Fantastisk musikupplevelse

Idag satt jag på körövningen, på åskådarplats, precis som igår, och svor lite över att jag inte kunde sjunga. Vi hade besök av en kvinna från USA (ingår i samma utbytesprogram som min K, som just nu är i USA istället). Hon var både musiklärare, musikforskare, sångpedagog och operasångerska i ett. L lät henne hålla i uppsjungningen, och redan där fick hon till ett sound som inte var av denna värld! Små, enkla knep gjorde att de röstar som ofta går igenom med ett ganska nasalt ljud, helt plötsligt smälte in i resten av kören. Helt otroligt!

Hon var med ända fram till paus och kom med tips och råd. Kören lät helt fantastiskt. Fick ett tillfälle att prata med henne precis innan hon gick, och hon var imponerad. Som om inte vi var det, alltså ;)

Så, även om jag inte fick tillfälle att sjunga för denna härliga människa, fick jag tillfälle att höra vad hon gjorde med kören. Det ångrar jag inte alls.

I övrigt är min hals kass, men resten av kroppen hänger med hyfsat. Just nu är det som förut; att gå gör att jag börjar flåsa och blir torr i halsen, men jag är feberfri, och det är prio ett. Rösten är ömsom halvvägs tillbaka, ömsom borta helt. Blir det inte värre, typ att jag får feber inatt, följer jag med till Malung imorgon.

Och om jag blir värre? Ja, då blir det en extremt ensam helg här hemma. Vad jag tar mig till då, det vet jag inte.

Kommentarer

Tyck och tänk här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback