Ett svar

En som förlorad en vän i trafiken säger:
Tänkte du på de andra i trafiken nångång? Vinterdäck?

Ja.

Jag behöver inte beskriva varje tanke i mina blogginlägg. Jag har också varit med om bilolyckor.

1. Jag gjorde en felbedömning. Det vet jag. Jag trodde graderna skulle fortsätta stiga. De sjönk. Hade jag vetat att det på en och en halv timme skulle bli minusgrader så hade jag tagit tåget. När jag sen klev upp och konstaterade faktum så var det försent.

2. Vinterdäcken var i fel ände av landet, på grund av felplanering.

3. Jag uppskattar inte helt att du anonymt ger mig en halvspydig kommentar. Dra helst inte paralleller mellan mig och den som orsakade din väns död. Jag är ledsen för din skull, men det berättigar inte dig att göra mig till allmän syndabock. Jag var dessutom knappast ensam på vägen utan vinterdäck denna morgon.


FYI så är vinterdäcken på nu. Och om du undrar så är det inte alltid de hjälper, även om man kör sakta. Så sakta som 50km/h.

Det händer ändå. Med vinterdäck.

Men tack för att du läser min blogg. Jag ville bara vara på det klara med var vi står.

Kommentarer
Jenny Fant säger:

1. Jag anser att man inte ska chansa när det är höst i detta land. Borde man inte veta att graderna kan stiga och sjunka lite som dom vill nu på hösten? Spec uppe i värmland? Och du skulle åka en längre sträcka med höga hastigheter.



2. Då borde det vart ett lätt val.



3. Så nu vet du. Och jag drar inga paralleller mellan dig och min vän. Men med min erfarenhet (Och din, borde du tagit mer ansvar. Precis som jag. Har man upplevt det på nära håll har man inga ursäkter längre enligt mig) Kan jag få dig att tänka efter till nästa ´höst är jag nöjd. Du är ingen syndabock.



Sen dog min vän när han blev påkörd i 60-70km/h (enligt den andre föraren) samt mitt i sommaren. Så att ta såna riskfyllda beslut mitt i Sveriges höstrusk gör det lite läskigare.



2010-11-03 | 08:33:03

Tyck och tänk här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback