det idag och det fungerade utmärkt.

Stressen för denna vecka (framförallt för idag, men nu är ju denna arbetsdag över) som har legat och gnagt i kombination med att Finaste är kvar i Malung, är den direkta orsaken till att jag inte kunde somna igår. Första natten ensam här hemma är vidrig. Det är aldrig några problem att sova ensam någon annanstans, men... här ska ju Finaste vara... liksom. Alldeles utomordentligt fånigt av mig, måste jag säga. Men nu har det ju som sagt gått en natt, första dagen har gått och jag kommer vara helt stendöd ikväll, så inatt kommer jag sova.

Sen var det ju det här med intervjuerna med...
Har ringt till stället i Kristinehamn och lyckats tidigarelägga den intervjun, så det passar bättre med bussen. Då kommer jag därifrån i hygglig tid, och kan senare på dagen ta en buss till Malung. Intervjun som de ville ha till imorgon, blir då, fast senare på dagen. Pratade med chefen idag och får ta ut två timmars kompledigt, och så skippar jag rasten och kan vara på rätt ställe redan klockan två. Underbart. Skönt att sluta tidigt då med.

Fick ju gå en hel timme tidigare idag med, tack vare mina underbara kolleger.

Puss på dem!

Vi får väl se hur jag får till det

Tror inte att jag nämnt att jag ska på anställningsintervju på fredag. Det ska jag, hursomhelst. Utanför Kristinehamn.

Idag fick jag ett sms (och eftersom vi varit i svärisarnas stuga hela dagen där det är NOLL mottagning, så såg jag inte smset som var skickat 16.16, förran vid 22.12) om att jag ska på en annan intervju, i Kil, redan på tisdag. Det kan ju bli lite kärvt, insåg jag. Det är många på semester och grymt med ungar och det är redan knepigt att få till veckan som kommer.

Ska dock prata med intervjuaren och med chefen och se om jag inte kan få till en tjänstledighetslösning eller så, antingen på tisdag, som de önskar, eller om jag kan sluta en dag tidigare, och ta den intervjun på torsdag. Det får bli som det blir. Blir dock lite trött på framförhållningen.

Vi får väl se hur jag får till det.

Navarra

En ny favorit, en av de skivor som jag löpte helt utan att veta innehållet. Bra musik, har hittat ett tillfälle att höra dem live i höst.

Gillar't!


In loving memory

Underbara, älskade faster.

Tolv år sedan, idag.

Ibland gråter jag. Fortfarande. Jag minns dig än. Kan ibland återkalla minnet av din röst. Det kräver mer och mer ansträngning för varje gång. Bilderna i mitt huvud, jag vet inte om de stämmer. Tiden målar om alla bilder. Målar över och redigerar.
Men jag har mina minnen, och även om de är lite redigerade av årens lopp, är de mina.

Jag ska aldrig glömma.

Jag älskar dig.

Lena Johansson
12 juli 1952 - 23 juli 1999
Du är med mig vart jag går
Genom månader och år
Du är med mig alla dar
Du är med mig vart jag far
Du är den jag kunde vaLivlöst är livet
Där inte du är kvar
Världen är ett väldigt skal
Som ingen kärna har

Frågan är vilket som är värst

Här rullar det på i ett fasligt tempo.

Efter den lilla nätta vinsten i lördags verkar allt gå Finastes väg. Nu idag klockan tre hade han en anställningsintervju på Tieto inbokad. Igår fick han ett mail om att han var välkommen till ÅF klockan tio på förmiddagen. Så två intervjuer har det blivit idag, och han har känt sig okej med båda. Hoppashoppashoppas att det leder till något nu.

Det andra positiva som hände igår var ett godkänt på senaste tentan han skrev. Nu har han enbart kvar en muntlig tenta och en liten inlämning, så är han färdig. Ska bli så skönt att kunna umgås lite, istället för att se honom hänga över en drös med böcker.

Och idag, mellan intervjuerna, fick han veta att han får fyra till åtta veckor på sitt gamla sommarjobb, på JOFA i Malung. Blir lite veckor isär, tyvärr, men cashen rullar in och det är huvudsaken. Så slipper vi den spänningen.


Sen har jag underat över en sak.

Här kan vi läsa om ett stort företags slarv. Och jag vet att det inte hände alldeles nyss, utan jag är ett par dagar sen att kommentera.

Men.

En anställd på detta företag har klantat sig rejält, och lämnat ut fel barn till fel förälder. Sjukt oproffsigt, eftersom det ska vara ett säkert system med märkning av båda förälder och barn.

Men vem fan tar emot fel unge? Vem kommer på idén att skrämma vettet ur ett stackars föräldrapar som ska hämta sin juvel?

Frågan är vilket som är värst.

Klirr i kassan

Finaste har precis fått sex rätt på V75. Duktiga han! Det handlar om drygt tvåtusen in i kassan, vilket är välbehövligt för tillfället. Sen att ett rätt till hade gett ytterligare 348.000, kan vi tala tyst om.

Jag såg dig
Jag såg dig
Och sen den dagen
Jag endast dig
I världen ser

Du måste vara rosenkransen
Jag lindar om mitt hjärta

I kungars slott
I hov och städer
Jag ser bland tusende
Blott dig

Du måste vara rosenkransen
Jag lindar om mitt hjärta


Shoeprint

En av de härligaste, mest hämndlystna texter jag hört. Kort, men kärnfullt.

Shoeprint in you face
I put it there with no discretion or grace
Liquids running out of you
It's you that's running down my shoe

Skrivet av Julie Hjetland Jensen, Blink. Blir inte sämre av hennes fantastiska röst och den underbara melodin.

Back to work

Fem dagars ledighet är över. Fast det är rätt skönt att vara tillbaka i verkligheten igen. Har haft en lugn och skön dag med harmoniska ungar.

Fick dock veta att det har strulat med vikariepoolen och vad jag får göra gentemot vad jag är utbildad till, så jag får inte komma tillbaka i sommar och jobba de där två veckorna som var tänkta. Jaja, det är väl som det är. Surt med lönen, men inget som jag kan göra något åt. Det i sin tur leder till att jag endast har tolv dagar kvar där nu. Och bara en enda hel vecka, denna, eftersom vi har stängt på midsommarafton och jag slutar torsdagen därpå. Så kan det vara.


I övrigt så är det DEN tiden i månaden och jag bara KAN inte sitta och se på reklam på TV eller nåt. Så fort det dyker upp en matreklam (vilket det ju gör precis oavbrutet) så blir jag jättesugen. Känner mig alldeles skendräktig och sitter mest och gnäller över hur sugen jag är på allt. Stackars Finaste...

Födelsedagsbarn

Idag fyller min egen holländska år! Stort grattis på födelsedagen!

Måste ta mig ner till henne snart. Finns många ställen dit jag "måste" ta mig. Men ekonomin tillåter typ ingnting. Ska bli intressant att se hur vi överlever sommaren (vad händer med min lön?!).

Oj, skulle ju inte klaga nu!

Grattis, AnnA!


Underbara, underbara ledighet!

Systers student var lite regnig, men allt gick bra. Så var det ur världen och man behöver inte längre tänka på det.

Fredag kväll och framåt spenderades i Deje/Ransäter. Vi (jag och K) åkte upp till Ransätersstämman en sväng på fredagkvällen för att höra Lyy. Lika bra som vanligt. Det blev en sen kväll med vin och likör i K:s stuga sen. Halv tre la vi oss och tack vare den extremt tidiga fredagmorgonen sov jag efter två minuter.

Lördagen spenderades från och med halv två på eftermiddagen i Ransäter. Då hade jag på morgonen hunnit med en kort joggingtur och en iskall dusch i K:s trädgårdsslang. Det blev botaniserande bland skivor (totalt köptes fyra skivor (varav två var lyckade grisen-i-säcken-köp) och ett nothäfte), picknick på Tunet, raggmunk samt ett stort antal konserter. Totalt tror jag att jag såg hela eller delar av runt tio konserter. Bäst i år var Lyy, Huldrelokkk, Blink och Puma Hedlund. Kraja stod sig som vanligt, men i år var de faktiskt inte de allra bästa.

Och jag har sett Kapten Zoom!

Lördagen blev ännu något senare, jag tror jag sov runt halv fyra. Idag vaknade vi runt kvart i elva, så det blev brunch och sen lite packande innan det bar av hemåt. Nu har jag lyssnat lite på mina nya skivor och snart blir det väl veckohandling.

Galaxer i mina braxer, sa Kapten Zoom.

För längesen igång

Vaknade nån gång inatt av en jäkla massa blixtar. Somnade om rätt fort, men shit vad det väsnades ute!

Nästa väckning var 05.04. Det var systeryster som skulle iväg på champagnefrukost och lyckades få en nysattack. Inte hennes fel, alltså.

05.36 Vaknade jag för tredje och sista gången. Det var Findus, E:s katt som kom in till mig och skulle ligga där. Hade det varit Pussel så hade det inte varit några som helst problem. Han lägger sig vid fötterna och somnar. Findus, däremot, lägger sig längst uppe vid kudden och spinner för allt vad han är värd. Det har han alltid gjort. Efter en kvart åkte han ut, men då var det försent. När pappa kom hem vid 06.23 efter att ha skjutsat in E med kompisar klev jag upp. Det blev frukost och sen monterade vi partytält, och såg därmed till att de på Villagatan som fortfarande sov, kom upp ur sängarna.

Sedan dess har vi även hunnit montera björkar, ställa iordning bord, åka in till Skara och handla samt hämtat studentskylten hos mormor. Mamma har gjort iordning köttet till gästerna och dessutom hunnit lägga på dukar på borden. Nu är vi nog redo.

Nu regnar det här. Det var då fan.

Joggingtur med bästa sällskapet ever

Var ut på en fyrakilometare med brorsans Hugo. Helt underbar att springa med. Bytte sida då och då, men han hade alltid koll på mina fötter så han var inte i vägen. Ibland blev han "tvungen" att stanna och kissa, men med tanke på att förkylningen fortfarande sitter i lite, så var det rätt skönt att få hämta andan ibland. Sötast var han när han tittade upp på mig en kort stund, spetsade öronen och sen gasade på utav bara den! Då blev det liiite högre tempo än vad jag planerat ;)

Systers stora dag imorgon, så det är dags att sova nu.

Over and out

Sydligare breddgrader

Tragikt nog så handlar det inte om en varm strand, utan bara så långt söderut som mina föräldrars hem. Men det funkar det med.

Var i stallet igår hela dagen. Skyfflade dynga och körde häst. Började med Janne. Sen fick jag äran att för första gången köra Nemo Brodde. Skulle värma på slingan runt gården och sen köra intervaller på den gamla järnvägen. Värmde och njöt. Såg fram emot att få släppa på honom lite nere på banvallen.

När jag kört sex varv runt gården så tog jag mig ner till järnvägen. Där jag fick vända. Nån jävel stod där med en stor maskin och grävde ett DIKE precis framför vägen in till banvallen. Så ett stort hål och en lika stor jordhög blockerade vår väg. Körde några varv till på slingan. Den finns en raksträcka där, där man kan köra liiite fortare än på övriga banan. Släppte efter lite på tömmarna och fick en försmak av vad jag skulle fått känna nere på banvallen. Var lite småbitter över att jag inte kunde ge Nemo lite, lite till. Det hade varit fantastiskt att få känna honom löpa på. Menmen, sånt är livet.

Fick även skritta lilla Borgunda Palema och gå med när K tömkörde Ex Evell. Efter ytterligare lite bus med hundar och gos med kattungar så var jag tvungen att åka (är det bara jag som fullständigt förlorar tidsuppfattningen när dagarna blir så långa?).

Idag blir det en liten tur till Skövde. Syster ska fixa smink och smycken och jag ska hjälpa mamma med lite inhandling. Eftersom förkylningen nu enbart sitter i näsan och har släppt taget om halsen, så ska jag ge mig ut på en liten joggingtur sen. Min bror D kommer förbi med sina två hundar, så jag tror Hugo ska få följa med ut och motionera sig lite.

Ansiktslyft

Bloggen har fått ett litet lyft nu inför sommaren. Stort tack till Finaste som suttit halva helgen med det här.


Igår var jag ensam ute och härjade efter Friska Karlstad-kontroller. Det var ju sjuhundra grader varmt, så jag tog shorts och linne. Korkat. Jag är myggbiten (vad är det för monstermygg här, jag får ju "aldrig" myggbett) och sönderriven på både över- och underkropp efter att ha snubblat fram i skogarna runt Karlstad. På tre timmar hann jag bara tolv kontroller, så de sista tio jag hade tänkt ta, får vänta.

Ledigt även imorgon ju! Fantastiskt. Sen är det EN (1) dags arbete för mig, innan jag tar tre dagars semester och bilar ner till Axvall. Onsdag blir det stallet, torsdag utgår jag ifrån att jag och mamma ska härja runt lite och fredag tar systeryster studenten. Direkt efter att hon landat hemma så gasar jag uppåt igen, för en Ransätershelg fylld av musik och schottis. Ska bli så kul! =)

Min förkylning verkar för övrigt vara en extra allt-variant. Täppt i näsan (spelar ingen roll hur ofta jag snyter mig), rethosta, äckelpäckelhosta och trött i kroppen. Lite torr i halsen med, men om jag inte fått mer ont i halsen imorgon så blir det en joggingtur. Det värsta ontet verkar med andra ord ha gett upp.

Nu ska jag snyta mig igen. Bläh!

Ajajajajajajajaj...

Halsontet har varit ett enormt pain in the ass hela dagen. Har ändå hjälpt till att bära flyttlådor. Det kändes okej då, och jag tror inte jag har mer ont nu än innan. Det kan jag inte tänka mig, helt enkelt.

Just nu försöker jag lindra svedan med lite honungsvatten. Funkar inte det så får jag testa S tips: lösa en Bisolvon i varm mjölk och garnera med ett färskt myntablad. Ska kanske sätta fart med middagen också; En linsgryta fullproppad med grönaker och buljong. Kanske ska slänga i lite Sambal Oelek för att skrämma bakterierna lite.

Tål att tänkas på.

Sjuk...

Det började kittla i halsen i måndags morse. Det har eskalerat till ett något irriterande halsont. Inte alls speciellt kul eftersom jag inte kan träna, sjunga eller nåt. Stannar hemma i sängen ikväll och hoppas vara bättre tills det är dags att kånka kartonger imorgon.