Tre timmar avklarade

Nu har mössan suttit på i drygt tre timmar. Jag har varit vaken i drygt tio. Tjugoen timmar kvar. Sen blir det en snabb tupplur (nåja, ett par timmar ska vi väl hinna) innan vi tar oss till Happy Kitchen imorgon för att fira vår ettårsdag tillsammans.

Och för er som inte har nöjet att se eller höra Söt Likör i år, kommer här ett smakprov från fjolårets sjungning i Alster. Dit ska jag snart, förresten!


Känslor

Har flyttstädat idag. En massa tankar har gått genom huvudet under dagen. Minnen. Minnen från när jag, mamma och pappa målade, den där stekheta helgen i augusti för snart fyra år sedan. Minnen från min första kväll, på riktigt. När jag packade upp. Möblerade iordning. Minnen från hur saker sakta har fallit på plats, så att de få möbler jag haft kunde komma till sin rätt.

Jag har varit ensam mycket i den där lägenheten. Suttit och tittat på TV. Legat i soffan och pluggat. Legat på golvet och pluggat. Haft en katt. Mitt minst ensamma år där inne. Alltid någon som mötte mig i dörren. Väckte mig när jag inte ville gå upp. Någon som någon gång under natten kunde smyga sig ner hos mig, för att ligga på rygg, inklämd mellan min arm och kropp, när jag vaknade. Men nu bor hon hos mormor, och det är bäst för alla.

Vänner har kommit på besök. Inte ofta, men det har hänt. Jag har haft nattgäster. Vänner som jag skrattat med tills tårarna sprutade.

Jag har gråtit och skrikit också. Men då har jag varit ensam. Legat på mage i soffan och sparkat och skrikit lite. Då har det gått över, det som var jobbigt.

Det har varit ett långt och givande kapitel i mitt liv. Ett bra kapitel. Jag har lärt mig massor i den där lägenheten. När jag flyttade dit hade jag aldrig bytt en propp. Det fick jag göra där, i totalt kolmörker. Det har varit min första lägenhet, och den kommer finnas kvar i mitt minne. Inte på ett sorgligt sätt. Inte alls. Fastän jag har trivts där, så är det dags att gå vidare. Framåt. För snart ska vi in i en lägenhet som är fyra gånger så stor. Och vi kommer flytta ut ur även den om några år, och tänka att nu går vi in i ytterligare ett kapitel i boken om våra liv. Kapitlen samlas, men boken är inte klar än. På länge. Kommer inte bli klar förrän vi tar vårt sista andetag. Och det dröjer. Hoppas jag.

Vad som händer under kommande år vet vi inte. Ska inte veta. De kommer, det är det enda vi vet. Under tiden följer vi med, in i och ut ur nya kapitel.

I boken om våra liv.

Två och en halv liter...

Det är så mycket färg jag har kvar. Minus kanske två matskedar.

Fick ju bannor om mina väggar, så det blev till att plocka fram plånboken och köpa färg, spackel och sånt. På Colorama kunde de inte fixa den färg jag hade, men SOM TUR VAR fanns en enda burk kvar av den färgen på ICA. Utgående färg. Puh! Till halva priset, tackartackar. Problemet var mängden. Två och en halv liter, jag skulle måla över tolv skruvhål och några repor i färgen. Men det är bara att bita ihop och göra't, som jag brukar säga. Målat är det nu iallafall. Toastolen, badrumsskåpet, alla rör samt väggarna i badrummet är klara. Finaste har rensat avlopp. Så det är en snabb vända till på tvättfatet, lite runt det igen ifall det skvätt något och sen golvet. Allt städande blir imorgon.

Så nu ska jag ladda med en stoooor skål popcorn ;)

Sur

Har fått besök av Stig. Och han sa det jag trodde, men som mamma inte trodde.

Att skruvhålen måste åtgärdas. Och hur FAN ska jag hinna det nu?! Ner till Colorama, få färganalys gjord, skaffa färg, skaffa spackel, skaffa allt som måste användas, tillbaka till lägenheten, ner med plugg, i med spackel, på med färg...

Och så uppepå allt det så ska det städas...

Härlig reklamimprovisation

Ricky Gervais, en av jordens roligaste människor, gästar Gordons restaurang i F-Word.

Hör bara hur han jävlas med Gordon i början. Och hör sen vilket erbjudande han får (runt två minuter in), och sen vad som händer när han tackar nej =)

Men det bästa kommer sen. När han ska göra spontanreklam (efter två minuter och tjugo sekunder ungefär).

För er som eventuellt inte har koll:
Cock = kuk
Spunk = sats (en sån som ovanstående spottar ur sig då och då)  =P)

Deppig morgon

Gick upp redan vid halv åtta. Skulle ringa Stig. Så på tisdag kommer domedagen. Klockan åtta ska jag stå nere vid min lägenhet och träffa den mystiske Stig med det outtalbara efternamnet. Så får vi se vad han tycker om mina väggar. I värsta fall blir det två dagar med målande, eller en dyr betalning för att någon annan ska göra det.

Sen råkade jag titta ut genom fönstret. Klockan åtta var jag i säng igen. Hada tappat all lust jag möjligen haft innan. Det snöade! Vräkte ner!!! I april!!!!!

Jag sov i två timmar till. När jag vaknade var snön borta. Tadaaaaaa! Nu har det hunnit regna lite emellan, men hellre regn än snö.

Nu ska jag promenera till närmaste postlåda och posta en jobbansökan. Och det är inte en tjugofjärde sommarjobbansökan. Det är en Jobbansökan! För ett lärarjobb ute på Hammarö.

Ni höll tummarna fint inför lägenheten, nu får ni hålla dem i nån månad så jag åtminstone får komma på intervju ;)

Nedräkning

Om såhär lång tid:

                    (Klicka i rutan "Musik" och bli GLAD =D)börjar det på allvar!

Men lite kommer såklart hända innan.

12.30 - Sjungning nr 1
13.30 - Sjungning nr 2

Hit sträcker sig nedräkningen:
15.00 - PÅ MED MÖSSAN!!! (Sjungning nr 3)
15.30 - Sjungning nr 4
16.00 - Korv hos biskopen (Sjungning nr 5)
19.30 - Sjungning nr 6

21.30 - FEST!!!

05.00 - Fortsatt fest, med smörgåstårta (Frukost nr 1)
10.00 - Fortsatt fest, med champagne och jordgubbar /Frukost nr 2)
12.30 - Promenad till McDonald's (Frukost nr 3)
14.00 - Lekar på Borgmästarholmen, i väntan på...
15.00 - Drakflygning, prisutdelning mm. AV MED MÖSSAN!!! Efter ett dygn med den på... utan sömn =)


Det, vänner, är vad jag ska göra om så lång tid som ni ser ovan. Mitt fjärde Valborg. Jag ska gå dygnet. Jag har väntat i snart ett år, nu kör vi! =)


Innebandytrött

Sjukt rolig innebandyträning igår. Alla var på gott humör och peppade varandra, även i motståndarlaget. Känner själv att jag börjar få mer självförtroende på planen och jag tror det syns också. Jag vågar springa mer, sätta efter bollen på ett annat sätt och tränga mig nära de andra.

Just det straffade sig igår. Fick en smäll av ett klubbskaft på armbågen, så nu har jag fått mitt första innebandyrelaterade blåmärke. Det gör mig inget. Det tar jag som ett bevis för att jag faktiskt utvecklas.


Idag blir det mer experimenterade med mat här. Finaste ska iväg på nåt knytkalas med en kurs sen. Han hade inte tid att fixa iordning nåt, men jag har grejat ihop något snabbt och lätt (som jag själv inte kan smaka av, men jag tror nog det blir bra ändå):

500g laxfilé (i mitt fall 4x125g), tinad
1,5dl olja
4msk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor
flingsalt
vitpeppar
crème fraiche
mango chutney

Blanda ihop olja och vinäger och pressa ner vitlöksklyftorna i det. Blanda runt lite. Pensla lite av marinaden på laxfiléerna, på bägge sidor. Lägg ner filéerna i en plastpåse och häll i resten av marinaden där.
Efter någon halvtimme, tag ur filéerna ur påsen, men släng varken påse eller marinad. Lägg filéerna på en tallrik och ha på vitpeppar och flingsalt på bägge sidor. Gnugga in det lite i laxen. Lägg tillbaka laxen i påsen och låt ligga i marinaden i ytterligare en och en halv timme eller så. Vänd påsen ibland, så marinaden kommer in ordentligt på båda sidor av filéerna (det praktiska med marinad är ju att när det man marinerar anser sig klart, så slutar det ta upp mer marinad, man riskerar alltså inte att det blir för mycket, det sköter sig självt).
Lägg de färdigmarinerade filéerna i en smord ungsform eller på en plåt. Ställ in i ugnen på 200 grader i någon kvart.
Klart!
Till detta tänkte jag servera en kall sås bestående av enbart crème fraiche och mangu chutney. Den får man såklart blanda ihop beroende på hur många man är och hur mycket mango chutney-smak man vill ha.

Det ideala vore nog att grilla laxen, men jag har ingen tillgåmg till grill =)

Brödbak II

Är inne på nästa vända med bröd nu. Tekakor blir det idag. Över 40 stycken. De står på jäsning nu... i två timmar.

De kommer nog bli hemskans goda.

Bye!

Nu är soffan och hyllan sålda. Köparen har hämtat. Nu, kan jag säga, är min lilla etta så gott som tom. Det står lite städgrejer kvar. Annars inget.

Brödbak!

Jag har bakat bröd idag! Blev helt okej.

Se, visst blev det fint?


Förlåt...

...för att jag inte säger något.
...för att jag låter den där delen i mig, ta över.
Den där delen som inte alls är vacker.
Som tillåter mig välja bort det som verkligen skulle göra mig lycklig.

Förlåt för att jag reagerar som jag gör.
Förlåt för min tystnad.
För mina undvikande blickar.
För min omotiverade ilska.
Totalt omotiverade humör.

Men tack...

...för att du fortfarande försöker.
...för att du inte ger dig.
Eftersom du vet att jag finns där, någonstans.
Tack för att jag får komma tillbaka, när jag tagit mitt förnuft till fånga.

Tack för att du alltid finns.
Med en varm famn, en tyst omfamning.
Tack för dina lugna andetag.
Dina varma händer.
Tack för att du låter mig vara jag.Jag älskar dig.

SPKD

Det var igår det. SPKD. Förkortning för Stora PennKnyckarDagen. Av andra kallat HotSpot. Det är en jobbmässa på skolan, och var och varannan monter har en tävling. Och så lånar de ut en penna så man kan fylla i foldern. Sen lämnar man diskret foldern på disken och går lika diskret därifrån med pennan i högsta hugg. Nu har jag sju nya fräscha pennor. Det täcker upp det närmaste året.

Kvällen igår bjöd däckbyte och film hos N. Prinsessan och grodan. Ganska okej, men väldigt Disney. Som vanligt ett par sköna karaktärer, men inte mycket mer att bjuda på.

Idag är det tvätt. Mest för att mina grå bompisar legat i tvättkorgen för länge nu.

Äntligen afton

Har sett fram emot den här kvällen. Eller snarare, jag har sett fram emot att dagen skulle gå, och till sist ta slut. Efter att linsgrytan var klar så blev det universitetet. Hemtentan blev klar och inlämnad. Efter det mötte jag upp med L och vi kopierade programblad och sen lunchade vi ihop.

Efter lunch åkte jag, L, L, M och P till Arvika. Det blev litelite riggande av scen, men mest satt vi ute i solen och njöt. Vid fyra kom resten av kören och sen blev det rep och konsert. Gick jättebra, men jag kan inte påstå att det var fullt, direkt ;) Lite publik hade vi dock, tillräckligt för att man skulle vara alert på scen.

Kom äntligen hem igen vid halv tio, efter över tolv timmar iväg hemifrån. Under tiden har jag lyckats få sålt de sista möblerna på Tradera. Wohoo! Finaste hade gjort våfflor när jag kom hem. Så nu är jag mätt och nöjd.

Nu ska smink och konsertsvett duschas bort!

Linsgryta

Idag har jag gjort något jag aldrig testat förr; Linsgryta. Helt utan recept, men det blev rätt bra.

Såhär gjorde jag (på ett ungefär):
2 portioner
1 dl (okokta) röda linser
100g smör
½ burk kikärtor
½ burk krossade tomater
1-2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche (ca)
salt
chilikrydda
tabasco (om man vill)

Koka upp linserna och skölj sedan av dem.
Smält smöret i en kastrull. Fräs schalottenlök och vitlök i smöret. Tillsätt kikärtor och krossade tomater.
Rör ner linserna och låt smöret få fart igen. Tillsätt crème fraiche. Låt koka upp.
Ha i salt och chilikrydda. Smaka av så du får en smak som känns okej för dig. Droppa eventuellt försiktigt ner lite tabasco.
Servera med ris.

Detta blir matlåda till mig idag och dessutom matlåda till Finaste imorgon. Fantastiskt vad man kan röra ihop såhär på morgonen!

Lite mer motiverad

Kom långt idag. Längre än jag vågat hoppas. Ska bara flumma några rader på diskussionsdelen, sen får det vara bra.

Kan nog tro på godkänt, i alla fall :S

Omotiverad

Fast jag borde vara jättemotiverad, eftersom hemtentan ska vara klar imorgon. Men hur motiverad kan man vara, när böckerna inte alls ger svar på frågorna som ställs?

Vilken kritik kan riktas mot en socialistisk radikalfeminist? Nån blandning av den kritik som riktas mot radikalfeminister och socialistiska feminister? Eller?

Dags att googla...

Ojsan...

Finaste pussade lite på mig innan han gick i morse. Jag slumrade vidare. Vaknade med jämna mellanrum och tänkte gått upp. Blundade lite till.

Sen var klockan halv tolv.

Ooops...

Men det är skönt det. Nu kan jag och Finaste orka med både Råttatouille och Animal Cops ikväll.

Innan dess ska jag iväg och handla. Gärna plugga (ehum... det ska vara inne på onsdag och jag har inte börjat än...), hämta Finaste och sen gymma lite. Imorgon blir det simning och på eftermiddagen en låååång promenad.

Blir skönt det.

Nu: Bergvik.Tiderna är hårda

Tiderna är hårda
Hårda som betong
Men du har mjuka armar
Och är skön att hålla om

Tiderna är kalla
Som en uteliggarnatt
Men du har varma läppar
Som lockar mig till skratt

Tiderna är knappa
Som en månads sista dag
Men du har all tid över
Och ger av det du har

Tiderna är tomma
Som dagar utan jobb
Men du är full av tillförsikt
Och vägrar att ge opp

Tiderna är tuffa
Som matchens sista rond
Vinna eller försvinna
Det är det det handlar om

Men du är mild och varsam
Och du har öppen famn
Och du vill inte skada nån
Och springer ingenstans

Ja, tiderna är mörka
Som en arbetsmarknadsprognos
Men du har ljusa ögon
Som ser och som förstår

Tiden är i trasor
Tiden är ur led
Men du kan foga samman
Så det söndriga blir helt

Ja, tiden är i trasor
Tiden är på sne'
Men du kan foga samman
Så att en och en blir en

Ja, du kan foga samman
Så att en och en blir en

Så att en och en blir en

Nog för att förstatenorer är charmiga...

...men ibland skulle man nästan önska dessa bastoner ;)


Animal Cops

Sitter här och ser på mitt kvällsnöje, Animal Cops. Så otroligt bra. Upprörande. Men bra.

Jag tycker inte det är det minsta fel att de visar sånt här. Man ska våga se hur vissa djur behandlas. För om man inte ser, då blundar man för det. Och blundar man för det, då väljer man att aktivt inte göra något åt det.

Så titta.

Jag vill dit. Jag vill så himla gärna åka över till USA och jobba som volontär på ett animal shelter. Ett år eller så.

Hade jag inte haft Finaste, så skulle jag inte tvekat. Nu ställs jag såklart inför funderingar på ekonomi, saknad, boende, hyror och annat. Känner jag mig själv rätt så blir det väl inte av. Men drömma kan man.

Under tiden nöjer jag mig med att se de fantastiska människorna på TV.


Har ju inte sagt något om min påsk...

Den var lugn. Började skärtorsdagen med ett besök hos Käftolle. Tandläkaren, med ett annat ord. Gick bra. Jag har ingen tandläkarskräck alls, men jag vet att jag spänner min ena hand när han börjar skrapa tandsten. Tycker det är lite obehagligt när det känns som om hela tandraden ska följa med upp, med rötter och allt.

Det gör den såklart inte.

Dagen och kvällen fortsatte med pizza, bowling och GODIS! Finaste, jag, M, M, M och O satt hemma hos M och O och (alla utom jag) spelade rock band. Trevligt värre.

Fredagen var idel innesittande. Fick dock tillfälle att besöka både mormor (med inneboende katt) samt min brukare från i somras. Vädret var inte skoj alls. Det ömsom regnade, ömsom haglade och däremellan sken solen så glatt.

Påskafton bjöd inte på mycket nytt. Jag och Finaste gick ut på en långpromenad över Skärv. Skönt och varmt i solen. Kvällen blev hos mormor där vi spelade lite Geni. Jag vann, hur nu det gick till...

Upp halvtidigt på söndagen för kyrkobesök. Jag, mamma och mormor åkte till Skärv och firade att Jesus hade uppstått, halleluja. Inte dåligt att han grejar det varje år! Dessutom hann jag och Finaste att åka till Skövde och shoppa, hälsa på lilla S och ge henne sin nioårspresent (hon fyller imorgon, lilla bästisen) samt åka och plocka upp mamma för en tur till Silverfallen. Det var mycket vatten! Vi tog en omväg hem sen, men vi fick se fina omgivningar.

Gårdagen... var rätt händelselös. Vi hann typ äta, innan vi åkte hemåt igen. Väl hemma skulle vi hem till K, som snart åker till USA (dumma!). Det blev grymma mängder mat och (för vissa) en hel del alkohol. Jag har dock inte känt av något idag. Det har andra i det här hushållet. Nämner inga namn, men jag flinar åt han som sitter två meter ifrån mig.


Påsken är slut, jag är mätt på ägg och nu ska jag snart sova!

Förresten...

Jag skäms bort här.

Finaste gör wok. Med grönsaker och ris. Jag ska äta lite ikväll. Resten blir till matlåda till Finaste imorgon, samt lunch till mig. Jag har hjälpt till ytterst lite. Sköljt ruccola, hällt upp risvatten och blandat till en snabb sås av turkisk yoghurt och sweet chili. Finaste har hackat grönsaker och wokat det och mina vegetariska bitar. Snälla, finaste han.

Blir nog kalas!

Ont...

Hur kan man ha ont i överarmarna av att spela innebandy? Javisst, man svingar ju klubban ibland, men inte SÅ hårt! Känner mig nästan tröttare i överkropp än i underkropp. Hur är det möjligt? =P

...

http://blogg.passagen.se/asajinder/entry/finaste_mejlet_av_m#comments