Nedräkning

Här förbereds det. På måndag sätter vi oss på tåget mot Stockholm, för att därifrån flyga till Turkiet. Där är det ju nästan krig, så vi kanske bli kvar, vem vet?
 
De sista dagarna har mest ägnats åt småförberedelser inför resan, såsom lite shopping, städning, ordnande av blom-/postvakt och sånt. Jag försöker desperat hitta en ny bikini men eftersom vissa delar på mig är lätt överdimensionerade så är det svårt. Det värsta är att jag kan plocka med mig hur många storlekar på bikiniöverdel som helst in i provhytten; det som varierar är måttet på bandet runt kroppen. Kuporna verkar alltid ha samma storlek och det är lite där problemet ligger, liksom. Om kuporna mot all förmodan passar, så är det givetvis halterneckknytning vilket inte bara tar död på min stackars nacke utan dessutom ser urdumt ut på mig.
 
Senast idag gjorde jag fåfänga försök att hitta bikini (utan att lyckas, givetvis). Efter att jag gett upp totalt åkte vi till travet och såg V75tävlingarna live. Det är alltid kul och både Finaste och jag träffade våra respektive bröder. Inte en krona vann vi, dock, vilket förtog upplevelsen litegrann.
 
Nog om det. På måndag åker vi till solen! Ska bli urkul!
 
Wiiiie

Sovdags

Har gått omkring med ont i ryggen idag. Det var inga större svårigheter med det, utöver vid första blöjbytesstunden. Det högg till av bara fanken flera gånger och en kort stund funderade jag på om jag skulle be nån annan byta på barnen. Och då hade det inget alls att göra med tunga lyft. Nejnej, barnen klättrar själva upp på skötbordet.
 
Annars har det flutit på som vanligt. Har under kvällen suttit i drygt två timmar, effektiv tid, och klippt ihop en dvd av sångexaminationen. Jag tror en del av ryggontet härrör därifrån (satt ett par timmar igår också), men nu är det äntligen klart och jag kan med gott samvete krypa till kojs.
 
Natti

Packa upp

Jag hatar att packa upp väskor. Det är typ det tråkigaste jag vet. Särskilt som jag är medveten om att den snart ska packas igen.
 
Visst är det skönt när det är gjort. Det är bara steget dit som ska tas. Och det kan vara långt. Vi har varit nere hos mina föräldrar två helger i rad, och flera saker har inte ens lämnat väskan däremellan.
 
Har jag väl fått upp grejerna ur väskan, så kan de mycket väl bli liggande på ett ställe där de absolut inte hör hemma.
 
Det. Är. Tråkigt.

Pannkaka!

Finaste gräddar pannkakor. Mums.
 
I övrigt har jag inte gjort ett skiiiit sen stadsloppet. Har inte haft lust och skäms inte för det. Ska ge mig ut imorgon. Kanske.
 
Härrå!

Min placering

Satt och kollade igenom tider och placeringar i loppet och såg då att 1998 herrar samt 834 damer var före mig i mål, vilket ger mig placering 2833 i mål. Applåder, tack!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag överlevde! Tillochmed halsontet gav sig i tid. Två minuter före start så släppte det. Eller om jag fokuserade på annat. Jag vet inte. Bryr mig inte.

Vet inte om man kan påstå att man går in i väggen under lopp som mäter en mil, men efter fyra respektive sju kilometer var jag så trött att jag knappt visste hur jag skulle ta mig fram. Ren stönighet hindrade mig dock från att stanna och gå. Jag bara vägrade, helt enkelt.

I ett sånthär lopp får man ett chip att fästa vid skon, och tack vare det får man en exakt tid. Här kan man sen gå och titta på tiderna som kontinuerligt uppdateras, allteftersom folk går i mål.

Här är MIN tid:Jaja, det blir litet. Men kolla NOGA! En timme, tre minuter, trettiosju sekunder och sex tiondelar! Långt över (eller under?) förväntat. Jag hade hoppats på sjuttiofem minuter och det här är ju mer än tio minuter snabbare.

Tjoho!

Efter drygt åtta kilometer fick jag för mig att jag hade en sten i skon. Inte fasen ville jag stanna och plocka ur den, utan jag joggade på. Efter lite återhämtning hos Finastes bror skulle vi hem. Först då kollade jag skon. Och foten.

Det var ingen sten.Ajajaj... Menmen. Det är värt det.

Nu ska här duschas och sen blir det mat i MASSOR!


Loppet


Uppladdning

Laddar det sista nu inför Karlstadsloppet. Har haft lätt ont i halsen sen igår. Det börjar ge sig och jag har bestämt mig för att springa, även om jag kanske får räkna med ett par minuters längre löptid. Sitter här nu med en kopp honungsvatten och innan jag drar mig neråt ska jag ta en sista Zyx.

Blir nog bra det här.

Studentfirande

Nere i Axvall för att fira kusin I och syssling P som tar studenten imorgon. Ska börja dagen med två kilometer i spåret här. Efter måndagens pass i skogen hemma så blev det ett lätt gymbesök på tisdagen; två kilometer på löpbandet och sen enbart lätta vikter för att hålla igång kroppen lite. Två vilodagar, onsdag och torsdag, kortpass imorgon och sen på lördag kör vi. Är gôtt laddad i kroppen inför milen och jag tror det kan bli bra.

Men först ska här firas.

Tjolahopp

Karlstadsloppsveckan inledd

Så är det alltså snart dags. På lördag går loppet och jag känner mig i såpass form att jag vet att jag kommer ta mig joggandes runt. Satsar på en dryg timme. Sjuttio minuter får jag nog räkna med.

Ni skulle bara veta vilken ågren jag gick med i början av våren. Reklamskyltar ÖVERALLT och jag insåg att jag låg farligt mycket efter med träningen. Den tjugoandra april tog jag så årets första trevande löpsteg på bandet på gymet och blev grymt glatt överraskad när jag kom fyra kilometer. Sen dess har det rullat på med några löppass. På de sju veckorna som följt kanske jag har hunnit med femton turer, löpbandet inräknat och jag är redan över milen. Tolv kilometer i måndags, tre i onsdags och tio i lördags ger två och en halv mil inom loppet av en vecka. I april skrev jag nåt om att delmålet efter loppet är att orka två mil i veckan och det är ju faktiskt redan klart. Kanske skulle jobba mig upp till tre.

Känner ju liksom ingen press när jag vet hur fort det går, bara jag kommer igång.

Idag har veckans första pass blivit av och det blev ett varv här i skogen, tre och en halv kilometer. Imorgon tänkte jag köra lite styrka på gymet och dessutom ta en tvåkilometare på löpbandet. Vila onsdag och torsdag, sen max fyra kilometer i lugnt tempo på fredag. Känns som bra uppladdning.

Nu kör vi!

Ransätershelg

Tröttaste Ransätershelgen sen jag började hänga där uppe för fem år sen.

Vi anlände i fredags och tog en tur till stämman. Såg ett par sköna band och köpte skivor. Vi var väl tillbaka i K:s stuga vid midnatt och kom i säng runt två.

Jag lyckades vakna och vara sjukt toanödig redan vid sju. Bestämde mig för att ta dagens joggingtur redan då, när jag ändå var uppe. Sista milen innan själva Karlstadsloppet på lördag. Det gick hur fint som helst och det känns bra för psyket att klara milen någon annanstans än hemma i spåret. Då slipper jag tänka att "hur ska detta gå, jag klarar ju tre varv i spåret, bara för att jag vet att jag gjort det förr".

Efter joggingen duschade jag i trädgårdsslangen (fruktansvärt, fruktansvärt kallt) och la mig sen och löste korsord och slumrade till och från i ett par timmar, tills K vaknade. Vi åt en trevlig långfrukost och begav oss sen mot Ransäter och stämman igen.

Fler sköna band, trevligt sällskap och en massa schottis. Den här stämman innehöll allt jag kan begära och vid ett på natten satte vi oss i bilen och åkte tillbaka till stugan. Vid tre sa vi godnatt, efter en massa prat, kex, ost och likör.

Idag sov jag till halv tio och strax därefter vaknade K. Ännu en långfrukost och lite städ innan vi till sist styrde hemåt. Är sjukt trött efter för lite sömn och för mycket dans men det är inget som inte en ordentlig natts sömn kan råda bot på.


Bibbiskor


Lovisa Liljeberg Trio


Sven Ljungberg och Andreas Ralsgård


Karlstads Spelfôlk (med en del kompisar till mig)


Allspel i Gropa


Releasekonsert med Strömgubben (i mitten) med vänner (de andra)


Releasekonsert med Lyy


Releasekonsert med Triller

Examination II

Här kommer egoboost nummer två för idag.

Dagens examination, från vilken jag hunnit lägga upp en av två sånger på YouTube.Sång: Kärleken och vinden
Text och musik: Evert Taube
Solist: Jag
Pianist: Pär Jorsäter

Examination

Precis hemkommen efter examinationskonsert i sång. Fyra grupper var vi. Alla var verkligen jätteduktiga. Nu har jag läst två kurser i sång och siktar in mig på en tredje nu i höst.

Som en liten egoboost kommer ett klipp från examinationen från min första kurs, alltså för ett halvår sen.

Håll tillgodo!Sång: Altarpolska
Text och musik: Åsa Jinder
Solist: Jag
Pianist: Pär Jorsäter

Dagsverket

Ledig dag som gått lagom fort. Har som sagt fåt bilen besiktad och börjat greja med hud-, hår- och ansiktsvårdsprylar inför vår resa. Eftermiddagen avslutades med tre och en halv kilometer jogging. Fick med mig Finaste också, alltid lite roligare att motionera om man kan snacka lite skit samtidigt.

Ja jag veeeeet!

Jag är jättelöjligt tidigt klar med vissa grejer inför Turkietresan i juli. Igår hämtade vi ut våra pass (vilket i och för sig känns mer lagom än tidigt), och efter det åkte vi till Biltema för att köpa torkarblad. Vid kassan hittade vi en tjugokronorsförpackning med småburkar. Hade en sen innan, från DollarStore och även en miniförpackning med två pytteburkar, men det har visat sig vara ganska otillräckligt för allt som jag vill ha med. Är lite för snål för att ta med mig stora burkar/tuber med krämer i en väska som rent potentiellt kan försvinna i kaoset på flygplatserna, så jag har redan pytsat i lagom mängd i alla burkar. Blev två över, av allt vi hade. Som sagt, jätteförtidigt egentligen, men det är kul och då känner jag att vi är påväg.

Såhär blev det:


I den ena förpackningen medföljde en urgullig pipett. Asbra för serumet, som är så rinnande och flytigt och som dessutom kommer i droppform ur förpackningen.

Sen en tid tillbaka har min dagkräm börjat tryta. Inte för att just den är något nödvändigt för resan, men jag brukar köpa Apotekets oparfymerade och när vi ändå var där så passade vi på att köpa hudlotion (som också nästan är slut) och vi gjorde dessutom slag i saken och köpte solkräm. Lika bra att göra alla apoteksärenden för sommaren klara, tyckte jag ;)Nu är det alltså bara att vänta på att juni månad ska ta slut, så vi får åka. Om mindre än fyra veckor drar vi! Wiiiie!

Jippikajjejj

Bilen har varit på besikting idag. Som info kan nämnas att när vi hade haft den inne på Helmia för reparation för ett tag sen, fick vi ett papper med fjorton punkter som borde åtgärdas innan besiktning.

Vi bytte två lampor.

Och bilen gick igenom! Heeeelt otroligt. Inte en endaste liten braattvetaanmärkning fick vi.

Jippikajjejj!

Stöööööön

Igår slog jag ett nytt personbästa. I distans.

Efter att ha joggat som mest en mil innan, smällde jag nu till med dryga tolv kilometer i ett svep. Jag var gôtt trött efteråt, vill jag lova. Knäna var sega, men det får de lov att vara när man helt plötsligt utan förvarning ökar på distansen med nästan trettio procent.

Imorgon blir det max två varv i spåret här hemma. På lördag blir det jogging kring K:s stuga i Deje, sen blir det korta distanser måndag och tisdag. På torsdag eller fredag nästa vecka tar jag en kort sväng i Axvall och lördagen efter det blir det Karlstadsloppet. Känner mig grymt taggad nu när jag vet att distansen är löpt med råge.