Jovisstsjutton!

Det glömde jag ju!

Har fått hem Ann Rosmans nya bok. Den släpptes i torsdags och den var sedan två veckor förbeställd från Bokus. Igår kom den och varenda ledig stund har jag läst.

Inte för att man ska ha fördomar, men jag bara vet att när intrigerna tätnar så kommer den vara ÄNNU bättre än de två första böckerna.

Hejja Rosman!

Grr...

Blogg har bråkat med mig i snart en vecka, kommer inte ens in på startsidan. Men min älskade, blivande dataingenjör till sambo har hittat ett kryphål in, så nu kommer jag fram.

Kan inte påstå att det har hänt så mycket. Vattenläckan i söndags medförde att vi blev tvugna att koka allt dricks- disk- och tandborstvatten nästan hela veckan. På jobbet löste vi det som så att jag tog med vår ena dunk, så den fyllde vi en dag och sen hade vi vatten i två dagar. Finemang. Helgen bjöd på typ ingenting. Vi var ute några timmar på lördagen och jagade Friska Karlstad-kontroller, men annars inget.

Ledig på torsdag, jättefå barn på fredag. Torsdagen innebär flytthjälp åt Finastes bror med flickvän.

Hade nog inte så mycket mer att förtälja...

Meh

Vattenlöst

Här kan ni läsa om vårt I-landsproblem för dagen.

Det som nu står på schemat är att åka till nån bra affär för att köpa ett par dunkar, sen till Ruds Centrum för att fylla på dem.

Allt flyter

Nej, jag syftar inte på filmen. FYI har jag aldrig sett den; det påstås att det som är roligt kan man se i trailern.

Det rullar på just nu på jobbet, även om det är mycket sjukskriven personal. Blir lite småkaos ibland, visst, men med rätt inställning så löser det sig.

Idag skulle våra stora barn ha dansuppvisning; alla blovande skolbarn på Kronoparken har under hela läsåret övat dans. Idag skulle det visas upp för föräldrar och barn, förskolans dag till ära. Och våra fyra gossar var jätteduktiga! Jag var så himla stolt, hade inte sett dem dansa innan. Det kom ett par tårar i ögonvrån när de dansade runt och höll koll på en massa koreografi. Härliga ungar!

Annars blir det vilodag idag. Ingen motion planerad. Hade gärna boxats, men jag stängde på jobbet så det blev ingenting med det. Snart ska vi göra pannkakor och sen blir det tidigt i säng.

Längre!

Sextusensjuhundratjugo meter!!!

Jag har ett nytt mål. Fredagen den tjugoandra juli ska jag jogga en mil. Och nej, det är inte i samband med något lopp eller så. Det är snarare den sågottsom exakta sträckan från Ljungstorp ner till travet. Så mitt StoChampionat ska inledas med en lång jogg. Jag kommer klara det. Det vet jag.

Idag gav jag mig ut i spåret med intentionen att det skulle bli långt. Inte snabbt. Det blev två varv, plus den korta biten hem. Enligt RunKeepers GPS joggade jag 6,72 kilometer på (för mig) ganska blygsamma fyrtiofem minuter. Det innebar ett snitt på sex minuter och femtio sekunder per kilometer. Lagom tempo, och hade inte mjölksyran satt in när jag tog mördarbacken andra gången, hade jag nog kunnat motivera mig till ytterligare ett varv.

Den där milen närmar sig, alltså.

Nööööjd!

Trött i kroppen

Helgen har tillbringats i en bunker i Malung. I och med att Finastes föräldrar flyttar för fullt nu, så fanns det inte mycket annat val. De har nämligen tömt och sålt sitt hus och ska in i Finastes brors lägenhet, eftersom han i sin tur ska till Karlstad. Men han får inte sin nya lägenhet här förrän första juni, så innan har kommit ut ur den nuvarande, får Finastes föräldrar bo i sin sommarstuga och vi i vår tur fick sova i en övernattningslägenhet i Finastes brors lägenhetshus. Ja ni ser... Bunker var det.

Vi tillbringade dock inte mycket mer tid där än vad vi sov, om man säger så. Vi anlände på torsdagen och på fredagen gav vi oss ut på en vandring upp till Lybergsgnupen, ett hööööögt stup i skogen. Det ägnade vi ungefär tre timmar, med resa och allt, åt. Sen vart det grillkväll ute vid svärisarnas sommarstuga då svärmor fyllde år. Lördagen tillbringades sågottsom helt i stugan. Vi hann med en joggingtur på 6,2 kilometer (yesssss, jag är över halvmilen!), ett bad i sjön (dusch finns inte där, kallt som fasen var det) födelsedagskalas samt pizza, samtidigt som vi ivrigt undvek ESC. Jag gjorde tillochmed något så ovanligt (för mig alltså) som att skjuta luftgevär. Jag var askass på det, men jag tillbringar hellre en lördagkväll med att försöka pricka tomburkar än att se på en massa hysteriska människor som hoppar runt på en scen. Söndagen var i stort sett vilodag. Vi åkte hem framåt eftermiddagen, sen blev det sushi på kvällen.

Idag var det tillbaka på jobbet efter min lilla semester. Det var livat värre vissa stunder men det lugnade ner sig allt eftersom. Nu direkt efteråt har jag tagit mig runt 2,8 kilometer i ett (för mig) rejält tempo; en snittid på 6 minuter och 14 sekunder per kilometer. Är duktigt trött nu, men det ska avhjälpas med dusch och pastasallad.

Körövning ikväll, tjingeling!

Könskoll

Har lyssnat ungefär halvvägs på min ljudbok "Myten om det motsatta könet" av Ingemar Gens. Rätt vad det var kom en checklista upp.

Notera att jag skrivit av det som sagts; semikolon med mera är mina inlägg och kanske inte finns i boken, det vet jag inte. Fetstil och kursivering är mina. Det jag tycker stämmer in på mig, har jag fetstilat.

Dags att checka av alltså:

"Bilden av en riktig man:

 • Sätter sina egna intressen främst
 • Blir bekräftad av andra män; trots homofobi är det bara andra mäns uppskattning som duger
 • Kontrollerar sina känslor
 • Är oberoende av andra; klarar sig alltid själv
 • Är stark; som tvååring tillåts man vinna över mamma i armbrytning
 • Presterar hela tiden mer och bättre; det gäller att hela tiden kämpa för att minska avståndet mellan förväntan om prestation och det som i verkligheten uppnås
 • Backar inte för våld (Räknas boxing? (Min parentes)); kanske är en man allra mest maskulin i våldsamheter
 • Ler inte
 • Blir arg
 • Ger order
 • Pratar om prestation och position
 • Kan alltid skilja gott från ont; James Bond tvekar aldrig
 • Kämpar hela tiden för mer makt och kontroll
 • Har en moral byggd på regler och rättvisa
 • Är framförallt inte en kvinna; vad än kvinnor är, är män motsatsen
Bilden av en riktig kvinna:

 • Sätter andras behov framför sina egna; det är framförallt barnen som alltid ska komma först
 • Solidariserar sig med andra kvinnor; kvinnlig löneförhandling var länge lika med exakt lika mycket till alla
 • Visar sina känslor; en kvinna förväntas ha direktkontakt med sitt inre, och ha lätt för att gråta
 • Är beroende av andra
 • Är svag
 • Är duktig
 • Tar avstånd från våld; en kvinna är sällan särskilt välövad i fysiskt våld, hon förväntas inte heller använda sig av det
 • Är tillmötesgående
 • Blir ledsen
 • Förstår det outtalade
 • Pratar om känslor och upplevelser
 • Är intuitiv; anar något hellre än att resonera sig fram
 • Undviker konflikter
 • Har en moral byggd på ansvar och relationer
Men det finns egentligen ingenting biologiskt som föranleder dagens uppdelning. Kön är till allra största delen en social eganskap och en produkt av förväntan. Vi är kvinnor och män endast i förhållande till varandra."

Om man summerar det fetstilta ovan så är det lätt att se att jag är man.

Läs eller lyssna på boken. Återkommer antagligen till detta någon dag framöver, men inlägget är så mastodontlångt redan, så ni får ta detta till era hjärtan och begrunda, så hörs vi.

Pigga puman, inte lika pigg längre...

Så var Vårruset avklarat. Tog rygg på P och sicksackade mig framåt i röran. När det var några hundra meter kvar så kroknade P lite och jag fortsatte. Kom i mål på 34.27 enligt klockan vid målet, men eftersom jag startade i andra fållan, ungefär tre minuter efter första fållan gjorde det, så räknar jag på mellan 31 och 32 minuter. Jag hade räknat med någonstans mellan 35 och 40, så jag är supernöjd. Nu har jag ätit och duschat och kommit ner i varv.

Imorgon och på fredag har jag semester =) Så imorgon blir det en tripp till gamla jobbet för att säga hej, och sen lite senare på kvällen så blir det ett boxingpass och till sist en bilfärd till Malung. Där blir vi hela helgen och ska bland annat fira svärmor men även vandra litegrann.

Bjuder på lite bilder från före och efter dagens äventyr:


Tjugo

Idag tog vi bilen och härjade runt efter kontroller. Vi höll oss till stans västra och södra delar, och vi lyckades hitta tjugo nya kontroller. Så nu har vi knappat in trettiofyra stycken, vilket ju faktiskt utgör en tredjedel av det vi än så länge kan göra. Finfint. Ska se om vi hinner några till veckan. Jag jobbar sent både måndag och tisdag. På onsdag jobbar jag till fyra, men då vill jag nog hem. Får se, kanske tar några runt Kronoparken. Torsdag har jag semester och tänkte besöka mitt gamla jobb, bara nån timme för att se hur de har det. Om allt går som vi vill så kommer vi iväg till Malung redan torsdag kväll, men det beror lite på. Har nämligen plockat ut semester även på fredagen =) På lördag ska vi vandra i skogen runt Malung. Det ska bli mysigt.

Nu ska vi fixa lite lunch här, sen blir det slappande fram till innebandyträningen ikväll.

Frisk i Karlstad

Hehe.

Här i stan finns ett årligt projekt. Friska Karlstad heter det, och det är som en riktig långtidsorientering. Det sitter hundra stolpar runtom i stan, både i skogen och inne i centrum, och på dem finns bokstavskombinationer. Man tar således sin karta (en gigantisk orienterarkarta, och jag är ingen orienterare, vill jag lova), hittar kontrollerna och skriver av koderna, varpå man går hem till sin burk och knappar in dem. Hittills har vi hittat tolv av hundra. Om en vecka kommer en av fem extrakartor, så hundra kontroller till kommer komma upp. Mitt mål är att klara hundra totalt, från "grundkartan" och extrakartorna, sen får jag se.

Idag gav vi oss ut på en joggingtur, och tog samtidigt tre kontroller som fanns i skogen intill spåret. Sen promenerade vi ner till Ruds centrum och tog två till. Ikväll ska vi hem till N och på vägen dit tänkte vi ta ytterligare två.

Hujedamig. Men skoj är det =)

Phuuuuhhhh!

Sex.

Kilometer blev det idag.

Eller ja...

Fem kilometer varav de sista femhundra meterna uppför. Sen stannade jag en halv minut och stretchade baksida lår, gick hundra meter och joggade sen den knappa kilometern hem.

Så nu är jag trött.

Dusch och tacos, ja tack.

Boxercise

Ja nu jävlar var det träning. Har nog aldrig kört så hårt. Svettades så det sved i ögonen till slut. Hade lite lagom träningsvärk sen tisdagens pass också, så det var extra segt. Men nu efteråt är det skönt.

Nu väntar bara en lång dusch, sen en rejäl TV-kväll med Du är vad du äter (numera kan jag ju se det och äta normalt samtidigt) och Lyxfällan. Bara till att gotta sig i andras problem, alltså. Till det serveras stuvade makaroner och kanske en sojakorv.

Kontentan av det är alltså att jag är en tallrik stuvade makaroner, en liten sojakorv och en hög med grönsaker. På samma gång.

Hujedamej.

Tvåårskalas!

Glömde ju alldeles bort att tala om att vi ju firade två år igår. Mycket lämpligt att fira årsdag den första maj, tycker jag. Då är man alltid ledig och dessutom är det ett enkelt datum =)

Igår firades det med sushi på happy Kitchen. Lite trist att köra exekt samma som ifjol, men den andra restaurangen vi var sugna på stängde för tidigt för att vi skulle hinna. Så sushi blev det:


Finaste väljer ur menyn (jaja, sushi hade vi ju redan bestämt oss för, men jag tror det är dessert han kikar på här...)Misosoppa till förrätt


Min tallrik med veggobitar


Finastes mat


Teknik med pinnarna, jajjamän


Jag kan minsann också ;) Min klara favorit; friterad tofu


Avslutningsvis min efterätt; chokladmousse (Finaste fick in en underbar citronglass med nåt gott, surt överdrag, men det gick inte att få till ens en hygglig bild på det...)

Så nu är det firat. Ser fram emot många firanden framöver =)

Nu är det vår =)