Kallt som FAN!

Sitter lite i symundan i ett hörn på Skövde Resecentrum. Det är massa folk här och det drar, så jag fryser så naglarna är lila. Men nu har jag i alla fall kommit såhär långt. Som vanligt såg man bussen till Axvall rulla ut från stationen samtidigt som bussen från Karlstad rullade in. Men sånt är livet. Blir en timmes väntan som vanligt, men jag överlever väl. Och gör jag inte det så blir jag inte på något som helst sätt historisk. Folk har dött i väntan förr, men kanske inte på just bussen, utan snarare på vatten och/eller mat.

Kort lektion i engelska idag. Jag hade faktiskt gjort alla uppgifter så stuiegruppsarbetet gick som smort. Är egentligen bara en i gruppen jag saknar lite, kunde hon inte fått vara med oss? Jaja, har ju två av de tre bästa (utöver jag själv förstås :P) i min del av gruppen, så jag får väl bita ihop.

Brr, nu öppnas dörrarna igen.

Åter till engelskan. Fick feedback på den muntliga diagnosen. Massa små krumelurer och anteckningar överallt, men jag har tydligen bra flyt i mitt prat. Dock är det en del fonem som måste jobbas på. Skoj ändå att få veta var man ligger, och få konkret, svart på vitt, veta vad man ska jobba på. Det är ju liksom det som är meningen med kursen, att jag ska förbättra min engelska.

För en gång skull gick bussresan relativt fort. Hade ett avsnitt kvar av min älskade serie, så jag satt och tittade på den samt snackade med lite folk innan batteriet nästan dog. Sen var vi faktiskt i Mariestad och då var det bara en halvtimme kvar.

Jaha, och nu då...?


Överlevde minsann det med...

Redovisning på engelskan idag. Fast det var inte så avancerat. Vi satt i våra grupper och diskuterde det vi läst till idag. Sen togs några punkter upp i helklass. Rätt skoj att se att folk faktiskt vågar uttrycka sig på engelska, även om det hörs att folk är lite osäkra på sig själva (sen finns det såklart vissa som inte säger flasklock, men det gör de inte på svenska heller). Kul också att kunna hjälpa varandra, och vi har kommit in i det såpass att vi förklarar saker och ting för varandra på engelska. Jag gillar verkligen läraren också, hon är supersympatisk!

Försöker övertala mig själv att komma i träningskläderna så jag kommer iväg till gymet. Igår var jag ute på en joggingrunda, kändes faktiskt bra och jag hade inte alltför hög puls när jag kom in. Får dock se om det blir någon crosstrainer efter styrkan idag, eller om jag kör enbart ett styrkepass. Har varit lite sömnig hela dan.

Tung...

Fredagkvällen var skojig. Kören hade fått i uppdrag att sjunga samt servera vin på universitetets personalfest. Så vi marscherade in, sjungandes. Sjöng färdigt, och sen gick vi var och en till våra bord och serverade vitvinet. Det visade sig att jag hade lyckats välja det bord där självaste rektorn satt. Blev lite nervös när jag såg det, men det var kul i alla fall. Satte på mitt största service mind-leende och fick många trevliga kommentarer. En stund senare skulle vi in igen, samma procedur men rödvin denna gång.
Efter att vi var färdiga så rännde några av oss omkring och servade med mer dryck, och vid detta tillfälle hittade jag Mats och Lotta, förra läsårets absoluta favoriter på lärarfronten. De satt tillsammans med resten av alla mattelärare, och de var mycket glada i hågen. Mer vin skulle de ha, och de kom minsann ihåg mig. Sån är jag, lärarna lär sig mitt namn först, och de glömmer mig sist.
Sist på kvällen serverades även vi körsångare mat och lite vin, och vi hade som en liten minisitting i en timme ungefär. Efter det drog vi till Bunkern ett gäng, och det blev kvällens höjdpunkt. Helt hysteriskt roligt, med många skratt och roliga och lättmisstolkade foton... Nu förstår jag hur skvallerpressen får till sina bilder. Jag fick ett otal bitchslaps på mina lår och högerlåret var brännhett när vi gick därifrån. Jävla basar!

Lätt bakis igår, men inte värre än att jag kunde ta tag i lite pluggande, något som varit hårt eftersatt i flera månaders tid. Men med två kurser på gång samtidigt, måste jag komma igång nu. Började läsa en skönlitterär bok, jag gillade den och kom mer än halvvägs innan jag gav upp för kvällen. Aftonen tillbringades ihop med Anna och Anna, med en middag hemma hos Anna (Aaaahahahaha!!!!). Vi åt och såg film, och idag känner jag mig helt tung efter all mat. Inte blir det bättre av att jag har mens heller, bara vetskapen om det gör att jag känner mig fem kilo tyngre. Borde egentligen ge mig ut på en joggingtur, får se om jag orkar sen. Var ju trots allt på gymet i fredags.

Visst fan! Slog mitt kalorirekord på crosstrainern, hade bränt 403kcal när jag klev av den. Jag var totalt slut efteråt och fick nästan lyftas av, men jag var kanonnöjd med min insats. Nu har jag två gånger bevisat att man kan bränna över 400kcal på 30 minuter, fler gånger ska det bli!

Nej, nu ska jag gå ner till PeKås och köpa yoghurt, blev jättesugen på yoghurt och müsli.

Dags igen...

Grr... På mig själv. Äter dåligt igen. Blir trött på det, men som jag sagt (skrivit) förr, så har jag vänner som ser efter mig. Anna är mitt stöd i allt.

I onsdags övade vi inför gårdagens konsert. Med självaste Nils Landgren, en av världens främsta jazztrombonister. Jaja, jag är inte mycket för jazz, men duktig var han och det är alltid kul att ha konsert och göra något nytt. Han var i alla fall jättetrevlig och som ordförande som föregår med gott exempel var jag framme och tog i hand (jo, jag har tvättat mig sen dess). I vilket fall som helst så övade vi hela kvällen och hade jättekul!

Gårdagens engelskalektion innefattade bland annat ett muntligt diagnostiskt test. Man satt där vid en dator med hörlurar och mikrofon och läste några ord, några fraser, en text samt sa några ord som man bara improviserade fram. Om ett tag får jag ett papper som säger hur värdelöst uttal jag har.
Efter lektionen var jag ute och joggade en sväng på Kronoparken. Jag hade planerat att göra det, men efter ett telefonsamtal jag fick, kändes det extra nödvändigt att rensa hjärnan lite.
Eftermiddagen och kvällen gick åt till rep och konserter. Allt gick jättebra, och Landgrens extranummer efter första konserten var helt underbart kul! http://www.youtube.com/watch?v=xRoyCSzzKxY (Något gammalt, men samma grej).

Åhå, det har slutat snöa. Då kan jag cykla till gymet om en liten stund.

Men nu ska jag slänga mina vissna tulpaner...

Så var det igång...

Jepp, nu kör vi. De första tio veckorna hoppas jag överleva, men jag ser inte fram emot de tio sista. Men det blir ett senare problem. Jag har fått en bra studiegrupp med folk jag känner, hamnade i alla fall i en bättre grupp än vissa andra... Läraren är från England och det var i stort sett bara prat på engelska idag. Blir mycket att göra och läsa, men jag ser faktiskt fram emot lite liv i skolarbetet igen.

Konsertvecka med kören igen. Imorgon har vi genrep med Nils Landgren himself, och på torsdag blir det två konserter. En del att hålla koll på, men kul!

Horoskop

Jag satt just och läste en gammal Metro, från i fredags. som vanligt läste jag horoskopet, utan att egentligen tro på det. Första delen av meningen löd:
"Något kan kännas lite motigt för ögonblicket,/.../"
Något känns jävligt motigt just nu. Under vecka 17-23 ska jag nämligen lyckas befinna mig på tre olika platser samtidigt varje måndag. Vi ska ha VFU måndag och tisdag de veckorna, och om jag inte får byta kommun under den perioden, från Skara till Karlstad, så kör mitt liv ihop sig totalt (jag kan säga att det känns ganska otroligt att få byta kommun, det blir så jobbigt för detta kära universitet om någon råkar be om något). Då ska jag nämligen vara i Skara klockan 8 måndag morgon, klockan 15-21 i Karlstad, klockan 8 tisdag morgon i Skara, klockan 8 (antagligen) onsdag morgon i Karlstad. Till saken hör att jag inte alls vet när jag kan få sluta för dagen på min eventuella VFU-plats. Så ni som tror på något, vad som helst. Be för mig. Be om att jag får byta kommun. Eller att jag inte har några andra lektioner de veckorna, så att jag kan lägga min VFU när jag vill och kan. Eller för att jag halkar i snön eller blir påkörd eller på något sätt skadar mig ordentligt så att jag får slippa allt ett tag.

Men nu till del två av horoskopet:
"/.../men dagen har något glädjande i beredskap åt dig."
Nu skulle det här ha gällt i fredags, men jag läste det idag, så lite läskigt är det. Det är terminsstart här idag, och olika företag har som en liten mässa här på universitetet. Swebus Express hade en liten monter med en tävling. Man fick fylla i ett formulär och svara på några frågor. en kunde jag säkert, de andra fick jag gissa på. Bäst som jag satt och läste Metro, ringde telefonen. Jag hade vunnit andrapris. 100kr i rabattcheck hos Swbus Express. Man tackar! Så mycket som jag lär få åka med dem i framtiden, passar det perfekt just nu.

Nu har jag lyckats slå ihjäl två och en halv av tre och en halv timmes sysslolöshet. Dags att hälla i sig lite lunch och sen är det snart lektion ju!

Söndag kväll

Alldeles trött idag. Inte så konstigt, i och för sig. Satt uppe halva natten och tittade på gamla avsnitt av Voyager. Just det, var visserligen ganska konstigt. Det faktum att jag inte kunde sova, alltså. Det gick bara inte. När jag stängde av TV:n vid kvart i fyra, hade jag fortfarande problem att somna. Till saken hör att jag skulle upp vid nio idag.

Annars har veckan varit bra. Lite sjungningar och så. Har träffat A2, varit på Bunkern och... Ja, det är väl i stort sett det jag gjort. Var på IKEA idag också, med Anna. Fast jag köpte bara en plastkasse, en som jag kan använda när jag handlar och så, så jag inte behöver köpa en ny varje gång. Grön och snygg var den.

Jaja, har en disc kvar av Voyager, en som jag inte har tittat på alltså. Kanske ska sätta in den i DVD:n och köra på tills jag somnar?

- I appologize.
- No, they were just being nice.
- Irritating isn't it?

Ont...

Var på gymet igår för första gången på en månad. Och nu har jag en fruktansvärd träningsvärk i magen. Så blir det när man inte har vett att ta det lugnt i comebacken. Körde på samma styrka som innan jag blev sjuk och så, ökade dock inga vikter.

Fick en mössa med posten idag. I måndags medan jag pratade med pappa i telefon så kom jag på att jag hade glömt den mössan som jag brukar ha när jag joggar. Så pappa hade köpt en ny mössa till mig. Hade den på dagens joggingrunda. Som förresten inte alls kändes särskilt bra. Joggade bara 3km, men de börjar i en rätt seg uppförsbacke, och innan den var slut hade jag ont överallt, tillochmed i armarna! Hur kan man få ont i armarna av att jogga?!?!? Det släppte visserligen lite sen, men mot slutet fick jag kämpa varje steg och var rejält trött när jag kom hem. Då hade dessa ynka 3km tagit mig hela 25min. Och jag hade en puls på över 130 när jag kom in! Jösses! Bara jag inte håller på att bli sjuk igen. Har inte tid med det. Ska till gymet imorgon igen och köra ett styrkepass, crossen om jag orkar. Sen på fredag blir det vila från träning.

Jaja, dags för ett litet mellanmål?

Hemma

De sista veckorna har det minsann varit fart på mig. Jag har haft besök, träffat vänner och varit i stallet. Nu har jag dok, för en timme sen ungefär, äntligen landat i Karlstad. Jag måste varit en lustig syn där jag gick. Jag åkte med Pia som skulle upp hit på lunchtrav och hon släppte av mig vid UnoX. Sen gick jag den fysiskt korta men just idag mentalt länga sträckan hem med följande i händerna och på ryggen/axlarna:

- 1 st ryggsäck, fullpackad
- 1 st datorväska, relativt fullpackad
- 1 st resväska, på hjul (tack och lov), fullpackad
- 2 st baggar, relativt fullpackade

Exakt hur jag kom hem vet jag inte, men jag var trött i varenda muskel. Nu tänkte jag dock ge mig ut på en liten trekilometare, och ikväll blir det kurs och kör.